Komín – hodnota do budúcnosti!

21. 05. 2018 Zdieľať

Cena komína predstavuje približne 1% z celkovej stavby. Pri jeho zaobstarávaní je dôležité myslieť na budúcnosť a vybrať si komín, do ktorého je neskôr možné pripojiť akékoľvek moderné vykurovacie zariadenie. Predídete tak v ďalších rokoch zvýšeným nákladom na zhotovovanie nového komína.

Ľudia od dobrého bývania očakávajú najmä príjemnú klímu, bezpečnosť a úsporu energie a financií. Preto je pre nich výber vykurovacieho zariadenia veľmi dôležitý. Pritom návrh vhodného spôsobu vykurovania a výber optimálneho vykurovacieho zariadenia nie je jednoduchá úloha. Významnou súčasťou vykurovacieho systému je komín, na ktorý sú v súčasnosti kladené vysoké nároky. Jednak z hľadiska použitých materiálov a životnosti, ale aj z hľadiska úspornej prevádzky. 

Moderný a inovatívny komín

V oblasti vykurovacej techniky prebieha v posledných desaťročiach neustály vývoj, ktorého hlavným cieľom je znižovanie energetickej náročnosti pri vykurovaní. Moderné vykurovacie zariadenia v súčasnosti dokážu využiť podstatne väčšiu časť energie obsiahnutej v palive, čo má za následok menšie množstvo, ale hlavne nižšiu teplotu spalín, ktoré prúdia do komína. Vodná para zo spalín v komíne skondenzuje a takto ho zaťažuje, pričom vytvorený kondenzát je v mnohých prípadoch agresívna kyselina. Preto sa dnes považuje za ideálny komín taký, ktorý obsahuje keramickú vložku, rezistentnú  voči takýmto agresívnym látkam. Keramika je totiž jeden z najodolnejších materiálov – je odolná voči teplu, kyseline, nekoroduje, a tak dokáže zabezpečiť dlhú životnosť a tichú prevádzku komínového systému. Mnoho druhov komínov s keramickou vložkou má v ponuke spoločnosť Leier. 
 

Komín – hodnota do budúcnosti!

2181365
Leier Baustoffe SK, s. r. o.

Nová technológia W3G

Keďže moderné vykurovacie zariadenia na tuhé palivo majú zvýšené požiadavky na komín, ktorý je súčasne namáhaný vlhkosťou, vytvorenou skondenzovaním vodnej pary, ako aj hrozbou vyhorenia sadzí, ktoré sú usadené na povrchu komínového prieduchu, prišla spoločnosť Leier s novou technológiou W3G. Toto označenie znamená, že komínový systém je naraz odolný voči vyhoreniu sadzí a taktiež vhodný pre mokrú prevádzku. Toto zatriedenie majú napríklad komíny Multikeram a Multikeram LAS. S touto novou technológiou W3G je možné v komíne kedykoľvek počas jeho užívania zmeniť pripojený spotrebič na určitý druh paliva za celkom iné vykurovacie zariadenie, bez vykonania nejakých väčších úprav na komíne. Je to výhodné z hľadiska toho, že je ťažké predpovedať, ktoré palivo bude v budúcnosti výhodné a najviac používané.

Výhody komínov Leier

Ak si vyberiete akýkoľvek z komínových systémov Leier, ihneď získavate aj výhody, ktoré istotne oceníte:
 
riešenie pre všetky druhy palív – môžete si vybrať najvhodnejší komín pre rôzne vykurovacie zariadenia. Do komína môžete pripojiť spotrebiče na tuhé palivo (drevo, uhlie, brikety, pelety), ale aj plynné a kvapalné palivá. 
jednoduchá a rýchla montáž – vďaka vopred vyrobeným dielcom a montážnej dokumentácii si komín postavíte rýchlo a jednoducho.
odolný proti vlhkosti a kyselinám – šamotové vložky používané na zhotovenie komínových prieduchov dlhé roky odolávajú nepriaznivým vplyvom, ktoré v komíne vznikajú.
spoľahlivosť – je zabezpečená dlhá životnosť konštrukcie aj pri najťažších prevádzkových podmienkach. Na odolnosť voči vyhoreniu sadzí a voči kyselinám sa poskytuje 33 ročná záruka, skutočná životnosť však môže dosiahnuť aj dvojnásobok.
 
Viac informácií získate na www.leier.sk.
 
Kontakty:
 
Leier Baustoffe SK s.r.o.
Pribylinská 3
831 04 Bratislava 
Tel.: +421 2 431 91 751 
Fax: +421 2 436 42 044
E-mail: leier@leier.sk
 
ZDROJ: PR článok spoločnosti Leier Baustoffe SK s.r.o.
Kategória: Energia
Tagy: komín vykurovacia technika
Zdieľať článok