Fasáda s moderným akcentom

22. 09. 2010 Zdieľať

Rodinný dom vo Višňovom imponuje priaznivcom modernej architektúry. Čisté línie sú umocnené dômyselným výrazovým prvkom. Obklad z recyklovateľných kompozitných materiálov v sebe snúbi funkčnosť a estetiku s princípmi trvalo udržateľného stavebníctva.

— Advertorial spoločnosti Deceuninck, spol. s r.o. —


Fasáda s moderným akcentom

284956

Rodinný dom sa prvý pohľad javí ako jednoduchá dvojpodlažná stavba. Pôdorys kopíruje svahovitý terén a dom sa postupne otvára do záhrady. Na priečelí citlivo prerušuje pokojný rytmus strohej fasády ústredný architektonický prvok – obklad z kompozitného materiálu Twinson O-Face.

Tento materiál investorovi učaroval svojím nadčasovým vzhľadom i nenáročnosťou. Kompozitné obkladové dosky Twinson O-Face vznikajú spracovaním vyváženého pomeru dreva a odolného polyvinylchloridu. Svojím vzhľadom a štruktúrou pripomínajú drevo. Vďaka plastovej zložke sú tiež mimoriadne odolné proti degradačnému pôsobeniu vonkajších faktorov i cyklicky sa striedajúcich klimatických podmienok.

Hlavnou prednosťou materiálu Twinson oproti drevu sú nízke nároky na starostlivosť a údržbu. Konštrukciu stačí vyčistiť iba prúdom vody z vysokotlakového čističa. Nie je potrebné olejovanie a ošetrovanie impregnačnými nátermi ako pri domácich i exotických drevách.

Majitelia napokon doplnili fasádny obklad aj o ďalších 80 m2 terás z materiálu Twinson O-Terrace v zhodnom farebnom prevedení sladkého drievka. Jednotlivé celky domu tak na seba harmonicky nadväzujú a podčiarkujú funkčný dizajn a moderný charakter stavby. Odolnosť a stálofarebnosť priečelnej steny a terás domu vo Višňovom preverila aj tuhá zima.

Kompozitné materiály so sľubnou budúcnosťou
Twinson O-Face, tak ako všetky dosky z kompozitného materiálu Twinson, vynikajú stabilitou. Dosky nestratia svoju farebnosť či tvar počas celej životnosti ani pri pôsobení chemicky upravovanej vody, soli, vtáčieho trusu, či vysokého prevádzkového zaťaženia chôdzou. Materiál sa nedrobí, neštiepi, nekrúti a nevznikajú v ňom triesky. Charakter materiálu garantuje aj odolnosť voči plesniam, rastu húb či machov na jeho povrchu. Tieto konštrukcie neohrozí ani drevokazný hmyz. Protišmykový povrch zaručuje bezpečnosť a umožňuje jeho využitie aj v okolí bazénov, ktoré sa ošetrujú klasickou bazénovou chémiou.

Montáž fasádneho obkladu bola rovnako jednoduchá ako montáž terás. Dosky do seba presne zapadajú systémom pero drážka a vytvárajú súvislý vode odolný obklad vďaka automatickému nastaveniu správnej polohy lamiel. Dosky Twinson sa ponúkajú v ôsmich farebných prevedeniach vrátane dekorov exotického dreva.

Viac informácií nájdete na stránke okno-centrum.sk alebo www.twinson.com
Realizačná firma: Martin Hnát  – www.dobreterasy.sk 

Kategória: Stavba a rekonštrukcia Steny a fasády
Tagy: deceuninck dlažba podlaha
Zdieľať článok