19. 09. 2007
Zdieľať

Rána bývajú občas neľútostným precitnutím do reality dňa. V takej situácii sa priam žiada citlivé preberanie k životu. Ak na to nestačia najbližší, možno pomôžu malí, ale šikovní domáci pomocníci. Teplá hrianka, voňavá káva, čerstvý chlieb, osvieženie ovocnou šťavou – a potom rýchlo odpratať omrvinky. Oni sú naozaj na všetko pripravení…

 

Začnite deň chrumkavo


Malí, ale šikovní

107224

Hriankovač Tefal Avanti TT704130 zmenil dizajn a teraz sa prezentuje v šate zo zabrúsenej ocele. Ostali mu originálny oblý tvar čelného panelu so sklonom 30 stupňov s dvoma otvormi, funkcie rozmrazovania a opätovného ohrievania pečiva, ako aj Hi-Lift na jednoduchšie vyberanie malých hrianok. Sedem stupňov nastaveniá, príkon 1 200 W. Cena u predajcu (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107225

Vafľovač Tefal Utracompact v antikorovom vyhotovení môže byť srdcovou záležitosťou vašich raňajok nielen pre svoj dizajn, ale najmä pre vnútorné usporiadanie plôch určených na pečenie, vďaka čomu môžete pripraviť až päť vaflí súčasne. Navyše vás nebude “otravovať” zanesený povrch: spotrebič je vybavený doskami s nepriľnavým povrchom. Cena u predajcu (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107215

Domáca pekáreň chleba dáva vyznavačom čerstvého voňavého pečiva nezávislosť. Automatická pekáreň Panasonic SD 255 sa vie aj bez vašej pomoci postarať o proces prípravy chleba: mixuje, miesi, stráži kysnutie cesta a nakoniec chlieb upečie. Vašou úlohou je vložiť potrebné ingrediencie a zvoliť príslušný program. Ak sa rozhodnete, že ráno vás prebudí vôňa čerstvo upečeného chleba, môžete použiť nastaviteľný 13-hodinový časovač. Ten zabezpečí, že pečenie sa začne automaticky a skončí práve v čase vašich raňajok. Pekáreň je pomocníkom aj pre celiatikov a všetkých, čo dodržujú bezlepkovú dietu. Cena 5 990 Sk (Panasonic)

 

 


Malí, ale šikovní

107214

Sendvičovač CROC TIME STAINLESS STEEL SM152233 s príkonom 650 W a možnosťou zvislého uloženia, povrch pečúcich dosiek je z kvalitného nepriľnavého materiálu a plášť z nehrdzavejúcej ocele. Výrobca vybavil spotrebič dvoma kontrolnými svetlami, bezpečným studeným držadlom a možnosťou jednoduchého čistenia. Cena 899 Sk (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107220

Možno raz sa v predaji dočkáme misky Organic Cook, ktorá patrila k dizajnovo zaujímavým modelom súťaže Design Lab 2006. Miska umožňuje priamo na stole jednoduchú prípravu jedál, ktoré sa môžu stať súčasťou zdravých raňajok. Koncept kombinuje infračervené vlny a tlakové varenie. (Electrolux)


Malí, ale šikovní

107213

Nezvládate kontrolovať čas pri varení vajíčok? Prístroj Bosch EK 1101 má stráženie vajec v popise práce, a vie sa postarať až o sedem naraz. Môžete si pritom nastaviť, či ich chcete namäkko, natvrdo, alebo niečo medzi tým. Cena u predajcu (Bosch domáce spotrebiče)

 

Preberie vás káva?


Malí, ale šikovní

107211

Varná kanvica Moulinex OVEA BAB1LL s príkonom 2 000/2 400 W, objemom 1,7 litra a zakrytou výhrevnou špirálou z nehrdzavejúcej ocele má veko s bezpečnostným zámkom, a nalievací otvor, ktorý umožní jednoduché nalievanie a vylievanie. Vyberateľný filter skomplikuje život vodnému kameňu v tejto kanvici. Spotrebič je bezpečnejší vďaka trojitej ochrane (vďaka automatickému vypínaniu a ochrane proti zapnutiu bez vody dvoma tepelnými poistkami), praktické je aj kontrolné svetlo a obojstranný ukazovateľ stavu vody. Cena 1 249 Sk (Groupe SEB)

 


