Kedy vymeniť staršie strešné okno za nové?

24. 10. 2014
Zdieľať

V dnešnom modernom svete sme svedkami neustáleho vývoja a technologického pokroku. Vďaka nim sa výrazne zlepšili tiež technické a energetické parametre súčasných strešných okien. Kedy a prečo sa oplatí vymeniť staré strešné okno?

Výrobné technológie pokročili dopredu a strešné okná staré 15 a viac rokov nemôžu tým súčasným vôbec konkurovať. Veľký rozdiel je najmä v tepelno-izolačných vlastnostiach. Výmena starého za nové strešné okno významne zníži vaše náklady na vykurovanie a ochladzovanie domu. V skutočnosti môžete výmenou strešného okna zvýšiť izbovú teplotu počas zimy až o 2°C a znížiť ju počas leta až do 5°C. 


Kedy vymeniť staršie strešné okno za nové?

1439667
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Investované peniaze sa  vám vrátia na úspore energií

Výmena starých okien, vrátane tých strešných, patrí medzi najčastejšie odporúčania energetických audítorov. Staré, netesniace okná sú miestom, kadiaľ z interiéru uniká najviac tepla, a teda aj peňazí. Vzhľadom na rastúce ceny energií je návratnosť  investície do nových okien len otázkou času.  

Tepelná pohoda, kvalitná vnútorná klíma

Okrem toho, že po výmene okien ušetríte peniaze za energie, nové strešné okná vám prinesú aj oveľa lepšie úžitkové vlastnosti, pohodlie a kvalitnejšiu vnútornú klímu v miestnostiach. „Zároveň účinnejšie ochránia pred hlukom zvonku a vďaka lepenému sklu sú bezpečnejšie. Nová Generácia strešných okien prináša prostredníctvom inovácií vysokú kvalitu a lepšie technické aj energetické hodnoty, ktoré znižujú spotrebu energie na vykurovanie v podkroví,“ vysvetľuje Magdaléna Bartková zo spoločnosti VELUX.


Kedy vymeniť staršie strešné okno za nové?

1439663
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

 

Nové strešné okná s lepšími energetickými parametrami

Nové typy zasklenia v zime výrazne obmedzujú únik tepla a v lete interiér lepšie chránia pred prehriatím. Hodnoty, ktoré hovoria o kvalite okna, sú takzvaný súčiniteľ prestupu tepla (koeficient U) a súčiniteľ prestupu tepelného slnečného žiarenia (koeficient g). Čím sú tieto hodnoty nižšie, tým lepšie. Tieto parametre u strešných okien vylepšuje nový izolačný systém VELUX ThermoTechnology™. Systém využíva v konštrukcii okna expandovaný polystyrén (EPS), ktorý vďaka svojej odľahčenej štruktúre výborne izoluje a udržuje teplo vnútri domu. Spolu s novým tesnením medzi oknom a rámom sa zlepšuje aj vzduchotesnosť okna. Súčiniteľ prestupu tepla Uw je u štandardného zasklenia znížený oproti predchádzajúcej generácii z hodnoty 1,4 na 1,3. 

Výmeny strešných okien sa nemusíte obávať

Mnoho majiteľov strešných okien výmenu odkladá, pretože sa boja, že práce budú trvať týždeň a ďalší týždeň  budú upratovať. „S týmto názorom sa  u klientov stretávame,  ale v skutočnosti je to nezmysel. Pokiaľ  je nové okno rovnako veľké ako to pôvodné, nezaberie výmena viac ako hodinu času,“ konštatuje Peter Návoj, servisný technik VELUX. Výmena okien je pomerne rýchla a čistá práca i v prípade okna inej značky a veľkosti. 

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: podkrovie strešné okná Velux
Zdieľať článok

Diskusia