Súťažiť o lacnejšie vnútorné tieniace doplnky VELUX môžete už len niekoľko dní

08. 08. 2016
Zdieľať

Regulovať denné svetlo v podstrešných priestoroch nebolo nikdy jednoduchšie. Stačí zodpovedať tri otázky a lacnejšie interiérové tienenie od spoločnosti VELUX si môžete užívať aj vy!

Keby nebolo Villum Kann Rasmussena a jeho invenčnej duše, ktovie, kedy by sme sa naučili využívať podkrovie ako obytný priestor. Práve vynález prvého strešného okna v 1941 bol štartom spoločnosti VELUX. Odvtedy spoločnosť VELUX priniesla množstvo denného svetla a čerstvého vzduchu do miliónov domovov po celom svete.

Sídlo dánskej spoločnosti VELUX sa nachádza v meste Hørsholm. Jej cieľom je už od jej vzniku prinášať denné svetlo a čerstvý vzduch, dôležité faktory zdravého bývania, do podkrovných priestorov prostredníctvom strešných okien. VELUX ponúka strešné okná v troch produktových triedach: Štandard, Štandard Plus a Premium.

Strešné okná však nie sú jediným výrobkom spoločnosti; postupne do sortimentu pribudli aj svetlovody, svetlíky a strešné výlezy. VELUX je zodpovednou firmou voči svojim zákazníkom, partnerom a dbá o životné prostredie. Spoločnosť recykluje až 98 % vznikajúceho odpadu pri výrobe. Podiel dreva z certifikovaných lesov, z ktorého sa vyrábajú strešné okná, je až 96 %. 


Spoločnosť VELUX prináša už 75 rokov do domovov po celom svete denné svetlo a čerstvý vzduch.

Spoločnosť VELUX prináša už 75 rokov do domovov po celom svete denné svetlo a čerstvý vzduch.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Strešné okná sa udomácnili nielen v obytných podkroviach, ale aj na strechách jednopodlažných domov. Možnosti výberu sú široké, no pri ich výbere by ste mali dbať na viacero faktorov – ako je orientácia na svetové strany, výber typu ovládania strešného okna podľa výšky nadmurovky. Napríklad, ak je nadmurovka vyššia ako 150 cm, treba zvoliť strešné okná so spodným ovládaním.

VELUX je pevnou súčasťou slovenského stavebníctva už 23 rokov

Viac ako 20 rokov sa na Slovensku nachádza obchodná zložka, no nie je jediná. Okrem nej má VELUX v našej krajine aj výrobné zastúpenie – prostredníctvom výrobného závodu Partizánske Building Components-SK. V závode momentálne pracuje 450 zamestnancov. Závod sa orientuje primárne na výrobu bezúdržbových strešných okien a svetlovodov. 

VELUX Slovensko organizuje aj súťaže pre študentov, ktorí sa takto môžu dostať bližšie k praxi: pre študentov na stredných odborných školách stavebných je určená súťaž Rodinný dom VELUX, pre študentov architektúry zas medzinárodná súťaž Active House Award, či International VELUX Award. 


VELUX sa snaží približovať k slovenským študentom stredných odborných škôl prostredníctvom súťaže Rodinný dom VELUX.

VELUX sa snaží približovať k slovenským študentom stredných odborných škôl prostredníctvom súťaže Rodinný dom VELUX.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Kvalita znamená aj dlhú záruku

Bez kvalitnej montáže by kvalita výrobkov bola zbytočná. Preto sa na svetlovod, ktorý namontujú vyškolení montážnici, vzťahuje záruka až 10 rokov. Na zlomené kovania a na zlomené PVC profily strešných okien a okien plochých striech ponúka spoločnosť VELUX záručnú lehotu až 15 rokov. 

Príjemne a komfortne v interiéri

VELUX myslí na komfort v interiéri. Súčasťou sortimentu sú preto vonkajšie a vnútorné tieniace doplnky. Z exteriérovej strany možno strešné okná tieniť prostredníctvom vonkajšej rolety a markízy – zabraňujú prehrievaniu interiéru. Vonkajšia markíza znižuje vnútornú teplotu až o 6°C. Tienenie možno ovládať manuálne, elektricky a solárne. 

Pre jednoduchší výber ponúka VELUX praktické balíčky tieniacich doplnkov. V letnom balíčku možno nájsť úplne zatemňujúcu roletu DKL a vonkajšiu markízu. Energetický balíček obsahuje dvojito plisovanú roletu a vonkajšiu markízu. 

VELUX je tiež lídrom v oblasti dizajnu tieniacich doplnkov. Spolupracuje so svetovými dizajnérmi – ako sú Karim Rashid, duo Scholten & Baijings, či trendová agentúra Trend Union. Vďaka kooperácii so štúdiom Disney môžu byť detské izby ozvláštnené o vnútorné roletky s Medvedíkom Pú alebo s Darthom Vaderom. 

Praktickým doplnkom je aj sieťka proti hmyzu, ktorú možno inštalovať na ostenie okna. 


Spolupráca so štúdiom Disney viedla k novej kolekcii roliet v štýle Hviezdnych vojen.

Spolupráca so štúdiom Disney viedla k novej kolekcii roliet v štýle Hviezdnych vojen.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Čo znamená názov spoločnosti VELUX?

Názov spoločnosti VELUX vznikol spojením časti anglického výrazu pre vetranie – ventilation (VE) a latinskej podoby slova svetlo (LUX). Symbolicky tak prepojil dva významné faktory pre pohodlné a zdravé bývanie.

S akciou k lacnejšiemu vnútornému tieneniu VELUX

V období od 1. júla do 31. augusta 2016 na vás čakajú na podstránke spoločnosti VELUX tri otázky. Pokiaľ ich správne zodpoviete, získate svoju odmenu formou akcie na nákup vnútorných tieniacich doplnkov VELUX. Odpovede na otázky možno nájsť na stránke spoločnosti a tiež v tomto článku. Svoju odmenu môžete uplatniť v e-shope spoločnosti VELUX. Akciu možno uplatniť do 31. augusta 2016.

ZDROJ: PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.  

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: okná strešné okná
Zdieľať článok

Diskusia