Ako záhradnú techniku pripraviť na ďalšiu sezónu?

26. 09. 2016
Zdieľať

Aby boli vaše záhradné stroje čo najlepšie pripravené na ďalšiu sezónu, máme pre vás niekoľko rád na údržbu najrozšírenejšej záhradnej techniky. Stačí len zopár minút vášho času a kosačka, vyžínač či záhradný traktor budú na novú jarnú sezónu dokonale pripravené.


Radí Ján Hyben, servisný technik Husqvarna

Radí Ján Hyben, servisný technik Husqvarna
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Radí Ján Hyben, servisný technik Husqvarna

Pre väčšinu ľudí nie je zima, ak ide o záhradkárčenie, najrušnejším obdobím roka. Práve preto je najlepšie využiť toto obdobie a venovať niekoľko minút kontrole uskladnenej techniky a náradia. Aby ste dosiahli dobré výkony na jar budúceho roka, je dôležité vykonať údržbu vyžínačov, plotostrihov a kosačiek ešte pred ich uskladnením. Môžete využiť odborný servis od autorizovaných servisov Husqvarna. Tu je niekoľko skvelých tipov.


Ako záhradnú techniku pripraviť na ďalšiu sezónu?

1835649
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Údržba kosačiek

Nie je veľmi známe, že látka, ktorú na strojoch zanecháva pokosená tráva, spôsobuje koróziu. To je dôvod, prečo je dôležité čistiť záhradné náradie a kosačky, a to hlavne pred ich uskladnením. Ak si robíte údržbu sami, uistite sa, že ste z nádržky vyprázdnili všetko palivo. Keď ponecháte palivo v nádržke v priebehu zimného skladovania, budete mať problém pri štartovaní motora na jar. A ak je váš model vybavený elektrickým štartérom, dajte batériu pred zimou plne nabiť. 

Údržba traktorov a riderov

Vizuálne skontrolujte skelet, nože a remene, aby ste sa uistili, že nie sú poškodené alebo opotrebované. Odporúča sa využiť zimné obdobie a urobiť dôkladnú údržbu svojho ridera alebo traktora v autorizovanom servise. Výmenu oleja, kontrolu, prípadne výmenu vzduchového filtra a synchronizáciu pohonu všetkých kolies urobí autorizovaný servis na jednom mieste. Nezabudnite plne nabiť batériu v priebehu zimných mesiacov, aby ste si zaistili raketový štart do novej sezóny.


Ako záhradnú techniku pripraviť na ďalšiu sezónu?

1835647
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Údržba vyžínačov a plotostrihov

Čo sa týka údržby vyžínačov a plotostrihov, často sa zabúda na odstránenie menších odrezkov, ktoré uviazli medzi nožmi. Venujte niekoľko minút poriadnemu vyčisteniu stroja. Ak ste sa k tomu zatiaľ nedostali, urobte to ihneď, suchú trávu alebo kúsky konárikov pomerne rýchlo a ľahko odstránite. 

Rovnako ako u kosačky je dobré vyliať všetok benzín z nádrže. Ak ponecháte palivo v nádržke v priebehu zimného skladovania, budete mať problém pri štartovaní motora v budúcej sezóne. Profesionálny trik pri údržbe vyžínačov je vybrať vyžínacie lanko a nechať ho namočené v zimnom období vo vode. Tým si udrží svoju pružnosť, znesie väčšie napätie a vydrží dlhšie.

Ak chcete docieliť najlepší výsledok a dosiahnuť predĺženie životnosti výrobku, doprajte vašim strojom luxusnú starostlivosť a obráťte sa na autorizovaný servis Husqvarna.

Ďalšie tipy na uskladnenie záhradnej techniky nájdete na www.husqvarna.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: Husqvarna záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia