Česká kúpeľňa s ocenením

24. 04. 2015
Zdieľať

Medzinárodná súťaž Red Dot tento rok oslavuje 60. výročie založenia a v odbore produktového dizajnu patrí k najrešpektovanejším. Najprestížnejšie medzinárodné ocenenie za produktový dizajn Red Dot Award putuje tento rok značke RAVAK, ktorá získala ocenenie zhodou okolností v roku, kedy bol do súťaže prihlásený rekordný počet 4 928 výrobkov z 56 krajín.

V kategórii Kúpeľne ide o jediného českého výrobcu, ktorému porota cenu udelila. Red Dot získal RAVAK za nový koncept 10 ° dizajnéra Kryštofa Nosála založený na pootočení jednotlivých prvkov o 10 ° smerom k užívateľovi.

Koncept 10 ° zahŕňa vaňu, dva typy umývadiel, kúpeľňový nábytok, zástenu a vodovodné batérie. Dohromady predstavuje základné vybavenie bežnej kúpeľne. „Red Dot je pre nás potvrdením úspechu pri napĺňaní našej dlhodobej stratégie ísť cestou inovácií a odvádzať kvalitnú prácu nielen u luxusných, ale aj u masových produktov, dosiahnuteľných pre každého. Zákazníkom sa snažíme ukazovať cestu na trhu presýtenom bezmennými  výrobkami kolísavej kvality a najrešpektovanejšie svetové ocenenie úžitkového dizajnu nám len potvrdzuje, že táto cesta je správna. „Hovorí spolumajiteľ firmy RAVAK Patrik Kreysa.

Designer Kryštof Nosál pre značku RAVAK pracuje od roku 2006, kedy hneď z prvej spolupráce vznikla ikonická vaňa Evolution ocenená Design centrom ČR ako Vynikajúci výrobok roku 2006. Absolvent VŠUP Praha obsadil okrem iného 2. miesto v medzinárodnej súťaži Electrolux Design Lab v New Yorku a za ďalšie svoje práce pre RAVAK bol opakovane nominovaný na cenu Czech Grand Design. V súčasnej dobe je autorom hlavnej časti nových výrobkov značky RAVAK.


Česká kúpeľňa s ocenením

1550855
RAVAK Slovakia spol. s.r.o.

www.ravak.sk 

Kategória: Aktuality Kúpeľňa, WC
Zdieľať článok

Diskusia