Ako urobiť bezpečný prechod komína strechou?

10. 05. 2018 Zdieľať

Málokto si je vedomý nebezpečenstva laického zhotovenia prestupu komínového telesa strešnou rovinou.

Jednoduchší variant je prechod prefabrikovaného komínového telesa Schiedel s plášťom z ľahčeného betónu. V tomto prípade je postačujúce dodržať bezpečnú odstupovú vzdialenosť horľavých častí stavby od vonkajšieho povrchu komínového telesa. Ak dodržíte vzdialenosti určené výrobcom a este aj danú medzeru vyplníte nehorľavou izoláciou z minerálnej vlny, budete môcť napojiť parozábranu a aj vodotesnú izoláciu priamo na túto izolačnú vrstvu. Nemusíte mať potom obavy z prípadného vzniku požiaru.
 

Iná  a oveľa nebezpečnejšia situácia je v prípade kovových komínových telies

Izolačná vrstva v týchto kovových komínoch z nehrdzavejúcej ocele (Schiedel ICS, PERMETER) je 25 alebo 50 mm. Ich povrchová teplota však aj napriek tejto izolačnej vrstve môže dosiahnuť aj 200°C. Prípadne viac, ak dôjde k vyhoreniu sadzí. Z uvedeného dôvodu dôrazne odporúčame, pre zachovanie požiarnej bezpečnosti realizovať prechody strešnou rovinou overenými a hlaven bezpečnými riešeniami.

VermiS – bezpečný prechod, prestup strechou

Základom prechodu VermiS je Vermikulit, izolačný materiál s vysokou teplotnou odolnosťou, ktorý sa v prípade potreby veľmi jednoducho opracováva bežnými ručnými nástrojmi na spracovanie dreva a výsledný tvar sa môže potom jednoducho upraviť podľa miestnych podmienok použiıa, napríklad podľa sklonu strechy a jej hrúbky sa dá prechod predĺžiť podľa požiadavky. Vytvára potrebný prechod medzi komínovým plášťom a parozábranou a umožňuje jej priame a tesné napojenie.
 

Ako urobiť bezpečný prechod komína strechou?

2175423
Schiedel

 
Sada Schiedel VermiS je dodávaná v rozmerovej rade pre komínové systémy Schiedel ICS a Permeter pre vnútorné priemery komínov 150, 180 a 200 mm.
 

Ako urobiť bezpečný prechod komína strechou?

2175421
Schiedel

 
Výhody prestupov fy Schiedel:
 
Overené bezpečné riešenie prestupu strechou
Umožňujú postaviť tesnú stavbu v nízkoenergetickom a pasívnom štandarde bezpečným napojením izolačných vrstiev strechy
Komínové teleso Schiedel už nemusí byť plne odvetrávané v rovine strechy, stropu.
Jednoduchá a rýchla inštalácia bezpečného prechodu strechou
Odolný proti vlhkosti
Dlhodobo stále tepelno-izolačné vlastnosti
Nehorľavý, ohňovzdorný
Odolný proti teplotným šokom
 
VermiS je určený všade tam, kde je potrebné zabezpečiť tesný prestup kruhového komínového telesa izolovanou konštrukciou stavby.
 
ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.
Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín
Zdieľať článok