Hustý tip na maľovanie jednovrstvovou farbou

06. 03. 2017
Zdieľať

Farba Poli-Farbe Platinum je moderná, ekologická a extrémne silne krycia farba, určená na nátery stien v interiéroch. Používa sa na povrchy omietok, vyzretého muriva, sadrokartónových dosiek, vystierkovaných dosiek, drevených stavebných prvkov a tiež tapiet. Táto farba sa vyznačuje stálosťou farebného odtieňa, výborným krytím, a tým vytvára hladký, zamatovo matný povrch stien. Po zaschnutí je oteruvzdorná a umývateľná, má vysokú schopnosť prepúšťať vodnú paru. Poli-Farbe Platinum sa vyrába v 53 krásnych sýtych odtieňoch, vhodných na priame použitie.

Ako si pripraviť povrch pred náterom

Predpripravený povrch musí byť chemicky neutrálny, pevný, suchý, zbavený mechanických nečistôt a odmastený. Aby farba dobre chytila, mal by byť povrch napustený zriedenou farbou alebo penetračným náterom. Pri nátere nových omietok odstráňte uvoľnené zrnká piesku prebrúsením alebo kefou. 

Akým spôsobom môžeme farbu nanášať

Dobrá rada pred tým, ako sa pustíte do práce: pri práci s vysoko disperznými farbami Platinum si ruky natrite krémom. Farba vám pôjde po zaschnutí ľahšie dole. Farba Platinum sa nanáša štetcom, valčekom alebo striekaním. Pre veľkoplošnú aplikáciu je možné použiť vysokotlakové zariadenie na striekanie. V menších priestoroch je dobré využiť valčeky, ktorými sa farba veľmi ľahko nanáša. Samozrejme, malé plôšky alebo plochy popri oknách, dverách a vypínačoch maľujeme štetcom. S aplikáciou farby začínajte vždy od rohov miestnosti. Pre náter stropu, ale aj stien môžete použiť valec na teleskopickej tyči, ktorý vám prácu uľahčí.


Hustý tip na maľovanie jednovrstvovou farbou

1928167
www.polifarbesk.sk

Príklad náterového postupu

Základný náter vykonávate zriedenou farbou max. 5-10% čistej vody, prípadne už spomínaným penetračným prípravkom. Po zaschnutí penetračného náteru nanesiete jeden náter farby. Pokiaľ ide o silne znečistené podklady, nanášate dva krycie nátery farbou zriedenou max. 5%. Dajte pozor, aby pri aplikácii teplota prostredia a podkladu neklesla pod 8°C. Doba schnutia je približne 2 hodiny pri izbovej teplote 20°C. 

Dôležité zakončenie

Pracovné pomôcky a znečistené miesta je nutné ihneď umyť vodou, pretože zaschnutá farba bude neskôr ťažko zmývateľná. Valce, štetce a mriežky dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich uschnúť. Ak maľujete, môže sa stať, že vás niečo vyruší a vy musíte od práce odísť. Stačí, keď dáte štetec do vody a valec starostlivo omotáte fóliou, a keď sa vrátite, môžete pokračovať v maľovaní.

TECHNICKÉ ÚDAJE 
Produktová skupina: Disperzné interiérové maliarske farby 
Zloženie: uhličitan vápenatý, pigment, umelá disperzia, voda, farebné prísady

Vlastnosti produktu:
Vzhľad: farebná viskózna suspenzia citrónovej vône 
Hustota pri 20°C: 1,45±0,05 g/cm
Obsah neprchavého materiálu (m/m%): 
farebná: min. 54% 
pH-hodnota: 8,0 -8,9 
Výdatnosť: 15-20m2/liter

www.polifarbesk.sk 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia