Deti navrhli domy z krajiny Inakosť

29. 06. 2016
Zdieľať

Ako podľa detí vyzerajú domy pre kamarátov z krajiny Inakosť? Svoje predstavy zhmotnili počas interaktívneho detského festivalu KDE BOLO, TAM BOLO…, ktorý sa konal pod záštitou spoločnosti VELUX Slovensko a predsedu Slovenskej komory architektov Imricha Pleidela.

Nosnou témou tohto ročníka obľúbeného detského festivalu KDE BOLO, TAM BOLO… bol svet inakosti. „Snažili sme sa stavať mosty porozumenia kreatívnym a interaktívnym spôsobom. Bol o rozprávke, kde má každý šťastný priestor pre šťastné detstvo,“ hovorí Broňa Tarnócy, organizátorka festivalu.

V priestoroch Starej tržnice v Bratislave bol veľký záujem o podujatie ARCHkids. Cieľom architektonického workshopu pre deti rôznych vekových kategórií mala byť tvorba domčekov plných denného svetla a čerstvého vzduchu pre priateľov z krajiny Inakosť. Deťom pomáhali architekti z ateliérov: Archholiks, Peter Daniel a Michal C. Hronský, Element ateliér architektúry, nice architects, Paulíny Hovorka Architekti, architektonické štúdio SIEBERT + TALAŠ, 2021 architekti a iní.

Najmenších detských architektov dostali na starosti predstavitelia spoločnosti VELUX. „Rozhodli sme sa zapojiť do tvorby inakších domčekov, veď tu predsa nebudeme len tak stáť,“ zasmiala sa Klára Bukolská, architektka spoločnosti VELUX.

Vďaka šikovným detským rukám vznikol originálny Dom pre nevidiacich, Dom pre nepočujúcich, Dom pre Alexa a jeho kamarátov, Dom pre autistu, Voňavý dom, Dom dúhových farieb, Velikánsky dom, ale aj Hasičská stanica.

www.velux.sk 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia