Aké farby zvoliť do prepojeného priestoru – obývačka, jedáleň a kuchyňa

28. 05. 2012 Zdieľať

Dobrý deň, budeme zariaďovať dom a potrebovala by som poradiť, aké farby zvoliť do prepojeného priestoru - obývačka, jedáleň a kuchyňa. Celý priestor nie je príliš veľký, preto som zvolila svetlé farby a zároveň dekor je svetlý kvôli údržbe - nie je na ňom vidieť prach. Kuchynská linka bude mať korpus aj pracovnú dosku v dekore lakeland akácia škorica / dvierka vysoký lesk biela, obývačka bude mať nábytok taký istý a jedálenský stôl bude v dekore dreva so stoličkami v svetlej koži (smotanovo biela). Podlaha a dvere by som chcela v odtieni brest. Sedačku by som dala tiež vo svetlej koži, prípadne stredne sivú, len si nie som istá, či by tam veľmi sedela.

Na obývacej stene máme aj komín vysunutý do priestoru, kde by som chcela dať kamenný obklad biely alebo smotanový a piecka bude smotanovo-sivá. Kamenný obklad plánujem dať aj na stenu medzi obývačku a kuchyňu, prípadne aj na stenu barového pultu. Aké farby sa podľa vás hodia na stenu do obývačky pri danej kombinácii mnou vybraného nábytku, prípadne čo mi poradíte urobiť inak? Ďakujem za odpoveď.

Lenka


Ilustračný obrázok.

1109000
thinkstock.com


Ilustračný obrázok.

 

Dobrý deň Lenka,
 
Váš výber farieb a materiálov je veľmi dobrý. Súhlasim s Vašim výberom svetlých farieb ako aj s farebným zľadením celého priestoru, najmä ak ide o prepojený priestor – obývačka, jedáleň a kuchyňa a celý priestor nie je príliš veľký.  
 
Preto stoličky vo svetlej koži ako aj sedačka vo svetlom prevedení je vhodná. Ale nič nepokazíte, ak dáte sedaciu súpravu v stredne sivej kombinácii. Sivá farba naruší jednoliaty celok a trocha schladí interiér. V tomto prípade odporúčame ako doplnky použiť obrazy v strieborných rámoch.
 
Sivá / béžová je veľmi dobrá kombinácia.  
 

Aké farby zvoliť do prepojeného priestoru - obývačka, jedáleň a kuchyňa

1109004
Homestage

 

Ilustračný obrázok.

1109001
thinkstock.com


Ilustračný obrázok.

 
Kamenný obklad je pekný a štruktúrou výrazny doplnok, preto maľovka by už mala byť len v jemných tónoch: smotanová, biela. Kamenný obklad môže byť, ako ste navrhla, krémovej farby, ale nemusíte sa báť aj kameňa s nádychom do siva alebo staroružova.
 

Aké farby zvoliť do prepojeného priestoru - obývačka, jedáleň a kuchyňa

1109002
Homestage

 

S pozdravom Homestage
 
Vizitka dizajnérok
Ing. Jacqueline Brandisová
Ing. Patrícia Štofová
 

Aké farby zvoliť do prepojeného priestoru - obývačka, jedáleň a kuchyňa

1089341
Homestage

 
Styling nehnuteľnosti pred predajom a prenájmom
 
Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru
Tagy: farby homestage interiér interiérový dizajn radiátor
Zdieľať článok