5 jednoduchých tipov, ako predať nehnuteľnosť výhodnejšie

15. 04. 2016
Zdieľať

Byt alebo dom nepredávate každý deň. Navyše, šancu, ako predať nehnuteľnosť čo najvýhodnejšie máte iba jednu.

Preto, ak zvažujete takýto krok, oplatí sa najprv investovať do drobných úprav, vďaka ktorým bude pohľad na cenu pri predaji o čosi príjemnejší. 

Nechajte si poradiť od odborníka

Rady skúseného dizajnéra alebo architekta síce niečo stoja, ale vám vnuknú nápady, ktoré by ste inak nedostali. Najlepšie totiž vedia, do čoho sa najviac oplatí “vraziť” peniaze tak, aby priniesli najväčší efekt a zároveň vedia poradiť aj pri aranžovaní bytu na fotenie. Pekná prezentácia priláka omnoho viac záujemcov než nekvalitné fotky domáceho chaosu. 

Vytvorte priestor

Pri kúpe bytu na veľkosti záleží. Aj keď múry nenatiahnete, môžete priestor zväčšiť opticky. Metre štvorcové sú na papieri síce dôležité, no ešte dôležitejšie je, koľko priestoru človek vníma pocitovo. Vpustite do miestností svetlo, oživte ich veľkým zrkadlom a vyhoďte nábytok a doplnky, bez ktorých sa priestor zaobíde. Nápadité policové systémy vám pomôžu vytvoriť dodatočný úložný priestor alebo schovať zbytočnosti. 

Neutrálne farby

Jednou z najúčinnejších a zároveň cenovo najdostupnejších úprav je maľovanie. Nanovo namaľované miestnosti vyzerajú sviežo a zároveň hovoria to, že sa o dom dobre staráte. Pri výbere odtieňa majte na pamäti, že neutrálne farby oslovia najviac ľudí. Možno to niekomu príde neosobné, no ak predávate dom či byt, aj tak každý kupec si v mysli predstavuje, ako by si ho upravil podľa seba.  


5 jednoduchých tipov, ako predať nehnuteľnosť výhodnejšie

1747083

Drobné vylepšenia v kúpeľni

Každé euro investované do kúpeľne sa vám vráti. Nemusíte ju vymeniť rovno od podlahy. Na začiatok stačí vymeniť ošumelú tapetu, starý sprchový záves, alebo dokúpiť elegantnejšie svietidlo alebo batériu. Efekt bude viditeľný a vaša peňaženka nebude potrebovať mesiace na zotavenie. Investujte svoje peniaze efektívne aj vďaka pôžičke od Raiffeisen banky.

Kuchyňa

Kuchyne, hlavne tie spojené s obývacími priestormi, sa stávajú spoločenským centrom celého priestoru. A práve to je miesto kde vedú prvé kroky záujemcov pri obhliadkach. V kuchyni by ste sa mali namiesto snahy ulahodiť dizajnovými „vychytávkami“ mali zamerať skôr na to, ako sa v nej dá fungovať. Nikto nechce v kuchyni narážať jeden do druhého, neustále sa po niečo naťahovať na miesta, kam nedočiahne, a ani nachodiť s hrncami kilometre od skriniek k sporáku. Namiesto drahého vybavenia sa zamerajte na to, aby sa tam dalo plnohodnotne venovať vareniu, prípadne stolovaniu. 

www.pinterest.com/pin/242842604885828586/

Ak chcete predať nehnuteľnosť za vysnívanú sumu, dobre premyslená a nenáročná zmena vás k tomu určite posunú bližšie, než tie najlepšie obchodnícke zručnosti. Financovať ho môžete napríklad aj vďaka pôžičke od Raiffeisen Bank. Požičajte si napríklad 5000 € a môžete získať odmenu až 1500 €

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia