8 najnovších trendov v kúpeľňových obkladoch

27. 05. 2018
Zdieľať

Kúpeľňa sa stáva rovnocennou miestnosťou interiéru. Mala by byť teda nielen funkčná a praktická, ale aj štýlová. To docielite napríklad aj vďaka obkladom, ktoré na trhu nájdete v nespočetných farbách, vzoroch a vyhotoveniach. Čo je práve trendy na kúpeľňových stenách?


Starobylý vzhľad doplnený kvetinovým dekorovaním v kombinácii s imitáciou dreva a elegantnou mozaikou vytvorí v kúpeľni etno nádych. V takejto kúpeľni rozhodne nemôže chýbať hnedá farba a profil exotickej dreviny, napríklad na skrinke pod umývadlom. Sériu obkladov Ceramika Color – Etnic predáva Keramika Soukup.

Keramika Soukup

Štýl 1: Etno variácie

Starobylý vzhľad doplnený kvetinovým dekorovaním v kombinácii s imitáciou dreva a elegantnou mozaikou vytvorí v kúpeľni etno nádych. V takejto kúpeľni rozhodne nemôže chýbať hnedá farba a profil exotickej dreviny, napríklad na skrinke pod umývadlom. Sériu obkladov Ceramika Color – Etnic predáva Keramika Soukup.


Elegantná geometria obkladov značky Marazzi pôsobí hravo a zároveň vkusne doplní moderný alebo škandinávsky interiér. Geometrický motív aplikovaný od podlahy po strop dokáže obyčajnú kúpeľňu povýšiť na miesto dýchajúce originalitou. Vzor by mal pokryť stenu v plnom znení, čo v praxi znamená, že by ste ho nemali neočakávane rezať.

Elegantná geometria obkladov značky Marazzi pôsobí hravo a zároveň vkusne doplní moderný alebo škandinávsky interiér. Geometrický motív aplikovaný od podlahy po strop dokáže obyčajnú kúpeľňu povýšiť na miesto dýchajúce originalitou. Vzor by mal pokryť stenu v plnom znení, čo v praxi znamená, že by ste ho nemali neočakávane rezať.

Štýl 2: Geometrické vzory

Elegantná geometria obkladov značky Marazzi pôsobí hravo a zároveň vkusne doplní moderný alebo škandinávsky interiér. Geometrický motív aplikovaný od podlahy po strop dokáže obyčajnú kúpeľňu povýšiť na miesto dýchajúce originalitou. Vzor by mal pokryť stenu v plnom znení, čo v praxi znamená, že by ste ho nemali neočakávane rezať.

 


 Nesmrteľná biela  Okrem toho, že sa vám biele obklady tak skoro nezunujú, dokážu malú kúpeľňu neuveriteľne opticky zväčšiť. Pôsobia čisto a sviežo a nechajú v priestore vyniknúť doplnky či textílie, vďaka čomu môže biela kúpeľňa vyzerať hoci aj každý mesiac celkom inak. V kurze sú dnes malé obdĺžnikové rozmery obkladov s 3D efektom.

Nesmrteľná biela Okrem toho, že sa vám biele obklady tak skoro nezunujú, dokážu malú kúpeľňu neuveriteľne opticky zväčšiť. Pôsobia čisto a sviežo a nechajú v priestore vyniknúť doplnky či textílie, vďaka čomu môže biela kúpeľňa vyzerať hoci aj každý mesiac celkom inak. V kurze sú dnes malé obdĺžnikové rozmery obkladov s 3D efektom.
isifa/shutterstock

Štýl 3: Nesmrteľná biela

Okrem toho, že sa vám biele obklady tak skoro nezunujú, dokážu malú kúpeľňu neuveriteľne opticky zväčšiť. Pôsobia čisto a sviežo a nechajú v priestore vyniknúť doplnky či textílie, vďaka čomu môže biela kúpeľňa vyzerať hoci aj každý mesiac celkom inak. V kurze sú dnes malé obdĺžnikové rozmery obkladov s 3D efektom.


Patchworkový vzhľad  Patchwork sa stal v posledných rokoch hitom v interiérovom dizajne. Rôznorodé pestré kúsky naskladané tesne k sebe sa objavujú nielen v textíliách, ale inšpirovali aj mnohých dizajnérov, ktorí preniesli ich hravosť a energiu do obkladov a dlažieb. Najlepšie urobíte, ak v kúpeľni vyčleníte patchworku jednu stenu a zvyšok doplníte bielym obkladom. Sériu Il Cavalino – Look predáva Keramika Soukup.

Keramika Soukup

Štýl 4: Patchworkový vzhľad

Patchwork sa stal v posledných rokoch hitom v interiérovom dizajne. Rôznorodé pestré kúsky naskladané tesne k sebe sa objavujú nielen v textíliách, ale inšpirovali aj mnohých dizajnérov, ktorí preniesli ich hravosť a energiu do obkladov a dlažieb. Najlepšie urobíte, ak v kúpeľni vyčleníte patchworku jednu stenu a zvyšok doplníte bielym obkladom. Sériu Il Cavalino – Look predáva Keramika Soukup.


Strohý industriál   Nezvyčajný, nadčasový a mimoriadne štýlový. Taký je industriálny vzhľad kúpeľne, ktorý docielite obkladom imitujúcim kameň či betón v rôznych odtieňoch sivej farby. Ak použijete veľký formát, špárovacia hmota by mala byť v rovnakom odtieni. Spolu s kovovými čiernymi doplnkami a drevom bude kúpeľňa pôsobiť možno trochu chladne, no môžete to vyvážiť inými, teplejšími elementmi.

