Inteligentné bojlery pre každého

14. 09. 2012 Zdieľať

Posledné modely tzv. chytrých bojlerov ponúkajú výhody elektronického termostatu v spojení s možnosťou pripojenia na HDO (znížená sadzba elektriny). Sľubujú tak poznateľné úspory v spotrebe elektrickej energie. Ak uvažujete o obstaraní bojlera, siahnite po chytrom – smart modeli.

— Advertorial spoločnosti DZ Dražice-Slovensko spol.s.r.o. —


Inteligentné bojlery pre každého

1064348
DZ Dražice-Slovensko spol.s.r.o.

Bežné bojlery umožňujú nastaviť cieľovú teplotu a na tej potom udržujú ohriatu vodu. To nie je výhodné, pretože každý z nás sa správa inak a i odber teplej vody sa u každého líši. Smart bojlery zaznamenávajú odber teplej vody a tomu prispôsobujú priebeh ohrevu. Ak odchádzate pravidelne každý piatok mimo domova, váš ohrievač sa tento zvyk naučí a v piatok bude ohrievať len nutnú rezervu pre neočakávané udalosti. Naopak, pokiaľ u vás každý štvrtok prebieha veľké upratovanie a celá rodina si dopriava kúpeľ, váš ohrievač ten deň ohreje vody radšej o niečo viac. Tento inteligentný systém dokáže znížiť spotrebu elektrickej energie až o 10 % oproti bežnému ohrevu. Táto vysoko sofistikovaná funkcia ale vyžaduje pripojenie elektrickej energie 24 hodín denne. Pre väčšinu majiteľov bojlerov je tento druh pripojenia netypický. Preto sa na trhu objavujú výrobky, ktoré disponujú inteligentnými funkciami i pri pripojení na HDO.

V čase, keď máme chytré telefóny či dokonca automobily, je načase zamyslieť sa, či sa nesústrediť na „inteligenciu“ zariadení, ktoré každodenne ovplyvňujú náš rozpočet. V prípade bojlerov nejde o nič zložité.

Výrobca DZ Dražice dodáva smart bojlery s inteligentnými funkciami využiteľnými i na pripojenie na HDO, elektronickým termostatom a riadiacou jednotkou s LCD displejom. Cenový rozdiel pritom nie je nijak zásadný a s ohľadom na životnosť týchto ohrievačov sa vám investícia čoskoro vráti.

Kategória: Energia Stavba a rekonštrukcia
Zdieľať článok