Vetranie bez otvorených okien

11. 12. 2013
Zdieľať

Vďaka ventilácii Schüco VentoTherm zabudnete na nečistoty, alergény alebo otravný hmyz.

Klasické vetranie otvorením okna často prináša množstvo nevýhod, najmä ak bývate na rušnej ulici. Hluk, prach a v sezóne alergií aj peľ totiž vedia poriadne znepríjemniť život. V zime zasa vetraním prichádzate o peniaze, keďže musíte o to viac kúriť. S tým môže byť koniec vďaka ventilácii Schüco VentoTherm integrovanej v oknách, ktorá zahŕňa tiež vzduchový filter a systém na spätné získavanie tepla. Vetranie riadi senzor, ktorý ho prispôsobí konkrétnym prevádzkovým podmienkam. Takto bez problémov a nehlučne neustále vetráte aj so zatvoreným oknom, čím sa vyhnete hluku, pričom spomínaný filter nedá šancu prachu, alergénnemu peľu ani hmyzu. VentoTherm je možné nainštalovať vertikálne i horizontálne, najlepšie na novostavby či pri rekonštrukciách. 


Vetranie bez otvorených okien

Vetranie bez otvorených okien
Schüco International KG

Ventilačný systém je umiestnený vo vrchnej časti okien. Systém využíva vydýchaný vzduch, ktorý premiestni do zariadenia na rekuperáciu tepla. Zvonku zároveň dovnútra preniká čerstvý vzduch, ktorý najprv prejde spomínaným zariadením a tiež filtrom, aby sa dovnútra nedostali žiadne nečistoty, alergény alebo hmyz. 

Schüco VentoTherm poteší aj jednoduchým ovládaním. Vetranie možno zapnúť alebo vypnúť vypínačom umiestneným na vonkajšej časti okenného rámu a je možné vybrať si z dvoch rýchlostí. Senzory zároveň automaticky monitorujú kvalitu vzduchu a na základe toho regulujú výmenu vydýchaného a čerstvého vzduchu. Čo sa týka vizuálnej stránky, zvonku zariadenie nevidno a vovnútri nenápadne zapadne do prostredia. Nijako neovplyvňuje bezpečnosť okna či odolnosť voči hluku a vďaka systému výmeny tepla tiež pomáha šetriť energiu. 


Vetranie bez otvorených okien

Vetranie bez otvorených okien
Schüco International KG

Ventilačný systém Schüco VentoTherm zabezpečí optimalizáciu spotreby energie, izbovej klímy a kvality vzduchu. Tým vzniká rozhodujúca výhoda pri prevádzke nehnuteľnosti a pri jej uplatnení na trhu.

Viac informácií sa dozviete na webovej stránke  www.schueco.sk.

Kategória: Okná
Zdieľať článok

Diskusia