Malí, ale šikovní

107218

Sympaticky oblá rýchlovarná kanvica Equinox Rowenta KE 700 aj keď stojí, na dne má svoje prednosti: dno i plášť z vysoko leštenej antikorovej ocele a odolnosť proti korózii aj usadzovaniu vodného kameňa. K modernému dizajnu kanvice patrí aj sklápacie uzamykateľné veko, veľká hubica pre ľahké nalievanie a vylievanie, odnímateľný filter proti vápenatým usadeninám, obojstranný vodoznak, bezpečnostný termostat, ochrana proti chodu naprázdno, tepelná poistka, veľká základňa so stredovým kontaktom a priestor na navinutie prívodnej šnúry. Objem 1,5 litra, príkon 2 200 W. Cena 1 690 Sk (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107230

Len málokto sa pri príprave čaju zaobíde bez varnej kanvice. Model Bosch TWK 6801 z kolekcie private collection sa vyznačuje turbo rýchlosťou – vďaka príkonu 2 400 W uvarí 1,7 l vody za mimoriadne krátky čas. Spáčom, ktorí sa ešte celkom neprebrali do nového dňa, príde vhod dizajn s premyslenými ergonomickými detailmi: držadlo s povrchom cool touch, obojstranný ukazovateľ množstva vody a jednoduché plnenie. Vďaka kruhovému podstavcu so stredovým kontaktom možno kanvicu ľahko zdvihnúť a položiť naspäť. Funkcia Lift-Switch-Off zaistí automatické vypnutie a vyberateľný antikorový odvápňovací filter zasa pomôže pri odstraňovaní vápenatých usadenín. Cena 2 486 Sk (Bosch domáce spotrebiče)


Malí, ale šikovní

107216

K chutnej káve sa hneď zrána môžete dopracovať aj vďaka pákovému espresu Rowenta Espreso Adagio Automatic ES 180 s príkonom 1 060 W, elektromagentickým čerpadlom s tlakom 15 bar, ohrevným systémom termoblok a automatickým dávkovaním vody na jednu alebo dve šálky. Intenzita arómy si môžete zvoliť, parná dýza je pripravená pre napenenie mlieka, obsluhu zjednoduší filter s tlačidlom na vyklopenie a odnímateľná mriežka na odkvapkávanie. Zásobník vody má objem 0,8 l. Cena 2 990 Sk (Groupe SEB)  


Malí, ale šikovní

107226

Doprajte si na raňajky lahodnú chuť espressa. Výrobca sľubuje, že príprava nápoja s kávovarom Bosch “barino” TCA 4101 sa stane hrou. Vďaka vysokovýkonnému tlakovému čerpadlu a termobloku z antikorovej ocele si pripravíte dve šálky espressa.

Kávovar “barino” s príkonom 1 260 W a s ochranou proti prehriatiu má vyberateľný zásobník na vodu, dýzu na paru a napenenie, filter na mletú kávu a odstavnú mriežku. Cena 5 386 Sk vrátane recyklačného poplatku (Bosch domáce spotrebiče)


Malí, ale šikovní

107227

Plnoautomatický kávovar Bosch TCA6301 s príkonom 1 300 W, 250 g zásobníkom na kávové zrná, tlakom 15 bar, jedným varným okruhom a systémom sparovania kávy AromaWhirl Plus dokáže profesionálne a komfortne pripraviť espreso, cappuccino aj čaj. Súčasťou kávovaru je mlynček na kávu z tvrdej ocele, oddeliteľný zásobník na vodu s objemom približne 1,8 l, odkladacia plocha na šálky s predhrievaním, oddeliteľná mriežka na odkvapkávanie s kontajnerom na prekvapkávanú kávu. Zvoliť si môžete medzi jednou a dvoma šálkami pri jednom prekvapkávaní, môžete si nastaviť množstvo kávy a stupeň mletia, a tiež prekvapkávanie 7 až 14 g kávy, dokonca aj tvrdosť vody. Iste poteší automatický čistiaci a preplachovací program. Cena 30 986 Sk vrátane recyklačného poplatku (Bosch domáce spotrebiče)


