Kompletná rekonštrukcia bytu: Ako funkčne zariadiť bývanie pre mladú rodinu?

05.09.2017  |     

Dobrý deň, chceli by sme si nechať poradiť pri rekonštrukcii nášho bývania. Byt, v ktorom už nejaký čas žijeme, je v pôvodnom stave a vyžaduje kompletnú rekonštrukciu.

Radi by sme si s Vašou pomocou vytvorili moderné funkčné bývanie. Páči sa nám súčasný trend priestrannej dennej časti, no uvítali by sme, ak by bola kuchyňa s jedálňou od obývacej časti čiastočne oddelená. Nemalo by chýbať dostatočné množstvo úložných priestorov, a keďže zbožňujeme knihy a máme ich celkom slušnú zbierku, radi by sme aj im vytvorili reprezentatívny priestor. Z materiálov uprednostňujeme drevo a neutrálnu farebnú paletu, nebojíme sa však ani zaujímavého farebného kontrastu.   

Ďakujeme za pomoc. Rodina Hurbanová

 

PROFI RIEŠENIE

Byt čitateľov je v porovnaní s dnešnými novostavbami veľkorysý a príjemne presvetlený. K hlavným cieľom nášho návrhu patrilo rozšírenie hygienického zázemia, oddelenie dennej časti od nočnej a doplnenie úložných priestorov. Základná logika dennej časti pritom zostala zachovaná – kuchyňa spojená s jedálňou je od chodby a obývacej izby opticky oddelená objemom v tvare písmena L, ktorý slúži aj ako ďalšia knižnica.

Pri zariaďovaní bytu sme pracovali s neutrálnou farebnou paletou – všetky otvorené police na knihy sú drevené, ostatný nábytok vyrábaný na mieru, ako aj steny sú biele. V celom priestore sme použili drevenú podlahu s priznanými sukmi (hrčami), ktorá vytvára pekný kontrast s radiálnou dyhou so štruktúrou pásika použitou na nábytku. 

ARCHITEKTI

Ing. arch. Rudolf Lesňák,
Ing. arch. Mária Dida
www.rules.sk

Matnú bielu kuchynskú linku s vyfrézovanými drevenými úchytmi dopĺňa pracovná doska z dreveného masívu a nika na šálky, ktoré si majitelia nosia z ciest.

„Tienenie okien pozdĺž dennej zóny zabezpečuje kombinácia záclon a závesov. Mäkkosť textílií navodzuje pocit domova a zároveň eliminuje ozveny, čím prispieva k zlepšeniu akustiky v priestore.“

Mária Dida, architektka

Chodba vedúca od vstupu do obývacej izby mala nadštandardnú šírku 1,7 m, vďaka čomu bolo možné rozšíriť toaletu na druhú kúpeľňu so sprchou.

 

NÁVRH A VIZUALIZÁCIE: RULES
ZDROJ: časopis Môj dom 8/2017

Tagy:
rekonštrukcia bytu Rules návrhy interiérov zariaďovanie bytu

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Jednopodlažný pasívny dom odkazuje na typické vidiecke osídlenia

Mojdom.sk  odporúča

Najnovšie knihy a časopisy

Najnovšie príspevky