Nová generácia bezdrôtového vysávania, chytrá chladnička s oknom a asistenčný robot

20. 02. 2017
Zdieľať

Novinkou z oblasti domácich spotrebičov je ďalšia generácia výkonných bezdrôtových vysávačov CordZero™ s technológiou AERO SCIENCE či robotický vysávač HOM-BOT s doteraz najvyšším sacím výkonom. Portfólio domácich pomocníkov rozšírila aj nová chladnička InstaView Door-in-Door™ s podporou webOS a šikovnými funkciami. Predstavený bol aj inteligentný Hub Robot, ktorý funguje ako správca a centrum upozornenia pri manipulácii s chytrými spotrebičmi.

LG CordZero™ Handstick: vysoký sací výkon a ergonomický tvar

Tyčový vysávač CordZero Handstick novej generácie s chytrým invertorovým motorom má prvotriedny sací výkon s až 16-krát vyššími otáčkami ako motor lietadla*. Vysoko odolný Smart Inverter Motor s desaťročnou zárukou garantuje silný výkon privádzaný priamo do hubice vysávača Power Drive Nozzle. Ťah vírom a precíznejšie vysávanie zaisťuje Axial Turbo Cyclone, filter HEPA 13 si potom poradia s okolitým zvíreným prachom. Vylepšená ergonomická rukoväť sa ľahko nastaviteľnou výškou je vhodná pre rôzne vysoké postavy aj vysávanie horšie dostupných miest, akými sú napríklad vysoké stropy. Dve vyberateľné Li-Ion Dual Power-Park batérie zaistia efektívne vysávanie bez nutnosti prestávok či dobíjania. K pohodlnému upratovaniu prispieva aj technológia zabraňujúca namotávaniu vlasov a zvieracích chlpov na kefu.

* Porovnávaným modelom je motor Rolls-Royce RB211 pre Boeing 747 s frekvenciou 7 000 otáčok za minútu, pričom Smart Inverter Motor má frekvenciu 115 000 otáčok za minútu.

LG CordZero™ Canister: vysávač, ktorý vás nasleduje

Nový model vysávača CordZero Canister s chytrým invertorovým motorom a technológiou Axial Turbo Cyclone má silný ťah aj vďaka 72V Li-Ion PowerPack batérii. Pokročilú technológiu RoboSense 2.0, ktorá automaticky sleduje používateľa bez nutnosti ťahať vysávač za sebou, dopĺňa systém detekcie kolízií. Vďaka prednému senzoru sa tak sám dokáže vyhýbať prekážkam. Vysávač je vybavený aj technológiou Power Drive Nozzle a sedemstupňovým filtračným systémom s filtrom HEPA 14 pre zachytenie ultra jemného prachu a alergénov. ergonomická rukoväť Opti-balanced Handle získala certifikáciu spoločnosti US Ergonomics.


Nová generácia bezdrôtového vysávania, chytrá chladnička s oknom a asistenčný robot

1921185

Robotický vysávač s pamäťou: precízne a pohodlné upratovanie

Najmodernejší Smart Inverter Motor™ umožňuje novému LG HOM-BOT dosiahnuť doteraz najvyššieho sacieho výkonu, ktorý prekonáva všetky existujúce robotické vysávače. Aktívny a samostatný HOM-BOT je nezávisle navigovaný novou technológiou 3D Dual Eye™, ktorá súčasne analyzuje grafické informácie z dvoch kamier. Jedna zaberá strop miestnosti pre orientáciu v priestore a druhá kontroluje terén širokouhlými zábermi z prednej časti vysávača. Vďaka rade špecializovaných funkcií pre upratovanie rohov zvládne nový HOM-BOT kompletné čistenie najrôznejších typov podláh. Active Edge systém automaticky zapína hubicu, ktorá je umiestnená v prednej časti, ak sa vysávač blíži k stene. Dokáže tak výborne vyčistiť rohy, lišty a kraje miestnosti.

Nový HOM-BOT využíva tiež Wi-Fi pripojenie a vďaka tomu je plne ovládateľný aj na diaľku pomocou inteligentného telefónu. To možno využiť ako praktický bezpečnostný prvok. S pomocou HomeView™ 2.0 a HomeGuard™ funkcií umožňuje monitorovať domácnosť v reálnom čase a včasne tak odhaliť prípadné nežiaduce deje.


