Ako postaviť fotovoltickú elektráreň na Slovensku

27. 08. 2012 Zdieľať

Fotovoltická elektráreň (FVE) je prirodzenou voľbou, ak chcete využívať prirodzený zdroj energie okolo nás – slnečné žiarenie. Na ilustráciu sme vybrali malú FVE 4,32 kWp na streche rodinného domu v Bratislave. Realizáciu s nami uskutočnila naša partnerská firma z Bratislavy.

Žiadosť o pripojenie k distribučnej sieti bola podaná koncom leta 2011, vybavenie dokumentov trvalo 3 mesiace. Začiatkom decembra boli privezené panely a ostatné komponenty a potom už práca išla rýchlo. Počas niekoľkých dní bola FVE na svojom mieste a 9. 12. 2011 sme ju uviedli do prevádzky. Od podpisu prvej zmluvy teda ubehli necelé 4 mesiace. Celková výška investície dosiahla 11 900 €.

Komfort a prehľad

Zákazníkovi sme ponúkli náš systém starostlivosti o FVE JoyCare, ktorý sa používa pri dohľade nad elektrárňou na diaľku, ako aj pri zostavovaní štatistík a prehľadov o výrobe. Celá realizácia bola navrhnutá tak, aby výkon elektrárne pokryl maximálnu spotrebu elektriny a aby sa pri spotrebe elektriny v dome nemusela kupovať drahá elektrina zvonka.

Ako postaviť fotovoltickú elektráreň na Slovensku

1145637
JOYCE ČR, s.r.o

Optimalizácia spotreby

Uvedený rodinný dom je nízkoenergetickou stavbou. Optimalizácia spotreby vlastnej vyrobenej energie sa rieši pomocou merania prietokov energie do siete a inteligentných výkonových prvkov – Wattrouterov. Tie pripájajú spotrebiče najmä v čase, keď elektráreň vyrába viac než sa aktuálne spotrebuje. Ak sú k dispozícii vhodné spotrebiče, možno udržať takmer nulový nákup elektriny. Vďaka týmto úsporám sa návratnosť nákladov na FVE skráti o celý 1 rok!


Fotovoltika – Výhodná investícia, ale aj úspory!

Fotovoltika – Výhodná investícia, ale aj úspory!
JOYCE ČR, s.r.o

 

Prečo stavať FVE s nami?

Garancia a istota – sme na trhu 15 rokov
Realizácia na kľúč: vybavenie potrebných dokladov, sprevádzkovanie a pripojenie do distribúcie. 
 
Skontaktujte sa s nami a my vám pošleme zdarma náš katalóg pre SR, ktorý vás prevedie témou fotovoltika. 
 
A navyše akcia: Ak si do 30. 9. 2012 od nás objednáte FVE na kľúč, získate ako súčasť riešenia optimalizácie spotreby WATTrouter a 2 hodiny inštalačných prác zdarma. 
 
Kontakty: 
Jana Pešová, obchodník JOYCE ČR, s. r. o.
Tel.: +420 539 088 028
Kategória: Aktuality Technológie
Zdieľať článok