Malí, ale šikovní

107207

Káva z plnoautomatického prístroja Krups Espreso XP9000 ESPRESSERIA je určená gurmánom. Variabilná jednotka na sparenie kávy mení svoj objem so špeciálnym vírivým efektom, ktorého výsledkom je dokonalá extrakcia kávy vrátane predsparenia. Ovládacie prvky umiestnené pod vekom na hornej ploche spotrebiča umožňujú individuálne nastavenie. Model je pripravený na voľbu jemného alebo silnejšieho espresa. Výškovo nastaviteľná odtoková jednotka kávy i parnej dýzy, termoblok z ušľachtilej ocele, tlak pumpy 15 bar, zabudovaný mikroskopicky legovaný kužeľový mlynček, druhý plniaci zásobník na mletú kávu, objem zásobníka vody 2,6 l a zásobníka kávových zŕn 300 g, elektronický displej, kvalitný systém filtrácie, automatický program čistenia a odstraňovania vodného kameňa robia z tohto modelu prestížnu záležitosť. Cena 40 940 Sk (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107209

…alebo „štartujete“ zdravo?

Prečo by sme si nemohli aj na raňajky dopriať pohár čistej, čerstvo pripravenej ovocnej či zeleninovej šťavy? Príprava surovín do odšťavovača však môže byť zdĺhavá, a tak sa nájdu aj domácnosti, v ktorých takýto pomocník leží ladom. Odšťavovač Philips HR 1858 sa však vie pustiť do celých kusov ovocia i zeleniny bez predchádzajúceho krájania a výkonný 650 W motor spolu s filterom s mikrosieťkou vytlačia z plodov všetku šťavu. Cena 3 290 Sk (Philips)

 


Malí, ale šikovní

107208

Odšťavovač Moulinex JUICE MACHINE JU500188 má príkon 600 W, rýchlosť 12 000 otáčok za minútu a antikorový filter. K technicky zaujímavým vlastnostiam patria: patentovaná redukcia plniacej trubice na drobnejšie plody, dve veľkosti plničov, kapacita zásobníka na zvyšky 3 l a pohodlné ukladanie kábla pod prístrojom. Všetky odnímateľné diely možno umývať v umývačke riadu. Protišmykové nôžky zaisťujú stabilitu odšťavovača. Cena 3 999 Sk (Groupe SEB)


Malí, ale šikovní

107232

Hneď po raňajkách si prídu na svoje ručné vysávače, a to nielen na stole, ale možno aj pod ním. Oplatí sa mať poruke napríklad model Sencor SVC 2510, ktorému nerobia problém ani suché omrvinky, ani rozliaty čaj. Samozrejme, všetko s mierou: 250 ml tekutín + 350 ml suchých nečistôt. Vysávač pracuje s patentovanou 3-stupňovou filtráciou, umývateľným primárnym filtrom, HEPA filtrom, LED indikátorom dobíjania batérie. K príslušenstvu patrí dobíjacia základňa s adaptérom batérie 14,4 V. Cena 1 690 Sk (Fast plus)


Malí, ale šikovní

107205

Malý ručný vysávač Rapido Electrolux Rapido ZB 406 s futuristickým dizajnom auta v sviežich módnych farbách má kolieska rozumne umiestnené pod vysávacím nosom. Vďaka tomu sa počas vysávania oveľa jednoduchšie manipuluje po ploche stola alebo kuchynskej linky. Kolieska nielen zvyšujú pohyblivosť vysávača, ale aj znižujú záťaž zápästia a chránia povrch nábytku. Výrobca uvádza tieto technické vlastnosti: napätie 7,2 V, čas silného vysávania 9 minút, umývateľný filter, 6 NiCd akumulátory, vhodný na suché vysávanie, indikátor nabíjania, funkcia start & stop a možnosť čistenia zbernej nádoby podlahovým vysávačom. Cena 1 814 Sk (Electrolux)


Malí, ale šikovní

107228

Akumulátorový ručný vysávač Bosch BKS 3043 poteší tých, čo sa lenivosťou prepracovali k praktickosti. Ak bude vysávač pekne po ruke (držiak na montáž na stenu je vo výbave), odprace, čo sa namrvilo pri raňajkách, a my vstaneme od čistého stola. Z technických vlastností stojí za zmienku to, že objem papierového sáčku v zásobníku je 340 ml, model je určený na vysávanie suchých i mokrých nečistôt (prídavná dýza na vysatie tekutín), prístroj má integrovanú saciu hadicu s výsuvnou kruhovou kefou, tri akumulátorové batérie a dvojnásobnú filtráciu s jemným mikrofiltrom. Cena 1 899 Sk (Bosch domáce spotrebiče)

Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče Kuchyňa, jedáleň
Tagy: domáce spotrebiče kuchyňa
Zdieľať článok

Diskusia