Tu sú chyby, ktorým sa pri poistení vyhnite. Ušetríte veľa peňazí

13. 06. 2016
Zdieľať

Roky som platil poistku a keď prišla poistná udalosť, poisťovňa mi takmer nič nezaplatila. Takáto skúsenosť ľudí je často spôsobená tým, že nevedia, čo presne a v akom rozsahu majú poistené. Poisťovne sa často stretávajú napríklad s tým, že klienti nerozlišujú medzi poistením nehnuteľnosti a poistením domácnosti.


Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku poisťovne Generali.

Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku poisťovne Generali.

Poistenie nehnuteľnosti kryje škody na samotnej stavbe, poistenie domácnosti zasa na vybavení, čiže interiéri domu či bytu. „Zjednodušene povedané, poistenie domácnosti slúži na poistenie toho, čo by z domu vypadlo, ak by sme ho otočili naopak – teda nábytku, elektroniky a podobne. Poistenie nehnuteľnosti kryje zasa škody na samotných múroch a stenách stavby,“ vysvetľuje Péter Lukács, vrchný riaditeľ Úseku poistenia majetku.

S problémom, keď majú ľudia poistenú napríklad len nehnuteľnosť, ale domácnosť už nie, sa poisťovne stretávajú často najmä pri starších zmluvách a starších ľuďoch, ktorí mali v minulosti poistené len domácnosti, pretože byty patrili mestu či bytovému družstvu. Potom byty síce odkúpili, ale nehnuteľnosť si už nepoistili. Ak teda napríklad praskne potrubie, poistka domácnosti im pokryje škody ako zatečený koberec či nábytok, avšak zatečenú maľovku či parkety už nie, pretože nemali poistenú nehnuteľnosť. 

Podobným problémom sa ľudia vyhnú, ak si poistia domácnosť aj nehnuteľnosť. Môžu na to využiť poistenie domácnosti a nehnuteľnosti DOMino Extra od poisťovne Generali, vďaka ktorému si vyskladajú poistenie majetku presne podľa ich potrieb. K poisteniu si totiž vedia pripoistiť až 18 ďalších rizík. Napríklad pripoistenie Záhrada preplatí zničenú záhradu víchricou či požiarom, vďaka pripoisteniu Smart si môžu ľudia zasa poistiť moderné technológie, napríklad aj proti obliatiu tekutinou.

Vypočítajte si cenu poistenia majetku na www.dominoextra.sk a hrajte o 5x 100 € na nákup elektroniky.

PR článok spoločnosti Generali Poisťovňa, a. s. 

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok

Diskusia