Dni drevostavieb 2017

26. 09. 2017 Zdieľať

Po dobrých skúsenostiach a kvôli intenzívnej propagácii rozvoja moderných drevostavieb, s úmyslom osloviť čo najširšiu odbornú i laickú verejnosť, organizuje Sekcia drevostavieb (SD) ZSD SR aj v tomto roku opäť dni drevostavieb.

Jesenný termín tohtoročných Dní drevostavieb 2017 je dobrou príležitosťou rozhodnúť sa bývať vo svojom novom dome – postaviť novú drevostavbu v priebehu niekoľkých mesiacov je dnes bežným štandardom. Od októbra tohto roka vstúpi do platnosti Vyhláška MPRV SR o štátnej podpore pre výstavbu nízkoenergetických drevostavieb. Aj o podmienkach tejto vyhlášky sa záujemcovia dozvedia viac priamo na mieste. Ak klient uzavrie zmluvu so spoločnosťou, ktorá vlastní Značku kvality ZSD SR získa na základe dohody medzi ZSD SR a Slovenskou sporiteľňou zvýhodnený prístup k hypotéke na svoju novú modernú drevostavbu. Značku kvality ZSD SR vlastní  v súčasnosti 11 členských spoločností ZSD SR. Ich zoznam nájdete na www.drevostavby-zsdsr.sk

Všetky podrobnosti o Dňoch drevostavieb 2017 nájdu záujemcovia na

http://www.dnidrevostavieb.sk/

kde členské spoločnosti ZSD SR zverejnia zoznam vybratých referenčných stavieb na celom Slovensku. Záujemcovia budú mať možnosť na vlastné oči vidieť a vlastnými rukami ohmatať výhody stavby na báze dreva. Toto podujatie má prispieť k rozširovaniu pozitívnych skúseností s modernými drevostavbami pre individuálnu bytovú výstavbu nielen medzi projektantmi a architektmi, ale aj medzi potenciálnymi investormi – staviteľmi, ktorí sa rozhodujú pre individuálne riešenie svojej bytovej otázky.

Na celom území Slovenska bude takto 6. a 7. októbra 2017 k dispozícii dve desiatky stavieb, väčšinou obývaných rodinných domov, do ktorých sa budú môcť záujemcovia pozrieť.

Kategória: Aktuality
Tagy: drevodomy
Zdieľať článok