Zjednodušte si život. Zaobstarajte si sušičku bielizne

08. 12. 2016
Zdieľať

Pranie, sušenie, žehlenie. Aj vy máte pocit, že nerobíte nič iné? Ak chcete ušetriť čas strávený žehlením a venovať sa radšej zmysluplnejším aktivitám, potom by vo vašej domácnosti nemala chýbať sušička bielizne.

Sušičky výrazne zefektívnia starostlivosť o bielizeň, jednoducho sa ovládajú a šetria čas, peniaze aj životné prostredie.

Naozaj nebudem musieť žehliť?

Ak  pri sušení dodržíte dávkovanie bielizne a sušičku nepreplníte, vaša šanca na vypratú dávku bez nutnosti žehlenia sa zvyšuje. V prípade košieľ je návod jednoduchý: vložte rozopnuté košele do sušičky (dbajte na dodržanie hmotnostného limitu: v sušičke pre 5 kg je ideálne naraz sušiť 5 košieľ) a po skončení programu ich ihneď vyberte a zaveste na vešiak. Čim dlhšie ich necháte v bubne, tým viac hrozí riziko pokrčenia. Môže sa stať, že košele úplne rovné nebudú, žehlením však namiesto hodiny strávite iba 10 minút.


Zjednodušte si život. Zaobstarajte si sušičku bielizne

1879191
Electrolux Slovakia s.r.o. o.z.

A čo jemné tkaniny? Neuškodí im sušička?

Aké druhy oblečenia zvyknete dávať do sušičky? Sušíte v nej aj vlnené svetre, športové oblečenie či obľúbené hodvábne blúzky?  Väčšina ľudí dáva do sušičky iba uteráky, posteľnú bielizeň či košele. V súčasnosti sú už na trhu dostupné aj sušičky, v ktorých môžete bez obáv sušiť  oblečenie vyrobené aj z tých najchúlostivejších a najjemnejších tkanín. Sušičky dnes navyše bezpečne, šetrne a hlavne precízne ochránia každé vlákno vašich odevov, a zachovajú ich pôvodný tvar aj farbu.

Napríklad sušička AEG so systémom AbsoluteCare® má variant sušenia pre každú tkaninu, čím poskytuje oblečeniu potrebnú ochranu pred poškodením. Každý program je určený pre špecifický typ tkaniny, prispôsobí sa pohybu bubna, teplote a otáčkam, a tak môžete  v sušičkách bez obáv sušiť aj odevy určené výhradne pre ručné pranie. Špeciálne pohyby bubna zabránia zrážaniu alebo splstnateniu chúlostivých tkanín.


Zjednodušte si život. Zaobstarajte si sušičku bielizne

1879193
Electrolux Slovakia s.r.o. o.z.

Jednoduchá obsluha aj úsporný režim

Výhodou dnešných sušičiek je okrem veľkej rôznorodosti a funkčnosti programov aj energetická úspora. Sušička AEG T8DEC68SC spotrebuje pri sušení plnej dávky (8 kg bielizne) iba 1,51 kWh elektrickej energie. Výhoda týchto energetických spotrebičov je tá, že bežne môžete prať aj sušiť zároveň, a to bez toho, aby ste potrebovali samostatne napájacie okruhy na práčku a sušičku.

Mimoriadne jednoduchý je aj spôsob údržby. Náročný proces sa podarilo zhmotniť do jediného filtra čistenia, ktorý dokonale zaistí odfiltrovanie jemných vlákien z textílii. Manipulácia s dvierkami je rovnako pokroková. Môžete ich otvárať podľa vašej potreby, a to až do štyroch rôznych smerov. Príjemným bonusom je predĺžená záruka – 5 rokov na samotný spotrebič a 10 rokov na invertorový motor, ktorý je bezuhlíkový, výkonný a hlavne tichý.

Tri najčastejšie chyby pri sušení

Oblečenie je odrazom vašej osobnosti. Čím pozornejšie sa budete o svoje odevy starať, tým lepšie sa v nich budete aj cítiť. Sušičky AEG poskytnú vašim odevov tú najlepšiu starostlivosť, musíte sa však vyvarovať 3 najčastejších chýb.

Prvou chybou je zle odhadnutá teplota sušenia. Stáva sa to najmä preto, lebo si odstrihneme štítky z oblečenia, na ktorých je teplota napísaná. Všeobecné pravidlo neexistuje, možno len skonštatovať, že rovnako ako pri praní platí, že nízke teploty sú šetrnejšie.  

Ďalším častým omylom býva triedenie šatstva len podľa farby a nie podľa materiálov – jemné tričká nepatria do sušičky ani pračky s džínsami, aj keď majú modrú farbu. Do tejto kapitoly spadá aj podcenenie zipsov či iných aplikácií, ktoré môžu poškodiť ostatné kúsky. 

Častou chybou je aj preplnenie bubna, ale aj nedostatočné používanie ochranných vrecúšok, ktoré môžu oblečenie naozaj ochrániť. 

Sušička je vynikajúcim pomocníkom pre každého, kto si váži svoj čas a nechce venovať bielizni viac času, ako jej patrí.

www.aeg.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti Electrolux Slovakia s.r.o. o.z.

Kategória: Domáce spotrebiče
Zdieľať článok

Diskusia