Symbióza estetického zážitku a technických parametrov

05. 10. 2012 Zdieľať

Česká spoločnosť Romotop, spol. s r. o., vznikla v roku 1992, keď sa kozubové pece s modernou konštrukciou práve objavili na trhu. Firma ponúka doplnkové vykurovanie drevom a podporuje smerovanie spoločnosti k obnoviteľným zdrojom energie v Európe, čo jej prinieslo všestranný rozvoj. Vďaka špičkovému dizajnu a kvalite spaľovania Romotop ľahko našiel odbyt aj v zahraničí.

— Advertorial spoločnosti ROMOTOP, spol. s r. o. —

Či už preferujete teplovodné, teplovzdušné či klasické kachľové pece, môžete sa spoľahnúť na tím odborníkov z Romotopu a ich silné zázemie s vyše päťsto zaškolenými partnermi v Českej republike. V súčasnosti sa kozubové pece a kozubové vložky čoraz častejšie stávajú ak nie primárnym, tak aspoň významným zdrojom vykurovania rodinných domov. Tento trend je úplne logický, ak si uvedomíme, ako klesá energetická náročnosť moderných domov. Firma Romotop, spol. s r. o., so sídlom v Suchdole nad Odrou významne ovplyvnila prienik kozubových pecí na český trh v deväťdesiatych rokoch. Malosériová výroba niekoľkých modelov sa vďaka dlhoročným skúsenostiam dynamicky transformovala na firmu s najmodernejším technologickým zázemím a silným konštrukčným potenciálom.

„Dnes patríme nepochybne medzi najväčších európskych hráčov v oblasti vývoja, inovácií, výroby a predaja kozubových vložiek. Tento rok značka Romotop opäť uvádza na trh niekoľko noviniek. Vysoké požiadavky sa kladú na kozubové pece s teplovodným výmenníkom. Našou hlavnou devízou je komplexná ponuka služieb s poskytovaním poradenstva vrátane odborného servisu zdarma. Navrhneme vhodné riešenie, zabezpečíme realizáciu kachľovej pece, kozuba či solárnych panelov, ich dopravu aj montáž. Ročne ich predáme až 40 000 ks. Dobrou referenciou je vyše 600 000 spokojných zákazníkov, uvádza Tomáš Káňa, produktový manažér Romotopu. Export spoločnosti sa na tržbách podieľa z osemdesiatich percent. Väčšina produkcie smeruje do Nemecka a Francúzska, ide o dizajnové produkty s vyspelou technikou spaľovania dreva.


Kozubová pec GIRONA

1136735
Romotop


Kozubová pec GIRONA


V čase, keď sa inteligentné spaľovanie dreva, drevených parkiet a drevených brikiet vníma ako obnoviteľné, čisté a ekonomické vykurovanie s dobrou perspektívou, sa trendy vývoja uberajú smerom k automatickej regulácii a vysokej účinnosti spaľovania. Romotop má v segmente výroby dizajnových kozubových pecí jedno z popredných miest v Európe. Dlhoročná spolupráca s najnáročnejšími európskymi zákazníkmi, nadšenie a iniciatíva kľúčových spolupracovníkov umožnili vybudovať firmu, ktorú odborná verejnosť často označuje za najmodernejší závod v Európe.

Ekonomické a ekologické vykurovanie

Odborne navrhnutý systém úsporného vykurovania predstavuje významný prínos jednak v hospodárnosti vykurovania a prípravy teplej vody, jednak v estetickom zážitku pri pohľade do horiaceho ohňa. Dnešné moderné kozuby sú predovšetkým vecou dizajnu a komfortu užívateľa. Moderný zasklený a esteticky stvárnený vykurovací priestor, centrálny prívod externého vzduchu, automatická regulácia horenia na dosiahnutie vysokej účinnosti až deväťdesiat percent, moderné akumulačné materiály obložené elegantnou keramikou zabezpečujúce sálanie príjemného tepla ešte dlho po dohorení posledného kúska dreva. Táto značka však zaznamenala najväčší rozvoj v oblasti kozubových vložiek. Tie dnes neslúžia len ako príjemný doplnok domácnosti pri sálaní tepla, ale predovšetkým ako významný zdroj energie. Pri použití kozuba s teplovodným výmenníkom a jeho prepojenia s vykurovacím systémom domácnosti (komínové teleso, automatická regulácia, solárne panely, akumulačná nádoba, radiátory, teplá voda a pod.) dosiahne majiteľ domu nielen sálajúce teplo pri kozube, ale predovšetkým výrazné energetické úspory.


Kozubová pec STROMBOLI

1136734
Romotop


Kozubová pec STROMBOLI

Kozubová pec Romotop je dnes veľmi žiadaným doplnkom interiéru. Veľkou výhodou kozubovej pece je ľahká inštalácia, priestorová nenáročnosť a najmä nižšie obstarávacie náklady. Majitelia kozubových pecí oceňujú aj možnosť okamžitého použitia na rozdiel od zložitejšej stavby kozuba. V ponuke značky Romotop nájdete niekoľko desiatok modelov kozubových pecí moderného dizajnu so širokou škálou farebných kombinácií keramiky vlastnej výroby, prírodného kameňa, pieskovca alebo skla. Nechýba ani kozubová pec s teplovodným výmenníkom na ohrev teplej vody. „V horizonte nasledujúcich piatich rokov chceme udržať svoju vedúcu pozíciu v oblasti predaja pecí a výrazne zlepšiť svoje postavenie v ďalších produktových skupinách, ako sú kozubové vložky a vykurovacie telesá do teplovodných systémov,“ uzatvára rozhovor pán Káňa.

ROMOTOP, spol. s r. o.
evropský výrobce krbových kamen a krbových vložek
Komenského 325
742 01  Suchdol nad Odrou
tel.: +420 556 770 975
e-mail: info@romotop.cz
www.romotop.cz

Kategória: Energia Stavba a rekonštrukcia
Tagy: romotop
Zdieľať článok