Nové krbové Vložky Heat Značky Romotop sú zárukou kvality

27. 10. 2016
Zdieľať

Naozajstná sila a vytrvalosť, precízne spracovanie s robotickou presnosťou , vysoká účinnosť pod taktovkou najvyspelejšie techniky. To sú krbové vložky rady HEAT, ktoré tvoria budúcnosť vykurovania krbovými vložkami.

Inovatívna „priehľadovka a rohovka“

Aj takto by sa dali popísať horúce novinky firmy Romotop, ktoré nesú názvy Heat T 2G 70.50.01 a Heat R / L 50.44.33.13 alebo 23. Poďme si ich jednu po druhej a predstaviť. Ako je už vyššie uvedené Heat T 2G 70.50.01 je priehľadnou  vložkou, ktorá je opatrená z oboch strán dvierkami, do ktorých sú vsadené dizajnovo potlačené skla a je teda možný pohľad z oboch strán do plápolajúcich plameňov. Napriek tomu, že sa môže zdať, že je tento model určený len na dizajnové účely možno vložku osadiť po oboch stranách a v hornej časti okolo komína akumulačnou sadou Romotop Mammoth. Ide teda o všestrannú vložku, do ktorej možno priložiť až 50cm poleno dreva a primárny ako aj sekundárny vzduch regulovať pomocou jedného ovládacieho prvku. Krbová vložka je v spodnej časti osadená centrálnym prívodom vzduchu o priemere 150mm. Regulovateľný výkon 4-10 kW a spotreba paliva 2kg radí „priehľadovku“ Heat na vrchol vo svojej kategórii.


Nové krbové Vložky Heat Značky Romotop sú zárukou kvality

1857555
ROMOTOP spol. s r.o.

Do kategórie „rohoviek“ pribudli tri úplne nové krbovej vložky, ktoré nesú označenie Heat R / L 2G 50.44.33.13 a 23, Heat R / L 2G 60.44.33.13 a 23, Heat R / L 2G 70.44.33.13 a 23. Toto kódové značenie znamená šírku, výšku a hĺbku skla. Aby mal na výber naozaj každý, je možné si vybrať z ľavej alebo pravej varianty a tiež či dáte prednosť žiaruvzdornému ohýbanému sklu alebo delenému sklu, ktoré je opatrené strednou deliacou lištou z nerezovej ocele. Celkový dizajn presklenia umocňuje potlačené sklo so špeciálnou patentovanou lištou. Spaľovacia komora je vyložená z pravého šamotu, ktorý bol pripravený len pre firmu Romotop. Keďže sa vždy snažíme ponúknuť zákazníkom maximum, aj v tomto prípade je možnosť osadenia ako horné tak aj bočné časti akumuláciou Romotop Mammoth. Prívod vzduchu je vedený cez centrálny prívod o priemere 120mm. Firma Romotop ponúka ako jeden z mála výrobcov rohovú krbovú vložku vhodnú pre nízkoenergetické domy, pretože regulovateľný výkon začína už na 2,5 kW.


Nové krbové Vložky Heat Značky Romotop sú zárukou kvality

1857553
ROMOTOP spol. s r.o.

Samozrejmosťou je u všetkých nových teplovzdušných vložiek použitie unikátneho systému vedenia spalín firmy Romotop pod názvom Double spin, ktorý bol vyvinutý za účelom najvhodnejšej trajektórie odvodu spalín zo spaľovacej komory do hrdla vložky s cieľom dosiahnutia maximálnej ekológie a čistoty spaľovania.


Nové krbové Vložky Heat Značky Romotop sú zárukou kvality

1857551
ROMOTOP spol. s r.o.

Teplovodný výmenník = skvelá voľba

Ostáva  už len predstaviť teplovodné krbové vložky Heat W 2G 59.50.01 a Heat W 70.50.01. Obe tieto vložky sú opatrené priemyselne chráneným systémom Triple Pass, vyvinutým firmou Romotop. Jedná sa o trojitý priechod spalín. Tým dokáže systém teplovodnému výmenníku odobrať výrazne väčšie množstvo tepla vyvinutého pri spaľovaní dreva, čím sa zvýši účinnosť vložky až o 10%.

Hlavnou devízou modelu Heat W 59.50.01 a Heat W 70.50.01 je veľkosť spaľovacej komory. Keďže je komora situovaná na ležato, je možné priložiť až pol metrové poleno dreva. Iste neujdú pozornosti parametre vložiek, kedy menovitý výkon teplovodného výmenníka je 10kW, účinnosť 89% a hodinová dávka paliva je 4 kg.

Firma Romotop veľmi dbá na ekológiu spaľovanie, preto všetky naše krbové vložky spĺňajú najprísnejšie európske normové požiadavky.


Nové krbové Vložky Heat Značky Romotop sú zárukou kvality

1857549
ROMOTOP spol. s r.o.

Viac informácií získate na našich webových stránkach www.romotop.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti ROMOTOP spol. s r.o.

Kategória: Energia
Zdieľať článok

Diskusia