Nová generácia bezdrôtového vysávania, chytrá chladnička s oknom a asistenčný robot

1921187

InstaView Door-in-Door™: revolučná chladnička

Chladnička Door-in-Door s 29-palcovým dotykovým LCD displejom sa vďaka funkcii InstaView a dvojitým poklepaním ľahko premení na okno. Pohľad do chladničky bez otvárania dverí šetrí nielen elektrickú energiu, ale aj uchovávané potraviny. Priestor „za oknom“ slúži hlavne pre najčastejšie používané potraviny ako dochucovadlá a maškrty. Úložný priestor chladničky je možné ľahko otvoriť pomocou tlačidla skrytého pod dverami.

Chytré ovládanie domácnosti je vďaka chladničke Smart InstaView o krok jednoduchšie. Pomocou Wi-Fi pripojenia a webOS je možné pohodlne kontrolovať zásobu aj nákupy potravín, a to i vzdialene. Fotoaparát s 2-megapixelovou panoramatickou šošovkou zachytí interiér chladničky z niekoľkých uhlov a pošle foto do telefónu, nech už ste kdekoľvek.

Lineárny kompresor – záruka maximálnej úspory energie

LG chladničky sú poháňané unikátnym lineárnym kompresorom s desaťročnou zárukou. Ten vytvára menšie vnútorné trenie, čo vedie k nižšej spotrebe energie, menšej hlučnosti chladničky a dlhšej životnosti. Kompresor je schopný pracovať bez komplikácií až 20 rokov, čo potvrdila aj nemecká asociácia Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik (VDE).

Inovatívne funkcie

Vďaka funkcii Pure N Fresh je vzduch vo vnútri chladničky vždy čerstvý a nekontaminovaný pachmi z aromatických potravín. Ďalším praktickým vybavením tejto chladničky je zásuvka FRESHBalancer™, ktorá optimalizuje úroveň vlhkosti, vďaka čomu zostáva ovocie a zelenina čerstvá po dlhšiu dobu. Dávkovač na vodu disponuje veľkým objemom nádržky a nepotrebuje vlastný prívod vody. To umožňuje umiestniť chladničku na akékoľvek miesto bez ohľadu na rozvod vody.


Nová generácia bezdrôtového vysávania, chytrá chladnička s oknom a asistenčný robot

1921183

IoT – robotický pomocník na hlasové povely

Hub Robot zastrešuje celú inteligentnú domácnosť. Pomocou jednoduchých hlasových pokynov ako napríklad „zapnúť klimatizáciu“ alebo „zmeniť program prania“, ovládate skrz robota jednotlivé domáce spotrebiče. Navyše disponuje interaktívnym displejom, ktorý poskytuje širokú škálu informácií o domácnosti aj plno užitočných rád. Prostredníctvom Hub Robota tak zistíte obsah chladničky, nájdete recepty, môžete objednať suroviny ale aj prehrávať hudbu, vytvárať poznámky či využiť množstvo ďalších funkcií. 

Vďaka prívetivému dizajnu a priateľskému užívateľskému rozhraniu môže robot komunikovať s členmi domácnosti rôznymi zábavnými spôsobmi. Vyjadruje rad prednastavených emócií a vďaka rozpoznávania tvárí dokáže rozdielne reagovať na konkrétne osoby. Medzitým však detailne monitoruje chod domácnosti a zvyky jednotlivých členov. Výsledky vyhodnocuje a prispôsobuje činnosti spotrebičov podľa zvyklostí jednotlivcov k ich dokonalému pohodliu.

Najužitočnejší je robot v spoločných priestoroch, ako sú kuchyňa alebo obývacia izba. Pre jednotlivé miestnosti LG navrhla menšiu alternatívu mini robotov. Od Hub Robota sa líšia predovšetkým veľkosťou. Majú však mnoho spoločných funkcií a dokážu s ním plne spolupracovať a využívať nazbierané informácie k perfektnému fungovaniu domova. „Náš nový Hub Robot a Smart InstaView Door-in-door™ chladnička prinesú do domácností mnoho inteligentných funkcií,“ opisuje nové produkty Song Dae-hyun, prezident divízie domácich spotrebičov a klimatizácií. „Všestrannosť nových technológií ukáže užívateľom výhody inteligentných domácností. Spoločnosť LG, ako priekopník internetu vecí, bude aj naďalej pokračovať v inováciách výrobkov. Cieľom je upevniť našu pozíciu na čele tohto dynamicky sa rozvíjajúceho trhu,“ naznačuje budúce plány spoločnosti.

Pre viac informácií navštívte www.lge.sk.

Kategória: Aktuality
Tagy: chladničky lg
Zdieľať článok

Diskusia