Strohý industriál Nezvyčajný, nadčasový a mimoriadne štýlový. Taký je industriálny vzhľad kúpeľne, ktorý docielite obkladom imitujúcim kameň či betón v rôznych odtieňoch sivej farby. Ak použijete veľký formát, špárovacia hmota by mala byť v rovnakom odtieni. Spolu s kovovými čiernymi doplnkami a drevom bude kúpeľňa pôsobiť možno trochu chladne, no môžete to vyvážiť inými, teplejšími elementmi.
isifa/shutterstock

Štýl 5: Strohý industriál 

Nezvyčajný, nadčasový a mimoriadne štýlový. Taký je industriálny vzhľad kúpeľne, ktorý docielite obkladom imitujúcim kameň či betón v rôznych odtieňoch sivej farby. Ak použijete veľký formát, špárovacia hmota by mala byť v rovnakom odtieni. Spolu s kovovými čiernymi doplnkami a drevom bude kúpeľňa pôsobiť možno trochu chladne, no môžete to vyvážiť inými, teplejšími elementmi. 


Vysoký lesk  Dokáže malé kúpeľne opticky zväčšiť tak, že odráža svetlo, ktoré do nich dopadá  či celkovo zosvetliť interiér za pomoci obkladov svetlých farieb. Údržba lesklého obkladu je veľmi jednoduchá, no vyžaduje si pravidelnejšie čistenie, ak chcete mať kúpeľňu krásne vyleštenú. Nezriedka sa zvykne lesklý obklad kombinovať s matným. Obklad Antiqua predávajú Kúpeľne Ptáček.

Vysoký lesk Dokáže malé kúpeľne opticky zväčšiť tak, že odráža svetlo, ktoré do nich dopadá či celkovo zosvetliť interiér za pomoci obkladov svetlých farieb. Údržba lesklého obkladu je veľmi jednoduchá, no vyžaduje si pravidelnejšie čistenie, ak chcete mať kúpeľňu krásne vyleštenú. Nezriedka sa zvykne lesklý obklad kombinovať s matným. Obklad Antiqua predávajú Kúpeľne Ptáček.
Kúpeľne Ptáček

Štýl 6: Vysoký lesk

Dokáže malé kúpeľne opticky zväčšiť tak, že odráža svetlo, ktoré do nich dopadá  či celkovo zosvetliť interiér za pomoci obkladov svetlých farieb. Údržba lesklého obkladu je veľmi jednoduchá, no vyžaduje si pravidelnejšie čistenie, ak chcete mať kúpeľňu krásne vyleštenú. Nezriedka sa zvykne lesklý obklad kombinovať s matným. Obklad Antiqua predávajú Kúpeľne Ptáček.


Veľký formát  Veľkoformátové obklady sú už niekoľko sezón veľkým trendom. Nejedná sa len o módnu záležitosť, ktorá za pár rokov pominie. Veľké formáty tu už zostanú, iba ich vzhľad sa bude neustále zdokonaľovať a vylepšovať. Vďaka menšiemu množstvu špár sa ľahšie udržujú a tiež sa rýchlejšie pokladajú. Hodia sa i do väčších kúpeľní.

Veľký formát Veľkoformátové obklady sú už niekoľko sezón veľkým trendom. Nejedná sa len o módnu záležitosť, ktorá za pár rokov pominie. Veľké formáty tu už zostanú, iba ich vzhľad sa bude neustále zdokonaľovať a vylepšovať. Vďaka menšiemu množstvu špár sa ľahšie udržujú a tiež sa rýchlejšie pokladajú. Hodia sa i do väčších kúpeľní.
RAVAK Slovakia spol. s r.o.

Štýl 7: Veľký formát

Veľkoformátové obklady sú už niekoľko sezón veľkým trendom. Nejedná sa len o módnu záležitosť, ktorá za pár rokov pominie. Veľké formáty tu už zostanú, iba ich vzhľad sa bude neustále zdokonaľovať a vylepšovať. Vďaka menšiemu množstvu špár sa ľahšie udržujú a tiež sa rýchlejšie pokladajú. Hodia sa i do väčších kúpeľní.


Vytesané do kameňa  Ak túžite po čomsi luxusnom a exkluzívnom, možno je pre vás tá správna voľba obklad z mramoru, bridlice, vápenca či pieskovca, či už v leštenej alebo surovej neopracovanej forme. Prírodný kameň má jedinečné odtiene, žilkovanie a štruktúru, ktorá sa na žiadnom inom kuse obkladu neopakuje. Dokonale vynikne napríklad v sprchovom kúte. Foto Kaldewei.

Vytesané do kameňa Ak túžite po čomsi luxusnom a exkluzívnom, možno je pre vás tá správna voľba obklad z mramoru, bridlice, vápenca či pieskovca, či už v leštenej alebo surovej neopracovanej forme. Prírodný kameň má jedinečné odtiene, žilkovanie a štruktúru, ktorá sa na žiadnom inom kuse obkladu neopakuje. Dokonale vynikne napríklad v sprchovom kúte. Foto Kaldewei.
Foto Kaldewei

Štýl 8: Vytesané do kameňa

Ak túžite po čomsi luxusnom a exkluzívnom, možno je pre vás tá správna voľba obklad z mramoru, bridlice, vápenca či pieskovca, či už v leštenej alebo surovej neopracovanej forme. Prírodný kameň má jedinečné odtiene, žilkovanie a štruktúru, ktorá sa na žiadnom inom kuse obkladu neopakuje. Dokonale vynikne napríklad v sprchovom kúte. Foto Kaldewei.

 

TEXT: KATARÍNA Barošová
FOTO: ARCHÍV FIRIEM, isifa/shutterstock
ZDROJ: časopis Môj dom 5/2018

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: etno štýl kúpelňové obklady obkladačky obklady
Zdieľať článok

Diskusia