02. 06. 2016
Zdieľať

Letné obdobie so sebou prináša nielen letné dovolenky a oddych, ale aj priestor pre úpravy domova a jeho okolia. Ak plánujete rekonštruovať, pustite sa do práce čím skôr.

Rekonštrukcia podkrovia ponúka skvelú príležitosť, ako si vytvoriť zdravý domov, ktorý sa stane oázou oddychu, kde načerpáte nové sily. Renovácia interiéru prináša obyvateľom tri zásadné výhody, ktoré sú v súlade so zdravím bývaním. 


Denné svetlo významne ovplyvňuje kvalitu vnútorného prostredia.

Denné svetlo významne ovplyvňuje kvalitu vnútorného prostredia.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

1. Zdravšie deti

Práve tí najmenší vnímajú prostredie domova najcitlivejšie. Trávia v ňom veľa času a tak je dôležité, dbať na jeho kvalitu. Ak má byť rekonštrukcia cestou k zdravému bývaniu, netreba váhať a radšej sa do nej čím skôr pustiť. Zamerať sa pritom treba na to, aby sa do interiéru podarilo dostať viac denného svetla aj čerstvého vzduchu. Kombinácia týchto dvoch zložiek zdravého bývania zlepší schopnosť koncentrácie detskej mysle až o 15 %. 


Najmenší obyvatelia domu alebo bytu potrebujú pre svoj rozvoj zdravé životné podmienky.

Najmenší obyvatelia domu alebo bytu potrebujú pre svoj rozvoj zdravé životné podmienky.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

2. Viac energie

Od množstva denného svetla v interiéri sú závislé aj cirkadiánne rytmy, ktoré udržiavajú ľudské telo v 24-hodinovom kolobehu. Prirodzené svetlo vás navyše intenzívnejšie prepája s dianím v prírode. V presvetlenom interiéri sa vám podarí vnímať deň a noc jednoduchšie – úbytok svetla vám večer naznačí, že prichádza čas na oddych a že treba načerpať dostatok energie do ďalšieho dňa. Dobrý štart do dňa vám zabezpečí prvých 20 minút intenzívneho ranného svetla.

K tomu vám dopomôže systém diaľkového ovládania strešných okien VELUX INTEGRA®, ktorý vďaka prednastavenej funkcii – Dobré ráno – odtiahne tieniace doplnky a súčasne otvorí okno, čím si budete môcť užiť komfortný a romantický začiatok dňa.

3. Viac pohody

Umožniť dostatočný prísun čerstvého vzduchu do interiéru by tiež malo byť jedným z cieľov zdravej rekonštrukcie. Totiž, práve čerstvý vzduch v interiéri zabezpečí výmenu nahromadeného a vydýchaného vzduchu. Vďaka otvorenému oknu sa tak všetky výpary, oxid uhličitý, vlhkosť a iné nežiaduce zložky vytratia z interiéru. Umožnia vám zdravý hlboký nádych. Pravidelné vetranie napomáha prevencii vzniku astmy a rôznych alergií. 

Efektívne vetranie vám v interiéri zabezpečí tzv. komínový efekt, ktorý využíva fyzikálne pravidlo, rýchlejšieho stúpania teplého vzduchu. Po otvorení okna tak teplejší vzduch stúpa nahor, a strieda ho studený, čerstvý. Vďaka tomuto typu vetrania máte v interiéri približne za 15 minút úplne vymenený vzduch počas akéhokoľvek ročného obdobia. 


Denné svetlo a čerstvý vzduch vás prepoja s dianím v exteriéri.

Denné svetlo a čerstvý vzduch vás prepoja s dianím v exteriéri.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Viac informácií o zdravom bývaní si prečítate na podstránke spoločnosti VELUX: www.velux.sk/zdravebyvanie.

ZDROJ PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: rekonštrukcia podkrovia
Zdieľať článok

Diskusia