Dizajnový kozub Cara C ako umelecké dielo

12. 12. 2016
Zdieľať

Kúzlo ohňa v rovnováhe s estetikou a technikou. Dizajnový akumulačný kozub Romotop CARA C 03 reaguje na trendy a potreby modernej interiérovej architektúry. Citlivo vyvážené vonkajšie proporcie, čisté línie a dominujúce veľkoplošné trojstranné zasklenie vytvára impozantný celok oslovujúci aj najnáročnejších zákazníkov.

Pre firmu Romotop je dôležité neustále posúvať oblasť kozubových vložiek a kachlí dopredu a berie na svoje plecia pozíciu lídra, ktorý určuje trendy. Už počiatočný koncept naznačil, že v rukách našich konštruktérov sa rodí niečo jedinečné, a to sa aj splnilo. Dizajnový kozub Cara C je predurčený stať sa niečím kultovým.

Technika nás baví a s týmto mottom boli vytvárané aj jednotlivé komponenty. Veľmi zásadný bol a je pre nás výsuv dvierok, preto bol firmou Romotop vyvinutý unikátny systém Silent Lift, ktorý zaručí tichý a bezstarostný chod dvierok. Dôležitou časťou kozuba Cara C je spaľovacia komora, preto Romotop dbá na to, aby boli na najviac exponované časti vždy použité iba prvotriedne materiály. Aj preto je spaľovacia komora vyložená pravým šamotom, ktorý dokáže akumulovať teplo a tým zlepšovať dynamiku horenia. Štandardné spracovanie spaľovacej komory je bezroštové, pričom na želanie zákazníka je možné jednoducho vykonať zmenu na roštový variant. Snažíme sa čo najviac uľahčiť zákazníkovi ovládanie vložky, preto sa primárny a sekundárny spaľovací vzduch reguluje iba jedným ovládacím prvkom. Mottom firmy Romotop je „ekonomická a ekologická prevádzka“, preto je v kozube Cara C použitý vysokoúčinný systém vedenia spalín Double Spin s dvoma deflektormi, ktorý pomáha odvádzať spaliny do hrdla vložky s cieľom dosiahnuť maximálnu ekologickosť, čistotu spaľovania a zvýšenie účinnosti spaľovania až o 10 %. Najnovšie je privádzaný aj terciárny vzduch, ktorý zaručí, že krbovej vložke nedôjde nikdy dych.


Dizajnový kozub Cara C ako umelecké dielo

Dizajnový kozub Cara C ako umelecké dielo
ROMOTOP spol. s r.o.

Každý meter v dome je dôležitý, preto vďaka dvojitému odtieneniu zadného plášťa môžete postaviť kozub priamo k stene.

Keďže sa už v súčasnosti nestavajú iné domy ako nízkoenergetické a pasívne, stalo sa štandardom, že firma Romotop zaobstarala všetky svoje výrobky CPV, teda s centrálnym prívodom vzduchu, ktorý privádza vzduch do spaľovacej komory z exteriéru, vďaka čomu nedochádza k spotrebe vzduchu v pobytovej miestnosti. Veľakrát je potrebné zvýšiť akumuláciu stavby alebo jednoducho uchovať teplo na neskôr, preto je možné umiestniť akumulačné prvky nad ohnisko, čím sa zvýši úžitková hodnota celého vykurovacieho telesa.


Dizajnový kozub Cara C ako umelecké dielo

Dizajnový kozub Cara C ako umelecké dielo
ROMOTOP spol. s r.o.

V neposlednom rade je potrebné spomenúť veľmi vysokú účinnosť spaľovania, ktorá má hodnotu 83 % a regulovateľný výkon od 4 do 11 kW.

S kozubmi Romotop si nekupujete len výrobok, ale organickú súčasť Vášho domova. Krása živého ohňa Vás nikdy neomrzí.

ROMOTOP, spol. s r. o.
Komenského 325
742 01 Suchdol nad Odrou
Czech Republic
tel.: +420 556 770 980
fax: +420 517 075 894
e-mail: info@romotop.cz
www.romotop.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti ROMOTOP, spol. s r. o.

Kategória: Energia
Zdieľať článok

Diskusia