Aby sa dom v lete neprehrieval

30. 06. 2017 Zdieľať

Expandovaný polystyrén (EPS) ponúka mimoriadny výkon za výhodnú cenu. V lete chráni interiér pred prehrievaním a v zime pomáha udržiavať teplo vnútri domu.

Kvalitný a správne použitý  EPS v ETICS (vo  vonkajšom kontaktnom  tepelnoizolačnom systéme) nielenže zabezpečuje významnú úsporu energií, pomáha tiež udržiavať priaznivú a zdravú vnútornú klímu v interiéri. Vďaka zatepleniu sa budova v letnom období vplyvom slnečného žiarenia neprehreje a v zime z nej zas uniká menej tepelnej energie.

V zateplených budovách sa zvyšuje pocit tepelnej pohody, keďže sa zvýši povrchová teplota vnútorných stien. Vďaka tomu tiež nedochádza ku kondenzácii vodných pár na vnútorných povrchoch stien, ani k poklesu vnútornej povrchovej teploty pod kritickú teplotu rizika vzniku plesne. V neposlednom rade sa zlepšia tepelné vlastnosti bytov tým, že v rôznych miestnostiach nie je výkyv teplôt taký zreteľný. Zateplenie s expandovaným polystyrénom zvyšuje komfort a kvalitu bývania. 


Aby sa dom v lete neprehrieval

1992323
Združenie EPS SR

Bezpečná voľba

Izolácia s EPS je biologicky neutrálna a podporuje zdravé vnútorné prostredie. Nemá negatívny vplyv na ľudské zdravie ani na prírodu. Za mnoho rokov jeho používania sa nepreukázali žiadne negatívne účinky na ľudské zdravie. Pretože sa používa v potravinárskom priemysle na balenie potravín, spĺňa najprísnejšie hygienické a bezpečnostne normy. 

Nezabudnite zatepliť suterén

Ak sa pripravujete na obnovu rodinného domu, mali by ste okrem hrúbky a kvality tepelnej izolácie myslieť aj na zateplenie suterénov v obytných domoch a soklov do hĺbky minimálne 50 cm pod úroveň podlahy vykurovaného priestoru. Strecha, podkrovie a fasáda sú bežné konštrukcie, ktoré sa zatepľujú, no na uvedené suterénne priestory sa zabúda, resp. šetrí sa na nesprávnom mieste. Pritom tepelná pohoda v bytoch či iných priestoroch nad suterénmi, ktoré bývajú vykurované len na hodnotu asi 15°C, je narušená efektom studenej podlahy.

www.epssr.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: etics expandovaný polystyrén zateplenie domu
Zdieľať článok