Užite si vysokohorského vzduchu aj v meste, vďaka rekuperačným jednotkám

16. 11. 2016
Zdieľať

Aby sme mohli žiť zdravo, musíme dýchať čistý vzduch. Aj keď to znie ako samozrejmosť, splniť toto klišé, je čím ďalej častejšie neriešiteľný problém. Spoločnosť KORADO, a.s. pravdaže predstavuje jednoduchý, avšak efektívny spôsob prívodu čerstvého vzduchu do vášho domu, a to pomocou lokálnych vetracích jednotiek s rekuperáciou.

Prečo teraz potrebujeme rekuperačné jednotky?

Moderné stavebné materiály a technológie, z ktorých sú postavené či následne zateplené budovy, zaisťujú perfektnú tesnosť, preto už sa nemôžeme spoliehať na netesné okná a dvere. Tie boli vždy zárukou toho, že obstarajú dostatočnú výmenu vydýchaného vzduchu v obytných miestnostiach. Ale pozor, nesmieme zabúdať, že ani tak nezabránili vzniku plesní, nadmernej vlhkosti či tvorbe baktérií… čo ale vetracie jednotky s rekuperáciou, ano!

Stačí otvoriť okná, lenže…

Otvorené okná sú pozvánkou nielen pre zlodejov, ale tiež otravný hmyz, vonkajší zápach, peľ, prach alebo smog. Navyše nie sú bezpečné, keď sa v spoločnej domácnosti nachádzajú malé deti alebo domáci maznáčikovia. Pokiaľ žijete v meste, je zbytočné dodávať, aký vonkajší hluk (aj v noci) po otvorení okna púšťate do svojej spálne… Rekuperačná jednotka tlmí vonkajší hluk, navyše riadené vetranie, na rozdiel od neriadeného vetrania oknami, zaisťuje dostatok čerstvého vzduchu podľa aktuálnej potreby, bez okolitých vplyvov a škodlivých látok. Veľký rozdiel zaznamenajú nielen astmatici a alergici, ale aj ľudia s respiračnými chorobami.

Oplatí sa to?

S vetraním nesmie byť spojené plytvanie teplom, ktoré z miestnosti so spotrebovaným vzduchom otvorenými oknami odchádza. Tzv. „rekuperácia“ vzduchu odvádza znečistený vzduch z miestnosti vetracou a rekuperačnou jednotkou von. Rekuperačná jednotka pri tom zachytáva jeho teplo a vo výmenníku ho odovzdáva čerstvému nasatému vzduchu, ktorý vpúšťa do miestnosti. Interiér sa tak zbytočne neochladzuje a využíva sa tu už raz získané teplo. Prívod a odvod vzduchu je ovládaný súčasne, čím je na maximum eliminované „zbytočné“ vetranie či zvýšená spotreba energie. Tento moderný spôsob vetrania je naplno v súlade s novými nariadením o znížení energetickej náročnosti budov.


Užite si vysokohorského vzduchu aj v meste, vďaka rekuperačným jednotkám

1867809
KORADO, a.s.

A čo montáž?

Lokálne vetracie jednotky je možné dodatočne veľmi flexibilne integrovať do existujúcich budov. Ich moderný dizajn zaistí, že zapadnú do každej miestnosti domu, nech sa jedná o obývačku, spálňu či kuchyňu. Nevyžadujú výmenu okien a rozsiahle zásahy do inštalácií. Každého investora presvedčí, vedľa veľmi priaznivej ceny, tiež obzvlášť rýchla a ľahká montáž.

Stačí len vybrať…

Spoločnosť KORADO, a.s. ponúka veľké množstvo lokálnych vetracích a rekuperačných jednotiek. Na výber sú jednotky KORASMART 1100, 1100T, 1300 a 1400, s výberom tej najvhodnejšej (z technického hľadiska – typ a veľkosť miestnosti atď.), vám radi pomôžu preškolení zamestnanci firmy.


Užite si vysokohorského vzduchu aj v meste, vďaka rekuperačným jednotkám

1867811
KORADO, a.s.


Užite si vysokohorského vzduchu aj v meste, vďaka rekuperačným jednotkám

1867813
KORADO, a.s.


Užite si vysokohorského vzduchu aj v meste, vďaka rekuperačným jednotkám

1867817
KORADO, a.s.

Viac informácií získate na www.korado.cz

ZDROJ PR článok spoločnosti KORADO, a.s.

Kategória: Energia
Zdieľať článok

Diskusia