Hľadáte vhodnú čistiareň odpadových vôd? Vyberte si z najžiadanejších európskych domových ČOV TOPAS

19. 05. 2011 Zdieľať

A to dokonca bez problémov na Slovensku, v Piešťanoch, kde sa udomácnila výroba týchto biologických domových čistiarní odpadových vôd. ČOV TOPAS od spoločnosti PRENAK, s. r. o., vás oslovia vysokou účinnosťou, nízkou cenou a spoľahlivou prevádzkou bez nárokov na obsluhu.

— Advertorial spoločnosti PRENAK spol. s r.o. —

Vyberie si každý, keďže v ponuke sú čistiarne pre kapacitu 5 až 300 ekvivalentných obyvateľov (EO), pričom v praxi zodpovedá v súčasnosti 1 EO spotrebe 150 l vody za deň.

Deväť dôvodov, prečo zvoliť práve ČOV TOPAS

1. Za rovnakú cenu ponúka oveľa viac než konkurencia
Pri porovnateľných cenách na trhu ponúkajú ČOV TOPAS vždy niečo navyše – či už sa to týka kvality, spoľahlivosti, vyššej účinnosti alebo nárokov na obsluhu čistiarne. Garantujeme vám, že žiadna iná domová čistiareň vám všetky tieto výhody neumožní!

2. Má patentovaný princíp činnosti
Patent je založený na originálnej kombinácii kontinuálneho a diskontinuálneho prietoku čistenia odpadových vôd združenej v jednej plastovej nádrži. Vďaka kontrole hladiny odpadovej vody tlakovou sondou umiestnenou v prítokovej komore dochádza k prepínaniu dvoch fáz čistenia.

3. Jediná na európskom trhu ponúka vstavaný pieskový filter  
ČOV TOPAS je prakticky jediná dostupná čistiareň na európskom trhu so vstavaným pieskovým filtrom, s ktorým garantuje na odtoku účinnosť až 98 %. Vyčistená voda je vhodná na zalievanie a ďalšie využitie.

4. Disponuje vyberateľnou technológiou  
Všetka vnútorná technológia je vyrobená tak, že sa dá bez problémov vytiahnuť, vyčistiť či vymeniť a potom znovu vložiť a zasunúť do príslušných úchytov. Zelené veko a štvorcový tvar nenarúšajú okolitý vzhľad a zapadajú do konceptu záhrady.


Hľadáte vhodnú čistiareň odpadových vôd? Vyberte si z najžiadanejších európskych domových ČOV TOPAS

1009881
PRENAK spol. s r.o.

5. Reálne minimalizuje nároky na obsluhu
Čistiarne majú maximálne uľahčenú údržbu, ktorá sa opiera o princíp patentu. Vďaka nemu sa v aktivačnej nádrži automaticky udržiava stála koncentrácia aktivovaného kalu a obsluha ČOV len odčerpá prebytočný kal zo samostatného zásobníka – približne raz za tri mesiace.

6. Súčasťou ČOV je zásobník na vyčistenú vodu
Vyčistenú vodu z čistiarne možno akumulovať a ďalej využívať na zalievanie alebo ďalšie použitie v domácnosti. Ak sa vodu chystáte používať len na koreňové zalievanie, stačí, keď ju na odtoku z čistiarne zachytíte do ľubovoľnej žumpy alebo do zásobníka, ktorý je súčasťou čistiarne. Na kvapkové zalievanie je vhodné použiť vodu dočistenú na čistiarni so vstavaným pieskovým filtrom.

7. Má originálne zariadenia na kontrolu prevádzky
Originálnym kontrolným mechanizmom je systém merania hladiny odpadovej vody tlakovou sondou, ktorý podľa množstva odpadovej vody optimalizuje proces čistenia. Toto unikátne technické riešenie riadenia procesu čistenia počítačovou jednotkou znižuje nároky na obsluhu v porovnaní s bežnými čistiarňami až o 80 %.

8. Umožní minimálne trojmesačnú rekreačnú prevádzku
Vďaka systému merania hladiny tlakovou sondou možno udržiavať čistiareň bez prítoku splaškov v chode minimálne tri mesiace.

9. Dostala mnoho ocenení
Za viac ako 15 rokov svojej existencie dostala na výstavách mnoho ocenení, ktoré dosvedčujú jej výnimočnú kvalitu.


Zdroj: PRENAK spol. s r.o.

Zdroj: PRENAK spol. s r.o.

Ktorý typ si vybrať?

V ponuke je niekoľko modelov, vybrať si možno z:
TOPAS štandardná verzia – biologická ČOV s účinnosťou čistenia 95 %,
TOPAS verzia s pieskovým filtrom – unikátne riešenie, jediné v krajinách EÚ, s účinnosťou čistenia väčšou ako 98 %,
TOPAS verzia so vstavanou akumulačnou nádržou – súčasťou ČOV je zásobník na vyčistenú vodu.

Viac o jednotlivých modeloch vrátane rozmerov, základných parametrov a technických dát sa dozviete na webovej stránke www.prenak.sk. Pri výbere vám pomôže nástroj na vyhodnotenie konkrétneho vhodného typu, ktorý tu tiež nájdete.


Zdroj: PRENAK spol. s r.o.

Zdroj: PRENAK spol. s r.o.

Najčastejšie otázky

Zaujímajú vás ešte ďalšie podrobnosti? Chceli by ste vedieť napríklad:
• Čo všetko môže byť vstupným odpadom pre ČOV?
• Ako prebieha dodanie, montáž a pripojenie?
• Aká je životnosť ČOV?
• Aká je spotreba elektrickej energie?
• Čo sa môže na čistiarni pokaziť či skorodovať?
• Ako je to s hlučnosťou?
• Ako vychádza porovnanie so žumpou?
• Ako likvidovať prebytočný kal?
• Ako funguje zimná prevádzka?
• Či je dostupný servis a ako sa získajú náhradné diely?

Toto všetko a omnoho viac sa dočítate na webovej stránke www.prenak.sk, ktorá vám poskytne všetky komplexné informácie týkajúce sa domových ČOV TOPAS.

Kategória: Nezaradené
Zdieľať článok