Uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení pre dieťa do jedného roka zadarmo

28. 01. 2015 Zdieľať

Stavebné sporenie ponúka výhody pre každého. V Prvej stavebnej sporiteľni je teraz uzatvorenie zmluvy pre dieťa do jedného roka od jeho narodenia úplne zadarmo.

Rodičia tak neplatia žiadny úvodný poplatok. „Platí, že čím skôr začnú rodičia sporiť pre svojho potomka, tým viac prostriedkov bude mať k dispozícii po dovŕšení plnoletosti. Bude sa tak môcť bez problémov pustiť do riešenia vlastnej bytovej otázky“, vysvetľuje riaditeľ odbytu PSS, a. s., Ing. Kamil Timura. 

Detské stavebné sporenie JUNIOR EXTRA ponúka nasledovné výhody: 
– je pre všetky deti do 18 rokov 
– mesačné vklady si rodičia nastavia podľa svojich finančných možností 
– štátna prémia v maximálnej výške 66,39 eur 
– ročný úrok z vkladov vo výške 2 % 
– zákonný nárok na stavebný úver po dovŕšení plnoletosti až do výšky 170 000 € cieľovej sumy 

Významným benefitom pre dieťa je tiež fakt, že po dovŕšení 18-teho roku veku nadobudne zákonný nárok na stavebný úver. Až do výšky 50 tisíc eur ho Prvá stavebná sporiteľňa poskytuje bez preukazovania príjmu a založenia nehnuteľnosti. Mladý človek tak má k dispozícii 60 až 70 tisíc eur (podľa nasporenej čiastky), ktoré sú predpokladom na zaobstaranie si vlastného bývania. Za túto sumu si pokojne dokáže kúpiť 2-izbový byt takmer na celom Slovensku a vo väčšine regiónov dokonca 3 a viacizbový. 

Jedine detské stavebné sporenie JUNIOR EXTRA od Prvej stavebnej sporiteľne poskytuje „poistku“ vo forme extra istoty. V prípade úmrtia jedného alebo oboch zákonných zástupcov sa o dieťa postaráme. PSS, a. s., bude pokračovať v sporení pre dieťa do polovice cieľovej sumy zmluvy o stavebnom sporení, až do maximálnej výšky 10 tisíc eur. 

V uplynulom roku 2014 rodičia uzatvorili pre svoje deti 21 084 zmlúv o stavebnom sporení v Prvej stavebnej sporiteľni. Celkový objem ich cieľových súm sa vyšplhal na 329,9 milióna eur. A teraz bude sporenie JUNIOR EXTRA ešte obľúbenejšie. Prvá stavebná sporiteľňa ho totiž od Nového roka poskytuje bez poplatku za uzatvorenie zmluvy pre dieťa do jedného roka.

Kategória: Aktuality
Tagy: financie sporenie
Zdieľať článok