Nové a moderné! S progresívnymi materiálmi a technológiami bude vaše bývanie nadčasové

24. 03. 2016
Zdieľať

Chcete sa pustiť do rekonštrukcie svojho bytu či domu, alebo plánujete úplne nové bývanie? Na trhu z roka na rok pribúdajú nové materiály a technológie, ktoré na jednej strane vyzerajú nadčasovo a na druhej strane nám uľahčujú život.

Určite preto nie je na škodu sa pred začatím prác informovať, aké máte možnosti a vybrať si z nich tú, ktorá najviac korešponduje s vašou predstavou, ale aj finančnými možnosťami. 

Jedným z trendov, ktorými sa uberá stavba aj následné zariaďovanie interiérov, je používanie prírodných materiálov. Drevo či kameň v rôznych podobách pôsobia teplo, príjemne a interiér dokážu zútulniť. Pri použití dreva v stavebnom procese dosiahnete vynikajúce tepelno-izolačné výsledky, stálosť a stabilitu. Novinkou sú tzv. drevené tehly. Vďaka vysokému podielu suchého masívneho dreva prírodných izolačných materiálov steny z drevených tehál „dýchajú“ a sú difúzne priepustné. V porovnaní s obvyklým spôsobom výstavby nepotrebujú parozábranu, čím zabezpečujú prirodzené vyrovnávanie teplôt v lete i v zime. V interiéri si drevo dobre rozumie s akýmkoľvek štýlom – či už ide o rustikálne, minimalistické či bohémske prvky. Využiť môžete napríklad drevené mozaiky na stenu, ktorých inštaláciu zvládnete aj sami. Úplnou klasikou sú drevené podlahy. Nebojte sa drevo kombinovať so sklom či betónom. Drevo však nemusíte využiť len v interiéri, ale aj ako kvalitný stavebný materiál. Na Conecu nájdete bohaté zastúpenie firiem, ktoré sa zaoberajú realizáciou drevostavieb a pasívnych domov. Budete mať skvelú príležitosť zorientovať sa v problematike za prítomnosti skúsených profesionálov, ktorí s vami prediskutujú možnosti stavby drevených a pasívnych domov od návrhu až po realizáciu.


Nové a moderné! S progresívnymi materiálmi a technológiami bude vaše bývanie nadčasové

Nové a moderné! S progresívnymi materiálmi a technológiami bude vaše bývanie nadčasové

Pri úprave stien sa nemusíte spoliehať len na obyčajné stierky a omietky, ale môžete sa vyhrať s rôznymi povrchmi a textúrami. Medzi novinky, ktoré môžu ozvláštniť váš domov, patrí aj tzv. magic light. Neviditeľný náter s nočným fosforescenčným efektom vráti do tmavej miestnosti svetlo, ktoré bolo absorbované a prinesie svetlo do každého priestoru aj v úplnej tme ako alternatívny zdroj svetla. Veľmi aktuálne sú povrchy s výzorom betónu, textilné tapety či rôzne dekoratívne panely. 

Inteligentné sklo pre zmenu dokáže dodať aj tomu najfádnejšiemu priestoru moderný vzhľad. Jediný dotyk dokáže z akejkoľvek sklenenej plochy vytvoriť priestor, ktorý vytvára súkromie, slúži ako projekčná plocha alebo nahrádza žalúzie či rolety.


Nové a moderné! S progresívnymi materiálmi a technológiami bude vaše bývanie nadčasové

Nové a moderné! S progresívnymi materiálmi a technológiami bude vaše bývanie nadčasové

Tieto a mnohé ďalšie novinky nájdete na veľtrhu stavebníctva Coneco v bratislavskej Inchebe od 6. do 9. apríla. Pod jednou strechou na vás čaká nielen kompletný sortiment stavebných a zariaďovacích materiálov a predmetov (okná, dvere, strechy, podlahy, sanita, svietidlá, klimatizácie, elektroinštalácie, sauny, vírivky, garážové brány, zariadenie do záhrady), ale aj množstvo odborníkov, s ktorými sa môžete poradiť o najvhodnejších riešeniach. 

Nezmeškajte veľtrhy stavebníctva a efektívneho využitia energie Coneco a Racioenergia s výstavami Pasívne domy, Drevodomy a Voda od 6. do 9. apríla v bratislavskej Inchebe. Viac informácií  nájdete na www.coneco.sk.

Vstupenky na výstavy si môžete zakúpiť už teraz na Predpredaj.sk. 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia