Dajte domu osobitý výraz!

14. 10. 2010
Zdieľať

Prísť domov, cítiť sa dobre a vychutnať si deň plnými dúškami. Iba dôvera k vlastným štyrom stenám vytvorí tento pocit uvoľnenia a náladu, v ktorej nadčasová elegancia a individuálny štýl splynú do čarovnej jednoty. V rámci diskusie o trvalých materiáloch sa ohľaduplnosť k životnému prostrediu stáva čoraz významnejším faktorom, ktorý ovplyvňuje rozhodovanie stavebníkov a architektov pri výbere materiálov.

Do pozornosti sa dostáva okrem dlhej životnosti aj výroba energie použitej pri produkcii, recyklačná miera a prostredníctvom nej aj dosiahnutá úspora energie.


Dajte domu osobitý výraz!

288501

Vila Libeskind v mestečku Datteln od architekta Daniela Libeskinda nepresvedčí len estetickou výnimočnosťou, ale aj energetickým konceptom a uplatnením ekologických materiálov. Autorom je pôvodom poľský architekt žijúci v New Yorku, ktorý sa preslávil napríklad návrhom Židovského múzea v Berlíne.


Dajte domu osobitý výraz!

288499

Už pri výbere materiálu sa rozhoduje o tom, akú tvár dostane dom. Vďaka štýlovému mixu rôznych materiálov dom nadobúda individuálny charakter, pretože zdôrazňuje architektonické detaily.


Dajte domu osobitý výraz!

288500

Maličkosti často obohacujú život a robia ho napínavejším. A veľakrát sú to práve detaily, ktoré z architektonického návrhu robia opticky atraktívne dielo…


Dajte domu osobitý výraz!

288498

Strešný štít, komín, prístrešok, vikier alebo okraj strechy sú dôležité akcenty, ktoré navyše môžu výrazne prispieť k ochrane budovy. Práve tam, kde vietor a počasie zvlášť intenzívne pôsobia na dom, je trvalá ochrana spoľahlivým stavebným materiálom správnou investíciou do budúcnosti.


Dajte domu osobitý výraz!

288497

Titánzinok je nielen ekologický materiál, ale navyše má aj schopnosť sám sa zaceliť vytvorením ochrannej patiny, a tak vyrovnať prípadné škrabance a drobné poškodenia. Okrem toho je bezúdržbový a má dlhú životnosť. Ak sa použije ako povrch na strechu, fasádu alebo odvodňovací systém, má ešte ďalší benefit – energetické náklady na recykláciu tvoria iba 5 % primárnej spotreby a v súčasnosti už hodnota starého kovu dosahuje až 60 % ceny vstupného materiálu.

 

Titánzinok je zliatina elektrolytického jemného zinku s presne definovanými podielmi medi a titánu. Používa sa na výrobu strešného odvodňovacieho systému a hotových výrobkov na zastrešenie a fasády vrátane potrebných stavebných profilov. Ponúka sa v troch rôznych povrchových úpravách: lesklovalcovaný, predzvetraný – modrošedý a predzvetraný – bridlicovošedý. Jeho povrch chráni pevne priľnavá, prirodzená ochranná vrstva, takzvaná patina, ktorá sa na ňom vytvára. Patina je pre materiál  dostatočnou ochranou, takže nie sú potrebné nijaké ďalšie nátery alebo povrchové úpravy. Prirodzeným starnutím a kontaktom s dažďovou vodou sa povrch samočistí, takže titánzinok si nevyžaduje žiadne iné čistenie ani údržbu.

ZDROJ: časopis môj dom JAGA GROUP, s.r.o.

Kategória: Stavba a rekonštrukcia Strecha, podkrovie
Tagy: materiál rheinzink strecha
Zdieľať článok

Diskusia