Farmárske píly – šikovný nástroj pre údržbu veľkých pozemkov

25. 09. 2017 Zdieľať

Motorové píly sa delia do množstva rôznych kategórií, existujú lacné a drahé píly, profesionálne a hobby píly. Čo keď ale nepotrebujete profesionálnu pílu za veľké peniaze, zároveň ale tiež nie ste víkendový zahrádkár, ktorý pílu drží v ruke raz za rok? Existuje i zlatá stredná cesta. Takýmto pílam, ktoré sa konštrukciou, funkčnosťou i cenou pohybujú niekde medzi profi a hobby pílami, sa hovorí farmárske píly. A to práve preto, že najviac prídu vhod farmárom a vôbec majiteľom veľkých pozemkov.

Farmárske alebo tiež univerzálne píly majú často rovnakú konštrukciu ako píly určené profesionálom, ale sú prispôsobené pre bežnú a menej náročnú prevádzku. Farmárske píly môžete pohodlne používať k prerezávaniu, odvetvovaniu, stínaniu alebo rezaniu palivového dreva. Ich cena sa obvykle pohybuje medzi 400 až 650 €. Príkladom môže byť píla Husqvarna 450.

Husqvarna 450

Ľahká a výkonná píla druhej generácie pre všestranné použitie. Je ideálna pre tých, ktorí hľadajú dobre ovládateľnú pílu s jednoduchým štartovaním. Je poháňaná motorom X-Torq®, ktorý má nižšiu spotrebu paliva a zníženú hladinu emisií. Je vybavená palivovou pumpičkou, ergonomickou zadnou rukoväťou a systémom Air Injection™, ktorý znižuje mieru opotrebenia. 


Farmárske píly – šikovný nástroj pre údržbu veľkých pozemkov

2036309
Husqvarna Slovensko, s.r.o.

Odporúčaná maloobchodná cena je 485 € vrátane DPH, v jesennej akcii za 439 €. 

Pri takzvaných farmárskych pílach je dôležité, aby boli ľahko ovládateľné a nebol problém ich rýchlo naštartovať napríklad i pri pomalšom zatiahnutí za štartovaciu šnúru. Ďalším kritériom je samozrejme čo najnižšia spotreba pri používaní a vďaka nej i nižšia hladina emisií. Dôležité je tiež prevedenie rukoväte. V kategórii farmárskych píl nájdete produkty s ergonomicky tvarovanými zadnými rukoväťmi vyrobenými tak, aby vám prácu čo najviac uľahčili. Výhodou sú i výrazné smerové značky pre stínanie umiestnené priamo na píle. Pomáhajú pri stínaní a v závislosti na polohe rezu pomáhajú určiť smer padania stromu.


Farmárske píly – šikovný nástroj pre údržbu veľkých pozemkov

2036311
Husqvarna Slovensko, s.r.o.

Stále viac obľúbenejšie sú akumulátorové píly poháňané Li-ion batériou. Tieto píly sú veľmi výkonné, jednoducho ovládateľné, úsporné a veľmi tiché. Nemusíte sa ani báť, že by takáto píla bola príliš slabá. Pri dobrých akumulátorových pílach je výkon porovnateľný s výkonom benzínových píl. Navyše na rozdiel od nich neprodukujú žiadne priame emisie. Pokiaľ chcete ušetriť seba, rodinu alebo susedov od nepríjemného hluku a výparov, zvážte túto variantu.  

ZDROJ: PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko, s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: Husqvarna motorové píly záhradná technika
Zdieľať článok