Nová krv z radu Romotop DYNAMIC

10. 11. 2015
Zdieľať

Ekonomická náročnosť prevádzky patrí v dnešnej dobe spolu s ekológiou spaľovania bezpochyby k najdôležitejším aspektom, na základe ktorých posudzujeme všetky zariadenia určené na vykurovanie našich obydlí. Preto sa pri vývoji kládol dôraz na každý konštrukčný detail.

Prvými novinkami z radu Romotop DYNAMIC sú kozubové vložky DYNAMIC 2G 44.55.01 a DYNAMIC 2G 44.55.13 určené na akumulačné, ako aj konvekčné obstavby. Ako je medzi „Dynamikmi“ dobrým zvykom, aj nováčik znesie vďaka robustnej konštrukcii a použitiu tých najkvalitnejších materiálov bez ujmy veľmi veľkú záťaž. Pri namáhaných častiach vložiek z radu Dynamic je na rozdiel od konkurenčných výrobkov už samozrejmosťou použitie špeciálnej vysokoodolnej ocele typu COR-TEN odolávajúcej aj tým najnepriaznivejším vplyvom. Vďaka tomu sa môže zákazník tešiť z nadštandardnej životnosti výrobku. Nový Dynamic je navyše k dispozícii aj vo verziách DYNAMIC B2G 44.55.01 a DYNAMIC B2G 44.55.13 vybavených v dnešnej dobe veľmi populárnym zadným prikladaním, čo zvyšuje užívateľský komfort. Technické parametre výrobku, medzi ktoré patrí najmä vysoká účinnosť spaľovania okolo 85 %, spotreba paliva len 2,2 kg za hodinu, stabilné horenie v širokom rozsahu výkonu 2,5 – 10 kW, iste presvedčia zákazníka, že KV DYNAMIC 2G a B2G 44.55.01 sú tou pravou voľbou.


DYNAMIC 2G 44.55.01

1660299
ROMOTOP spol. s r.o.


DYNAMIC 2G 44.55.01

Bonusom celej škály kozubových vložiek firmy Romotop je možnosť ich rozšírenia o najnovšie akumulačné prstence Mammoth, ktoré sú absolútnou špičkou v akumulácii tepla. Prstence Mammoth sú unikátne nielen zložením použitej špeciálnej akumulačnej hmoty (dosahujúcej extrémne hodnoty mernej hmotnosti až 4,2 kg/dm3), ale tiež svojím masívnym vnútorným liatinovým jadrom v tvare skrutkovice, ktoré doslova vysáva zvyškové teplo obsiahnuté v spalinách a potom ho rýchle dopravuje do vonkajších vrstiev akumulačnej hmoty tak, aby bolo rýchlo pripravené na vykurovanie. Váha jedného prstenca je 38 kg, čo pri odporúčanom množstve prstencov 6 až 8 ks predstavuje celkovú váhu 228 až 304 kg. Tak dosiahne zákazník skutočne mamutiu akumuláciu. 


KV Dynamic 2G 44.55.01 s akumulacnimi prstenci Mammoth

1660295
ROMOTOP spol. s r.o.


KV Dynamic 2G 44.55.01 s akumulacnimi prstenci Mammoth

Devízou celého systému Mammoth je ľahká a rýchla montáž, minimálny nárok na priestor a suché napojenie priamo na hrdlo kozubovej vložky.

Ďalšou možnosťou akumulovania tepla je akumulačný výmenník Mammoth. Je vyrobený z totožného materiálu ako akumulačne prstence Mammoth. Aj tento výmenník dokáže v sebe veľmi umne akumulovať teplo, vďaka čomu môže zvýšiť alebo dodať objektu chýbajúcu akumulačnú schopnosť. Celková váha akumulačného výmenníka Mammoth je 345 kg.


Akumulacni vymenik Mammoth

1660293
ROMOTOP spol. s r.o.


Akumulacni vymenik Mammoth

Pri všetkých nových teplovzdušných vložkách je samozrejmosťou využitie unikátneho systému vedenia spalín firmy Romotop pod názvom Double spin, ktorý zabezpečuje najvhodnejšiu trajektóriu odvodu spalín zo spaľovacej komory hrdla vložky s cieľom dosiahnuť maximálnu ekologickosť a čistotu spaľovania. Všetky vložky sú tiež vybavené napojením na centrálny prívod vzduchu (CPV).

ROMOTOP, spol. s r. o.
www.romotop.cz 

Kategória: Energia
Tagy: kozubová vložka
Zdieľať článok

Diskusia