Thorma krby s aqua systémom

04. 04. 2014 Zdieľať

Dnes už každý vie, že ropa, plyn a uhlie nie sú obnoviteľnými zdrojmi energie a preto je nielen z ekologického, ale aj z ekonomického pohľadu potrebné rozmýšľať o alternatívach, ako je napríklad vybavenie domácnosti krbom s vodným zásobníkom, pretože obmedzené zdroje sa stávajú čoraz drahšími.

Z toho dôvodu je logickým riešením inštalovať si krbové kachle s vodným výmenníkom, ktoré je možné napojiť na centrálne kúrenie. Výhodou krbových kachlí respektíve krbových vložiek s aqua systémom je vykurovanie miestnosti, kde sú umiestnené a zároveň prostredníctvom ústredného kúrenia je teplo distribuované do ostatných izieb. Až 70% tepla je  odovzdávané z krbu do vykurovacích telies, zvyšných 30% vyhrieva priestor, v ktorom sa krb nachádza. Z tohto dôvodu pri týchto krboch prakticky nie je možné preťaženie, pretože navyše vyprodukované teplo sa rovnomerne rozdelí do ostatných miestností.

Väčšinou ľudia využívajú krby s vodným zásobníkom k dennodennému vykurovaniu, len v extrémnych situáciách alebo v pretrvávajúcich tuhých zimách si zapnú  ústredné kúrenie. 

Vtedy má pán domu istotu, že nebude sedieť v zime, usporí svoje peniaze a pritom koná ekologicky, lebo využíva prevažne svoj krb. 


Thorma krby s aqua systémom

1324373
THORMA Výroba, k.s.

THORMA krbové kachle a krbové vložky s vodným výmenníkom pracujú s vysokou účinnosťou a tým znižujú náklady na kúrenie. THORMA krby s aqua systémom sa veľmi hodia do aj do nízkoenergetických domov.

Krby s vodným výmenníkom sa pohybujú v rozpätí výkonu 3 KW až 20 KW a sú z pravidla vyhotovené s dvojitým plášťom. Toto má  v prvom rade  výhodu, že odovzdajú viac tepla. Pribúdajú takisto krby, pri ktorých sa dá vodný výmenník dodatočne namontovať a ktoré sú modifikované na krby s vodným výmenníkom.  Nie sú síce dvojplášťové, ale sú ľahšie a kompaktnejšie a sú vybavené šamotom.

 Ďalšími výhodami aqua krbov sú: 
•  vysoká životnosť krbov
•  flexibilita: vy sa môžete rozhodnúť, či si vykúrite len jednu izbu, alebo  si ho napojíte na ústredne kúrenie
•  efektivita: okrem vynikajúcich výhrevných schopností, sú tieto krby priateľské k životnému prostrediu a s účinnosťou až do 78%. 

Preto Vám vrelo odporúčame naše aqua krby a želáme Vám pri nich veľa príjemne strávených chvíľ.

www.thorma.sk

Kategória: Energia
Tagy: kozub vykurovanie
Zdieľať článok