Krásne terasy aj po rokoch

05. 04. 2013 Zdieľať

Hľadáte materiál vhodný na terasu? K bazénu? Na detské ihrisko? Radi by ste terasu obložili a potom si ju len užívali? V tom prípade je dôležité vybrať si správny materiál.

— Advertorial spoločnosti Woodplastic, a. s. —

Možností je niekoľko – od bežného dreva cez tropické, dlažbu či kameň až po materiál woodplastic® (WPC – kompozit dreva a plastu). Každý z týchto materiálov môže byť hneď po inštalácii krásny, niektoré však potrebujú pravidelnú starostlivosť, iné si nemožno naplno užívať počas sparného leta.
 
V prípade dreva ide predovšetkým o to, že bez pravidelného morenia šedivie, krúti sa a odlamujú sa z neho triesky. V prípade dlažby alebo kameňa je to iné. Nepotrebujú takú údržbu, ale počas chladných mesiacov sú studené, a keď prídu horúce dni, bosou nohou sa na ne nedá takmer stupiť.

Krásne terasy aj po rokoch

Krásne terasy aj po rokoch
Woodplastic, a. s.

Jednoznačným víťazom tohto výberu môže byť pre mnohých materiál woodplastic®, ktorý vám pri údržbe ušetrí veľa času i peňazí. Stačí ho totiž umývať vodou, bez natierania nešedivie, nepraská ani sa nekrúti. Nerozpadá sa na triesky a je odolný proti slanej aj chlórovanej vode, proti mrazu i UV žiareniu.
 
Treba však upozorniť na nekvalitné napodobeniny. Nie je WPC ako WPC. Množstvo výrobkov (predovšetkým z Číny) nedosahuje požadovanú kvalitu. Okrem toho, uprednostňujte plný profil pred dutým, pretože vo všeobecnosti má lepšie mechanické vlastnosti a možno ho klásť do roviny.

Krásne terasy aj po rokoch

Krásne terasy aj po rokoch
Woodplastic, a. s.

Jednoznačný dôkaz vám poskytne česká spoločnosť Woodplastic, a. s., (www.woodplastic.sk). Ako jediná na trhu vám ukáže terasy po šiestich rokoch používania v exteriéri – svietilo na ne slniečko, pršalo, boli vystavené mrazu… Bez akéhokoľvek natierania nevyšediveli, zachovali si svoju farbu aj tvar. Výrobca poskytuje záruku až 25 rokov – žiadne drevokazné huby, hmyz ani plesne. Životnosť terás je vyše 50 rokov. Výhradným distribútorom v Slovenskej republike je spoločnosť TWD (www.twdterasy.sk). Zákazníci majú k dispozícii päť pobočiek v rôznych regiónoch Slovenska. Terasy po niekoľkých rokoch používania si môžete pozrieť v pobočke v Bratislave, prípadne v Banskej Bystrici.
Kategória: Podlaha, dlažba
Tagy: materiál terasa
Zdieľať článok