Zavlažovanie ľahko a spoľahlivo

06. 05. 2016
Zdieľať

Teplé dni sú tu a kým si my užívame štedré slnko, rastlinám v našej záhrade k dokonalej pohode chýba už len jediná vec - dostatok vody. So spoľahlivými pomocníkmi to však veľmi ľahko zariadime.

Čerpadlá s modernými funkciami a vysokým výkonom sa postarajú aj o ich komfort a dodajú im potrebné množstvo vody. O svoju záhradu sa teda nemusíme báť ani v tých najväčších horúčavách. Široká škála spoľahlivých GARDENA čerpadiel nám však okrem zalievania pomôže aj pri ďalších úlohách. Pomocou nich môžeme zásobovať domácnosť či chatu úžitkovou vodou, alebo dokonca odvodniť zatopenú pivnicu.


zavlažovanie ľahko a spoľahlivo

zavlažovanie ľahko a spoľahlivo
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Zavlažovanie záhrady

Je v teplých dňoch prioritou. Pre záhradné čerpadlá to však nie je žiadna výzva. A vôbec pritom nezáleží na tom, či vodu na zavlažovanie čerpáme zo studne, z vodného zásobníka, či zo suda s dažďovou vodou. Riešenie sa nájde na čerpanie zo všetkých typov vodných zdrojov.

Napríklad na čerpanie dažďovej vody je určené čerpadlo do suda GARDENA 4000/2 Automatic, ktoré má výhodu automatického zapínania a vypínania. Vodu zo suda si pritom môžeme prečerpávať do kanví s vodou, alebo na čerpadlo pripojíme hadicou postrekovače, ktoré zavlažujú v záhonoch, či na trávniku a máme zalievanie úplne bez práce. Pri dokonalom relaxe nás nebude rušiť žiaden hluk, pretože pri výrobe čerpadla sú používané iba vysoko kvalitné materiály, čím je garantovaná výkonná prevádzka s nízkou hlučnosťou. Bezúdržbový kondenzátorový motor efektívne a ticho čerpá vodu tak, že o ňom ani nevieme. Čerpadlo je vybavené poistkou proti chodu nasucho – pri nízkej hladine vody je prevádzka čerpadla automaticky zastavená. 


zavlažovanie ľahko a spoľahlivo

zavlažovanie ľahko a spoľahlivo
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Čerpadlá s bezpečným čerpaním dvoma výstupmi

Kompaktné záhradné čerpadlá GARDENA môžeme využiť na rozmanité účely. Vďaka väčšiemu saciemu výkonu a tlaku sú tieto čerpadlá ideálne na zavlažovanie, zvyšovanie tlaku vo vodovodnej sústave alebo na prečerpávanie vody z jednej nádrže do druhej. Môžeme pomocou nich aj vypúšťať vodu z vodovodu, dažďovú vodu zo sudov, alebo dokonca aj chlórovanú vodu z bazéna. Gumové pätky zaisťujú stabilitu s nízkou hlučnosťou, takže čerpadlo pri práci nemusíme nijako chrániť, či fixovať. Na zabezpečenie dlhodobej životnosti sa GARDENA spolieha výlučne na vysoko kvalitné materiály, takže vďaka keramickému tesneniu a zdvojenému systému tesnenia medzi motorom a obežným ústrojenstvom čerpadiel je zaistená bezpečná obsluha a ochrana pred poškodením. Spínač tepelnej poistky zasa chráni motor pred preťažením.

Samostatnou kapitolou sú ponorné čerpadlá, ktoré sú určené do studní. Najčastejším typom studní sú vŕtané, teda s priemerom niečo málo cez 20 cm. Ponorné čerpadlá do takýchto studní, ľudovo nazývané ponorky, sú z vysoko odolných materiálov a musia sa ponoriť celé do vodného stĺpca. Vyznačujú sa úplnou bezúdržbovosťou, vysokým výkonom a ochranou proti behu na sucho, keďže hladina spodnej vody môže kolísať v závislosti od sezóny, podložia, alebo výdatnosti vododržných vrstviev.  


zavlažovanie ľahko a spoľahlivo

zavlažovanie ľahko a spoľahlivo
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Domáce vodné automaty 

S domácimi vodnými automatmi ušetríme peniaze a prispejeme k ochrane životného prostredia. Ako? Používaním dažďovej vody, či vody zo studne na zavlažovanie záhrady, alebo jej používanie na splachovanie toalety a prevádzku automatickej práčky v domácnosti. Šetríme tak pitnú vodu, ktorá sa stáva stále vzácnejšia a drahšia. Preto je tu napríklad kompaktný domáci vodný automat GARDENA 3500/4E Classic s výkonom 800 W, maximálnym čerpaným množstvom 3,500 l/h a s maximálnym tlakom 4.0 bar, ktorý je priam ideálny ako pre mobilné, tak aj stacionárne použitie.
Jeho prevádzka je pritom celkom jednoduchá a praktická. Vďaka ergonomicky tvarovanému držadlu možno domáci vodný automat ľahko prenášať a uviesť do prevádzky stlačením tlačidla. Rýchle nasávanie vody zaručuje integrovaný riadiaci ventil. Moderný program pre nízky čerpaný objem vody zasa zaisťuje bezproblémové použitie aj pri malých odberoch, napríklad pri prevádzke moderných práčok alebo kvapkových závlahových systémov. Toto čerpadlo má tiež diagnostický systém chýb. Vďaka nemu sú odhalené aj najmenšie poruchy, napríklad kvapkajúce kohútiky, pretekajúca nádrž na WC alebo problémy na strane nasávania – sú jasne indikované pomocou blikajúcej LED-kontrolky, ktorá bliká v rôznych frekvenciách v závislosti na stave. 

Bezúdržbový kondenzátorový motor s tepelnou poistkou dopravuje vodu pomocou systému jet a poistka proti chodu na sucho zabraňuje poškodeniu čerpadla pri nedostatku vody. Veľkoobjemový filter s jemnými okami chráni tlakové čerpadlo elektronického domáceho vodného automatu pred nečistotami a pieskom. Je to praktické, pretože nie je vyžadovaný externý predfilter. V prípade nebezpečenstva mrazu možno domáci vodný automat jednoducho vyprázdniť cez vypúšťaciu skrutku. 


zavlažovanie ľahko a spoľahlivo

zavlažovanie ľahko a spoľahlivo
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Viac o zavlažovaní sa dozviete na www.gardena.sk.

PR článok Husqvarna Slovensko s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: čerpadlo záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia