Strešné okná, o ktoré sa netreba starať

06. 10. 2016
Zdieľať

Drevo je z pohľadu výroby okien nadčasovým materiálom, ktoré v sebe skrýva množstvo pozitívnych vlastností. V kombinácii s plastom sa však jeho výhody znásobia.

Na trhu okien dominujú primárne dva materiály: plast a drevo. Každý z nich má svoje výhody, preto sa ich spoločnosť VELUX rozhodla spojiť dohromady. Vzniklo tak bezúdržbové strešné okno VELUX. Skladá sa z tradičného lepeného dreveného jadra, ktoré je zaliate odolnou vodotesnou polyuretánovou vrstvou, ktorá je hrubá tri až päť milimetrov. 


Strešné okná, o ktoré sa netreba starať

1844571
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Základom jadra je tepelne upravené drevo TMT (Thermal modified timber), ktoré sa počas výroby zahrieva na teplotu 175°C. Pri tejto teplote sa nahrádza vlhkosť v dreve vzduchom – táto úprava súčasne drevo zabezpečí proti deformácii a rôznym ochoreniam, keďže vzduch je efektívnejším izolantom. Súčasťou polyuretánovej vrstvy je aj biely lak s UV filtrom, vďaka ktorému ostáva strešné okno stále biele a nemení svoju farbu. Okná si ďalej nevyžadujú žiadnu ďalšiu údržbu, ani lakovanie a ich povrch je odolný voči poškriabaniu. 

Povrchová úprava ich predurčuje na využitie aj do miestností, v ktorých sa vytvára väčšia vlhkosť – ako sú kúpeľne alebo kuchyne. 

Bezúdržbové okno dopomôže ku komfortnému pobytu v interiéri. Práve teraz prišiel správny čas kontaktovať montážnikov VELUX pre viac informácií.

www.velux.sk/3sklo 

Kategória: Aktuality
Tagy: okná strešné okná
Zdieľať článok

Diskusia