Ekologické a ekonomické vykurovanie, to sú kozubové vložky Romotop Heat

31. 08. 2016
Zdieľať

Funkčnosť a dizajn vs. ekológia a ekonómia prevádzky – aspekty, ktoré vo svojich výrobkoch dokáže snúbiť dohromady firma Romotop. A dokázala to i v prípade kozubových vložiek Heat, s ktorými prenikla na európsky a dokonca aj na svetový trh.

Keďže firma Romotop počúva svojich zákazníkov, zaradila do svojho portfólia produktového radu Heat i kozubové vložky so zdvíhacími dvierkami. Ide o veľkoformátové vložky s klasickými rovnými dvierkami nesúcimi označenie Heat 2G L 66.50.01 (66 cm je šírka skla, 50 cm je výška skla), Heat 2G L 88.50.01 a Heat 2G L 110.50.01. Ďalej sme reflektovali veľký dopyt po rohových vložkách, preto sme na svet priviedli dve “rohovky“ Heat 2G L 79.51.54 (79 cm šírka predného skla, 51 cm výška skla, 54 cm je šírka bočného skla) a Heat 2g L 95.51.54. V celkovom zozname chýba už len trojstranne zasklená vložka Heat C 2G L 87.51.42.21 (87 cm šírka predného skla, 51 cm výška skla, 42 cm je šírka bočných skiel). V tejto chvíli už poznáme názvy všetkých noviniek z radu Heat, poďme sa teda pozrieť, čo inovatívne priniesla firma Romotop na poli technickom a dizajnovom. 


Ekologické a ekonomické vykurovanie, to sú kozubové vložky Romotop Heat

Ekologické a ekonomické vykurovanie, to sú kozubové vložky Romotop Heat
ROMOTOP spol. s r.o.

Veľmi zásadné je u všetkých vyššie zmienených kozubových vložiek vysúvanie dvierok, preto bol vyvinutý firmou Romotop unikátny systém Silent Lift, ktorý zaručí tichý a bezstarostný chod dvierok. Dôležitou časťou kozubových vložiek Heat je spaľovacia komora, preto Romotop dbá na to, aby boli na najviac exponované časti vždy použité iba prvotriedne materiály. Z toho dôvodu je spaľovacia komora vyložená pravým šamotom, ktorý dokáže akumulovať teplo a tým zlepšovať dynamiku horenia. Štandardný variant spaľovacej komory je bezroštový,  na prianie zákazníka sa však dá jednoducho urobiť zmena na roštový variant. Snažíme sa čo najviac uľahčiť zákazníkovi ovládanie vložky, preto sa primárny a sekundárny spaľovací vzduch reguluje iba jedným ovládacím prvkom. Mottom firmy Romotop je „ekonomická a ekologická prevádzka“, preto je vo všetkých modeloch produktového radu Heat použitý vysokoúčinný systém vedenia spalín Double Spin s dvoma deflektormi, ktorý napomáha odvodu spalín do hrdla vložky s cieľom dosiahnuť maximálnu ekológiu, čistotu spaľovania a zvýšenie účinnosti spaľovania až o 10 %. Najnovšie je do všetkých „zdvíhačiek“ privedený aj terciárny vzduch, ktorý zaručí, že kozubovej vložke nedôjde nikdy dych.


Ekologické a ekonomické vykurovanie, to sú kozubové vložky Romotop Heat

Ekologické a ekonomické vykurovanie, to sú kozubové vložky Romotop Heat
ROMOTOP spol. s r.o.

Oblasť dizajnu nesmela byť opomenutá, aby boli splnené aj najprísnejšie nároky zákazníka, preto je sklo veľmi citlivo potlačené po svojom obvode, rúčka na dvierkach má jemný antikorový prúžok a ovládač vzduchu je v černej farbe, aby nerušil celkový dojem z kozubovej vložky.

Keďže sa v súčasnosti už nestavajú iné domy ako nízkoenergetické a pasívne, stalo sa štandardom, že firma Romotop vybavila všetky svoje výrobky CPV, teda centrálnym prívodom vzduchu, ktorý privádza vzduch do spaľovacej komory z exteriéru a tým nedochádza k spotrebe vzduchu v pobytovej miestnosti. Komplexnosť firmy Romotop, ktorá nemá na európskom trhu obdoby, a to po servisnej, obchodnej a technickej stránke, je podtrhnutá i možnosťou inštalácie akumulačných súprav Mammoth, ktoré sa môžu umiestniť na zadnú, bočnú i hornú stranu vložiek Heat. Hlavnou devízou akumulačných súprav Mammoth je to, že teplo, ktoré by inak uniklo do komína, sa ukladá na čas, keď už nie je po ohni v kozube ani pamiatky a tým zvyšuje celkovú akumulačnú schopnosť stavby. V neposlednom rade je potrebné spomenúť veľmi vysokú účinnosť spaľovania, ktorá sa pohybuje v rozmedzí 83 – 85 % a regulovateľný výkon 4 – 12 kW. Všetky tieto aspekty zaradili kozubové vložky HEAT na špicu v oblasti kozubových vložiek.

S kozubmi Romotop si nekupujete len výrobok, ale organickú súčasť svojho domova. Krása živého ohňa vás nikdy neomrzí.

ROMOTOP, spol. s r. o.
Komenského 325
742 01 Suchdol nad Odrou
Czech Republic
tel.: +420 556 770 980
fax: +420 517 075 894
e-mail: info@romotop.cz

 

Kategória: Energia
Tagy: kozubová vložka
Zdieľať článok

Diskusia