Okolo umývadla

06. 10. 2005
Zdieľať

Len si spočítajte, čo všetko potrebujete každé ráno aj večer pri umývadle: mydlo, čistiaci gél, pleťovú vodu, minimálne jeden krém na tvár a jeden na ruky, antiperspirant, toaletnú vodu alebo parfum, zubnú kefku a pastu, hrebeň, nejaké líčidlo... A keď máte doma chlapa, čo sa tiež občas pozrie do zrkadla, prirátajte ešte penu na holenie, balzam po holení, ďalší antiperspirant. A, samozrejme, pre každého uterák. A to som určite nevymenovala všetko. Je úplne jasné, že všetky tieto potrebné vecičky musia byť niekde uložené, najlepšie hneď poruke a ešte aj tak, aby všetko spolu pôsobilo esteticky a ľahko sa udržiavalo v čistote.

Našťastie výrobcovia na to myslia a vymýšľajú nielen umývadlá s dostatočne veľkými odkladacími plochami, ale aj rozmanité doplnky, ako sú poličky, skrinky, zásuvky, vešiačiky a nádobky, v ktorých sa nájde dosť miesta. A väčšinou je všetko v jednej sérii, takže to aj pekne vyzerá. To, či si doplnky vyberiete z ušľachtilej ocele, keramiky, plastu, gumy alebo dreva, už závisí od vášho vkusu a celkového rázu vašej kúpeľne.







































Okolo umývadla

31516


Okolo umývadla

31517


Na to, aby ste pri každodennej hygiene mali všetko naporúdzi, nestačí len odkladacia plocha umývadla. Praktické sú poličky medzi umývadlom a zrkadlom. Aj na nich by kozmetické pomôcky mali mať svoje miesto (drevená polička, miska na mydlo z glazovanej kameniny z obchodného domu IKEA).


Ak ste poňali vašu kúpeľňu v minimalistickom štýle, asi v nej veľa miesta na poličky nie je. Vtedy dobre poslúži stojan umiestnený hneď vedľa umývadla, na ktorom je miesto na mydlo, zubné kefky aj uterák. (Cisal)


Okolo umývadla

31514


Okolo umývadla

31512


Uterák na ruky môže byť zavesený na kovovom držiaku pod umývadlom. Na odkladacej ploche umývadla je dosť miesta na hygienické potreby. V prídavnej drevenej poličke budete mať poruke hrebene a kefy na vlasy. (Ideal Standard)


Je praktické mať v blízkosti zrkadla elektrické zástrčky a odkladacie plochy. Veď každá z nás aspoň občas použije sušič na vlasy a taká elektrická zubná kefka by mala byť samozrejmosťou. (Ideal Standard)


Okolo umývadla

31520


Okolo umývadla

31508


Ak je vás doma viac, určite oceníte dvojité umývadlo zo série Fogo, položené na širokej drevenej konzole, ktorá poskytuje priestor navyše. Konzolový nosník z pochrómovanej ocele môžete použiť ako držiak na uterák. (Duravit)


Veľkorysé odkladacie plochy ponúka asymetrické umývadlo Keramag v programe “500 by Antonio Citterio”, s odkladacou plochou vpravo aj vľavo. K dispozícii sú veľkosti 70 × 44 alebo 90 × 44 cm. Podľa želania možno umývadlo doplniť chrómovaným držiakom na uterák. (Keramag)


Okolo umývadla

31511


Okolo umývadla

31510


Nádobky na líčidlá a kozmetiku môžu mať rozličné tvary. Stačí si vybrať. (ASA)


Okolo umývadla

31515


Okolo umývadla

31513


Aj keď má umývadlo dostatočne veľkú odkladaciu plochu, rozhodne by sa mydlo a zubné kefky nemali povaľovať priamo na ňom. Oveľa estetickejšie, ale najmä hygienickejšie je, ak ich máte umiestnené v nádobe na to určenej, napr. z glazovanej kameniny. (Ideal Standard)


Ak nie je dostatok priestoru na umývadle, nádoby na mydlo a zubné kefky sa dajú namontovať priamo na stenu. (Ideal Standard)


Okolo umývadla

31519


Okolo umývadla

31522


Do mobilného kontajnera zo série Fogo sa toho zmestí naozaj veľa. (Duravit)


Do naozaj malej kúpeľne je ideálna skrinka so zrkadlovými dvierkami umiestnená priamo nad umývadlom. (Duravit, Change)



Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: dekorácie doplnky inšpirácie do bytu kúpeľňa okolou sanita umývadlo
Zdieľať článok

Diskusia