Vaše telo pohladí miliarda bubliniek

13. 12. 2016
Zdieľať

Predstavte si, že ste pohodlne uvelebení v teplom vodnom kúpeli. Na každý váš sval doráža intenzívny prúd vody a bubliniek, masíruje a pritom uvoľňuje nielen fyzické, ale aj psychické napätie. Oči vnímajú meniace sa farby osvetlenia pod hladinou a uši sa kochajú hudbou, ktorú máte radi. Odpočívate po náročnej práci alebo športových aktivitách.

Túžba po zdravom životnom štýle vrátane rýchlej a účinnej regenerácie organizmu je čím ďalej silnejšia aj u nás. A pravidelné hydro masáže sú pre načerpanie nových síl ideálne. Nehľadiac na to, že majú aj priaznivý vplyv na rôzne chronické ochorenia pohybového aparátu a sú preto aj odporúčané i pri úrazovej liečbe. Ako si ale milióny blahodárnych bubliniek dopriať u seba doma? Riešením, ktoré si vyberá stále viac ľudí, je vlastná vírivka. 


Obľuba vonkajších víriviek rastie. Predstavujú najnovší rodinný trend v starostlivosti o vlastné zdravie, krásu a pohodu.

Obľuba vonkajších víriviek rastie. Predstavujú najnovší rodinný trend v starostlivosti o vlastné zdravie, krásu a pohodu.
Mountfield

Ako si vybrať? 

Medzi na trhu dostupnými vírivkami sú samozrejme rozdiely. A preto by sme pri voľbe vhodného typu mali dať na radu odborníka. „Moderné vírivky s akrylátovými škrupinami sú konštruované a vybavené tak, že si môžete príjemnú masáž, vďaka desiatkam špeciálnych dýz, užívať v pohodlí domova. Bez toho, aby ste sa museli obťažovať cestovaním do nejakých  wellness centier. Dajú sa umiestniť v podstate na akúkoľvek súkromnú záhradu. Napríklad k bazénu, na terasu, pod pergolu, do zimnej záhrady alebo len tak do pekného záhradného zákutia,“ hovorí  wellness špecialista Jakub Nováček z Mountfieldu. S tým, že jedinou podmienkou je blízkosť prívodu elektrického prúdu. Niektorým modelom stačí klasická 230 V zásuvka, iné vyžadujú pripojenie do 400 V svorkovnice. Dôležitým kritériom výberu je tiež kapacita vírivky. Preto by sme si mali dopredu zvážiť, koľko asi ľudí naraz by sa do nej malo zmestiť. K dispozícii sú modely aj pre 5 osôb. 


V jednej z najluxusnejších akrylátových víriviek Fiji, vybavené 82 dýzami, chromoterapiou, ozónovým generátorom a ďalšími vychytávkami, môže pohodlne relaxovať aj päť osôb.

V jednej z najluxusnejších akrylátových víriviek Fiji, vybavené 82 dýzami, chromoterapiou, ozónovým generátorom a ďalšími vychytávkami, môže pohodlne relaxovať aj päť osôb.
Mountfield

Zaujímajte sa o výbavu

„Väčšina moderných akrylátových víriviek pre domáce využitie je dnes už porovnateľná a často aj lepšia ako u profesionálnych víriviek,“ hovorí Nováček. A nejde len o vzhľad, či ergonómiu, ale tiež o moderné technológie, ktorými sú vybavené. Preto by sme sa pri voľbe výrivky mali zaujímať, aké výkonné má napríklad ohrievače, ktoré zabezpečujú ohrev vody a či majú dostatočnú viacnásobnú tepelnú izoláciu. Tie totiž vedia spoľahlivo zaistiť príjemne teplý kúpeľ, aj keď je vonku hlboko pod nulou. O kvalitu vody sa na bezchlórovej báze vo väčšine modelov starajú ozónové generátory. Ich úlohou je vytvárať ozón-plyn, ktorý je schopný, vo vode cirkulujúcej vo vírivke, už v zárodku likvidovať všetky baktérie a víry. Ozón má zároveň schopnosť eliminovať zvyšky pleťových a opaľovacích krémov, rôzne mastnoty a tým udržiavať vodu krištáľovo čistú. Obsluha všetkých funkcií vírivky by mala byť jednoduchá a sústredená na jednom dotykovom ovládacom panely.


V dobe, kedy nie je vírivka používaná, chráni čistotu aj teplotu vody odklápajúci termo kryt.

V dobe, kedy nie je vírivka používaná, chráni čistotu aj teplotu vody odklápajúci termo kryt.
Mountfield

Zahrá aj do uška

Vo výbave nájdete aj také lahôdky ako je chromoterapia, kedy je možné si naprogramovať rôznofarebné podvodné osvetlenie podľa momentálnej nálady. Parádnou vychytávkou, ktorú majú všetky vyššie modely, je napríklad audio systém. Príjemným doplnkom môže byť tiež  fontánka zabudovaná do obruby akrylátovej škrupiny. Najmä deťom urobí zurčiaci prameň vody veľkú radosť. A vďaka zabudovaným reproduktorom je možné počas relaxácie poslúchať priamo vo vírivke obľúbenú hudbu cez bluetooth z mobilu alebo tabletu. Čo viac si už priať?

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield

Kategória: Záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia