Staviame nízkoenergetický dom

26. 03. 2007
Zdieľať

Žijeme v 21.storočí a nie je nám ľahostajné životné prostredie okolo nás. Na ekológiu kladie dôraz aj technológia výroby stavebného materiálu VELOX – štiepkocementových dosiek s 50-ročnou tradíciou výroby. Výrobný proces je energeticky nenáročný, používajú sa prírodné suroviny bez škodlivých chemických látok a nevznikajú pri ňom škodlivé odpady zaťažujúce životné prostredie.

Stavebný materiál VELOX – štiepkocementové dosky je z 89 % tvorený drevenou štiepkou z ihličnatého dreva, spojenou cementom, čím dosky získavajú pevnosť a súdržnosť. Ďalším komponentom je roztok vodného skla, ktorý stabilizuje dosky proti vlhkosti, plesniam a hlodavcom. Keďže preberajú vlastnosti dreva, sú ľahko opracovateľné, možno ich rezať, vŕtať, frézovať, zbíjať klincami, a to všetko priamo na stavbe. Spojením s tepelnoizolačným materiálom – polystyrénom – sa stávajú stavebným materiálom s vynikajúcimi tepelnoizolačnými vlastnosťami.

Pohodlné bývanie


Staviame nízkoenergetický dom

85509

Stavebný systém VELOX je založený na báze trvalého debnenia, tvoreného štiepkocementovými doskami s polystyrénom a vyliateho betónom. Takéto spojenie materiálov v stavebnom systéme VELOX prináša vynikajúce zvukovoizolačné, tepelnoizolačné a tepelnoakumulačné vlastnosti, bez vzniku tepelných mostov, vďaka čomu sa šetrí energia na vykurovanie v už hotovej stavbe. Zásluhou vysokého tepelného odporu vonkajšej časti steny (steny zabraňujú prenikaniu chladu z okolia do steny) a tepelnej akumulácie betónového jadra zostáva v miestnostiach počas celého leta príjemný chládok a v zime, naopak, potrebné teplo, čo prispieva k maximálnej pohode a komfortu bývania – to všetko pri hrúbke steny 30 cm, čím sa zvyšuje úžitková plocha stavby, a teda počet obytných priestorov.

Výstavba

Vaše investície ušetríte aj pri prepravných nákladoch – jeden rodinný dom (prízemie a podkrovie, 100 m2 zastavanej plochy) prepraví jedna nákladná súprava, kým bežné murovacie materiály si vyžadujú až štyri nákladné súpravy. Montáž stavebného systému je jednoduchá a presná. Manipulácia s materiálom je ľahká (iba 20 % celkovej hmotnosti stavby tvorí ručná práca), použitie mechanizmov je minimálne, čo tiež vedie k úspore nákladov. Montovanie elektroinštalácie je jednoduché, stačí vyfrézovať drážky. Rýchlosť výstavby je jedna z dôležitých súčastí stavebného systému VELOX. Stavbu zrealizujete od základovej dosky po strop za 10 pracovných dní. Systém pamätá aj na riešenie stropu.


Staviame nízkoenergetický dom

85511

Stavby

S technológiou VELOX môžete postaviť nielen rodinné domy, ale aj bytové domy, objekty občianskej vybavenosti, školy, hotely, priemyselné a poľnohospodárske stavby i protihlukové steny v blízkosti ciest a železníc. Vďaka ľahkej opracovateľnosti dosiek možno vytvoriť akýkoľvek architektonický prvok bez obmedzení.

Úspory

V Rakúsku, Nemecku i v ďalších krajinách sú touto technológiou postavené desiatky tisícov nízkoenergetických rodinných domov a stavieb. Je dôležité si uvedomiť, že už vo fáze projektovania budúceho domu musíme myslieť na náklady vynaložené na kúrenie a spotrebu energie a vybrať si taký stavebný materiál, ktorý spĺňa dané parametre. A stavebný systém VELOX so svojimi zvukovoizolačnými, tepelnoizolačnými a akumulačnými parametrami takým určite je.

Hlavné výhody:



  • vysoká tepelná izolácia,


  • výborné zvukovoizolačné vlastnosti,


  • vynikajúca tepelná akumulácia,


  • rýchlosť výstavby,


  • nízke prevádzkové náklady, masívna, odolná konštrukcia.


Radi Vás privítame na výstave Coneco Bratislava 2007, Hala B0, stánok 404.

Kategória: Stavba a rekonštrukcia
Tagy: rodinný dom stavba domu
Zdieľať článok

Diskusia