Ľahšie už to nejde! Predajte nehnuteľnosť bez starostí

29. 01. 2015
Zdieľať

S predajom nehnuteľnosti sa nevyhnutne spájajú zdĺhavé administratívne procesy, nehovoriac o značnej dávke šťastia, že práve vaša ponuka na rýchlo sa meniacom realitnom trhu zažiari. Toto všetko môžete obísť a predať nehnuteľnosť promptne, bez starostí a s garantovanou hotovosťou na ruku. Ako?

Nechajte to na profesionálov

Priamy výkup je relatívne neznáma forma predaja nehnuteľnosti, no v špecifických prípadoch sa javí ako najrozumnejšia možnosť. V akých, objasňuje Marek Grajcarík z portálu Topreality.sk: „Odporúčam zvoliť ho vtedy, ak predávajúci nutne potrebuje hotovosť, a teda v čo najkratšom možnom čase zrealizovať predaj svojej nehnuteľnosti, mnohokrát v súvislosti s hroziacou dražbou či exekúciou.“ 

Podľa Grajcaríka sa priamy výkup medzi Slovákmi zatiaľ často nevyužíva, dôvod vidí v  prílišnej konzervatívnosti a všeobecnej nedôvere voči novým, neznámym veciam. Predsudky sú však podľa neho zbytočné. „Tak ako v iných odvetviach, aj tu je základom odbornosť, profesionalita a komunikácia,“ hovorí expert na reality a tvrdí, že spoločností zaoberajúcich sa priamym výkupom nehnuteľností je u nás hneď niekoľko – okrem samotných realitných kancelárii sú to aj spoločnosti, ktorých jadro podnikateľskej činnosti tvorí práve priamy výkup. 


Ľahšie už to nejde! Predajte nehnuteľnosť bez starostí

Ľahšie už to nejde! Predajte nehnuteľnosť bez starostí
shutterstock.com

Na stave či lokalite nezáleží

Tým, že nehnuteľnosť od vás odkúpi firma na to určená, automaticky vás odbremení od starostí vyplývajúcich z tradičných foriem predaja, či už sú to inzeráty, obhliadky alebo administratívne ťahanice kvôli úverom. Mnohokrát ide o záchrannú sieť pred hroziacou dražbou či exekúciou – platbu je totiž možné realizovať aj v prípade, že je nehnuteľnosť zadlžená. „V takýchto prípadoch spoločnosť preberá komunikáciu s úradmi. Cieľom je nájsť pre klienta čo najvýhodnejšie riešenie ako vyriešiť vzniknutú situáciu, vyrovnať záväzky a následne nehnuteľnosť odkúpiť,“ upresňuje Grajcarík. 

Obávať sa podľa neho nemusia ani majitelia nehnuteľností situovaných v menej atraktívnych lokalitách, o aké pri bežnom predaji kupci len zriedkakedy prejavia záujem. „Lokalita, stav a cena nie je rozhodujúca,“ ubezpečuje Grajcarík. „Spoločnosti, ktoré sa touto činnosťou zaoberajú, vykupujú všetky druhy nehnuteľností – byty, rodinné domy či pozemky.“


Ľahšie už to nejde! Predajte nehnuteľnosť bez starostí

Ľahšie už to nejde! Predajte nehnuteľnosť bez starostí
shutterstock.com

Ako rýchlo potrvá, kým budete mať peniaze vo vrecku? 

Zatiaľ čo bežný predaj sa môže ťahať týždne, často až mesiace, priamy výkup je záležitosťou desiatok hodín. Rýchlosť celého procesu sa odvíja od právneho stavu vykupovanej nehnuteľnosti. Po určení a odsúhlasení ceny je realizovaný v priebehu jedného až dvoch dní. „Výkupná cena nehnuteľnosti je stanovená na základe dohody, ktorej predchádza obhliadka pracovníka spoločnosti,“ uvádza Grajcarík a dodáva, že v priemere sa pohybuje na úrovni 80 – 85 % trhovej ceny nehnuteľnosti. 

Viac užitočných informácií hľadajte na www.topreality.sk

Kategória: Legislatíva a financovanie
Tagy: Topreality.sk
Zdieľať článok

Diskusia