Krásna a odolná terasa pre každý rozpočet

30. 04. 2014 Zdieľať

Letná sezóna na terase je predo dvermi. Mnohí preto zvažujú výber vhodného materiálu, ktorý by spríjemnil chvíle strávené vonku. Kvalitná terasa z kompozitného materiálu Twinson má čo ponúknuť každému.

Twinson je kompozitný materiál vyrábaný z drevenej múčky a jemných pilín, ktoré sa miešajú s polymerizujúcim plastom. Pri všetkých terasových materiáloch Twinson je zachovaný vyvážený pomer 50 % dreva a 50 % plastu. Vďaka tomuto pomeru dosahujú dosky prirodzený vzhľad dreva i vysokú odolnosť. Materiál je odolný proti degradačnému pôsobeniu chemicky upravovanej vody, vysokej prevádzkovej záťaži spôsobenej chôdzou, ale aj proti vzniku plesní. Navyše ho možno 100 % recyklovať.

Inoutic ponúka niekoľko riešení prekrytia pochôdznych plôch v exteriéri pomocou dosiek Twinson. Všetky sa vyznačujú vysokou kvalitou, minimálnymi nárokmi na údržbu a jednoduchou montážou. 

Twinson Basic – ekonomická alternatíva

Vítanou novinkou v ponúkanom sortimente je cenovo výhodný variant terasových dosiek pod názvom Twinson Basic. Alternatíva priaznivá pre rodinný rozpočet je vhodná pre malé projekty, napríklad menšie terasy rodinných domov alebo balkóny. Twinson Basic sa dodáva v troch základných farbách troch a v dvoch povrchových úpravách s hladkou štruktúrou alebo s jemným drážkovaním. Materiál si aj pri veľmi priaznivej cene zachováva všetky prednosti kompozitného materiálu Twinson.


Twinson_basic

Twinson_basic
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

Všestranné: Twinson Terrace a Twinson Terrace+

Twinson Terrace sa používa na stavbu terás s menšou plochou najmä v rodinných domoch, ale aj na stavbu záhradných chodníčkov či vonkajších schodov. Pre terasy s väčšími plochami je určený Twinson Terrace+. Je robustnejší a má vyššiu nosnosť až 1800 kg/m2. Jeho konštrukčné riešenie zaisťuje vyššiu pevnosť a odolnosť proti prípadnému poškodeniu tlakom. Pre svoj protišmykový a rýchloschnúci povrch predstavujú oba varianty ideálne riešenie na obloženie plôch pri bazénoch. Sú k dispozícií v ôsmich farebných variantoch, čo je najširšia farebná ponuka na trhu s kompozitnými materiálmi.


Twinson_Terraceplus

Twinson_Terraceplus
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

Terrase Massive pre kreatívne koncepty

Masívne terasové dosky Twinson Massive vynikajú tým, že sú v celom objeme plné a jednofarebné. To umožňuje ich obojstranné použitie a orezanie na požadovaný tvar či rozmer. Keďže netreba použiť ukončovací profil, vznikne plynulý prechod. Svojou flexibilitou sú ideálne pre obloženie bazénov a pre vybudovanie terás rôznych organických tvarov. Dostupné sú v ôsmich farebných odtieňoch.


Twinson_Massive

Twinson_Massive
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.


Twinson_Massive_realizacia

Twinson_Massive_realizacia
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

Tip pre dlhú životnosť: správny podklad

Ponúkame vám tip ako dosiahnuť, aby vám terasa dlho slúžila a vy ste si na nej mohli vychutnať čo najviac príjemných chvíľ. Kľúčový je výber podkladového profilu, na ktorý sa dosky Twinson budú montovať. Najvhodnejšími sú hliníkové podkladové profily, ktoré sa vyznačujú výbornou nosnosťou. V rámci systému Twinson sa ponúkajú v 3 variantoch – dvoch nenosných a jednom nosnom, ktoré umožňujú aj montáž na nespevnenom povrchu alebo montáž zavesených terás. Existuje aj lacnejšia verzia podkladových roštov, a to profily z kompozitných materiálov, tie však majú menšiu nosnosť. Alternatívnym materiálom na realizáciu podkladového profilu sú drevené profily, ale treba počítať s degradáciou dreva, t.j. jeho životnosť bude nižšia ako je životnosť terasových dosiek. Hrozí preto, že sa podklad môže začať po niekoľkých rokoch rozpadať, zatiaľ čo povrch terasy bude stále perfektný.

Viac informácií o výbere materiálu pre terasu na www.inoutic.sk.

Kategória: Podlaha, dlažba
Tagy: drevo materiál plast terasa
Zdieľať článok