Najmodernejšie technológie pre dobrý pocit

16. 09. 2014 Zdieľať

Dovolenka s príjemnými letnými teplotami či blahodarná horúca voda na kúpalisku. To sú spomienky na leto, ktoré vás budú zohrievať pri srdci počas nadchádzajúcej jesene a zimy. Podobné pozitívne pocity však v chladnejších ročných obdobiach dokáže vyčariť aj spoľahlivé vykurovanie spolu s ohrevom teplej vody.

Pozitívny pocit tepla a komfortu môžete mať u seba v byte či v dome vďaka spoločnosti Vaillant, ktorá je už 140 rokov lídrom a zároveň priekopníkom vo vývoji v oblasti technológií vykurovania v Európe. Ponúka najmodernejšie technológie pre maximálne pohodlie u vás doma. 


Reklama na závesný ohrievač vody značky Vaillant z roku 1924

Reklama z roku 1924
Vaillant Group Slovakia, s.r.o.


Reklama na závesný ohrievač vody značky Vaillant z roku 1924

Komfort vďaka technológiám

Keď inštalatér Johann Vaillant v roku 1874 zakladal rodinnú firmu v nemeckom Remscheide, určite netušil, že o dve desaťročia odštartuje revolúciu: V roku 1894 totiž ako prvý na svete patentoval plynový ohrievač vody s uzavretým systémom. Vaňa plná teplej vody práve vďaka nemu prestala znamenať nedostupný luxus. Kúpanie sa odrazu stalo komfortom pre každého. Vaillantova závesná verzia plynového ohrievača vody s názvom „Geyser“ v roku 1905 dobyla svet. Odtiaľ bol už iba krok k vynálezom v oblasti vykurovania. Značka Vaillant v roku 1924 predstavila prvé ústredné kúrenie. To sa stalo receptom na teplo a komfort, ktorý pretrval dodnes. Spoločnosť neskôr uspela na trhu aj s prvým kotlom na vykurovanie a ohrev teplej vody v jednom zariadení, s kombinovaným kotlom z roku 1967. V roku 1974 predstavila prvý elektronicky riadený plynový kotol a neskôr aj prvý plynový „turbo“ kotol s nasávaním vzduchu z vonkajšieho prostredia. Sériová výroba plynových kotlov s vysokou účinnosťou s  kondenzačnou technológiou odštartovala v roku 1996. Plynové kondenzačné kotly sa odvtedy stali jedným z najdôležitejších výrobkov v portfóliu značky Vaillant.


Kombinovaný kotol z roku 1995

Rok 1995 a kombinovany kotol
Vaillant Group Slovakia, s.r.o.


Kombinovaný kotol z roku 1995

Nadčasový kotol ecoTEC plus

Vaillant neustále predvída nové trendy. Nový závesný kondenzačný kotol ecoTEC plus, ktorý predstavuje práve v čase svojich 140. narodenín, je preto vybavený všetkým, čo je príjemné pre vás, vašu peňaženku aj životné prostredie. Je úsporný vďaka širokému modulačnému rozsahu už od 3 kW a optimalizácii výkonu, ktorý zvyšuje tepelnú pohodu a zároveň znižuje spotrebu plynu. Býva označovaný ako kotol pre dnešok i zajtrajšok, pretože prostredníctvom najmodernejších funkcií dokonale rozumie novodobým potrebám domácností. Dokáže zabezpečiť teplo a teplú vodu aj pre väčšie rodinné domy. Pritom svoj vykurovací výkon koncentruje na ploche len 0,32 m2. Požiadavky kotla na priestor sú skutočne nenáročné. Má minimalistický dizajn, ktorý vyžaruje osvedčenú nemeckú kvalitu výrobkov Vaillant. Kotol ecoTEC plus sa dá jednoducho inštalovať v starých aj nových domoch či bytoch a tiež flexibilne kombinovať. Jeho ovládanie je intuitívne a veľmi jednoduché. 


Nový kondenzačný kotol ecoTEC plus

ecoTEC plus
Vaillant Group Slovakia, s.r.o.


Nový kondenzačný kotol ecoTEC plus

Vždy o krok vpred

Kotol ecoTEC plus uspokojí každú požiadavku na dodávku teplej vody. Umožňuje to nielen jeho verzia s prietokovým ohrevom teplej vody, ale aj variabilné zostavy tohto kotla s externými zásobníkmi. Zaujímavým riešením je spojenie kotla ecoTEC plus vo verzii s prietokovým ohrevom teplej vody a 20-litrového vrstveného zásobníka actoSTOR. V tomto zásobníku možno získať rovnaký komfort teplej vody ako v bežnom zásobníku s objemom 70 litrov vďaka vrstvenému ukladaniu. Nový ecoTEC plus značky Vaillant je maximálne ekologický a dá sa kombinovať s inými alternatívnymi zdrojmi energie. Čoskoro sa ecoTEC plus posunie ešte bližšie k jednotlivým členom domácností. Bude sa dať ovládať aj mobilnou aplikáciou – v smartfóne alebo tablete. Teplo domova si tak budete vedieť ľahko nastaviť aj na diaľku. Už dnes si nový kotol môžete zakúpiť s výraznou zľavou cez internet na www.vaillant-online.sk. Viac informácií získate na www.novyecotec.sk www.vaillant.sk.

Kategória: Energia
Tagy: kotol ohrev vody
Zdieľať článok