Ideálne steny pre pasívne domy

19. 11. 2012 Zdieľať

Pri stavbe pasívneho domu hrajú dôležitú úlohu viaceré premenné. Jednou z nich je aj kvalita obvodových stien. Na rozdiel od nízkoenergetických domov totiž potrebujú o triedu kvalitnejšie steny, ktoré nestratia teplo.

Nízkoenergetické domy majú na pokrytie tepelných strát a naakumulovanie tepla stenami vykurovací systém s radiátormi. Vetrací systém je len doplnkom. Pri pasívnych domoch vetrací systém s rekuperáciou dohrieva vzduch a postačuje na vykúrenie aj pri extrémne nízkych teplotách. Ideálne pre pasívne domy sú preto steny, ktoré neakumulujú teplo. Teplota vzduchu sa dá veľmi rýchlo zvýšiť ráno, keď sa prebúdzate, a znížiť na noc, keď zaspávate.


Ideálne steny pre pasívne domy

Ideálne steny pre pasívne domy
PASSIVHAUS s.r.o.

Steny MAXFIX majú z exteriérovej strany expandovaný polystyrén (EPS) v hrúbke 21 cm, z interiérovej strany EPS v hrúbke 7 cm a jadro steny je z liateho betónu. Vďaka EPS s hrúbkou 28 cm v stene dom dosahuje nulové tepelné straty. Hrúbka EPS sa este moze zvysovat. V zime drží stena teplo vnútri, kým v lete zabraňuje prehrievaniu interiéru. Bezpodmienečnú pevnosť a bezpečie zaručuje liaty betón. Veľké rozmery tvárnic zároveň urýchľujú výstavbu a znižujú náklady na montáž.
 
Kategória: Aktuality Steny a fasády
Zdieľať článok