Pootočený sprchový kút

27. 10. 2017 Zdieľať

Výrobca kúpeľní RAVAK vyvinul asymetrický kút, ktorý vychádza z pôdorysu obdĺžnika. Oproti známym štvrťkruhovým riešeniam má obdĺžnik modernejší ráz a poskytuje aj ďalšie výhody. Nový kút z úspešného konceptu 10 ° stavia na obdĺžnikovej ploche vaničky, ktoré autor Kryštof Nosál pootočil a užívateľom tak ponúka úsporu miesta v priestore kúpeľne, a nečakané odkladacie plochy vo vnútri kúta.

Asymetrický sprchovací kút 10AP4 má zvonku potlačený roh, ktorý neohrozuje používateľa pri prechádzaní okolo, zvnútra však poskytuje priestor rovnako veľký ako obdĺžnikový kút.

„Ostré rohy sú na menšom priestore nepríjemné a nebezpečné pre pohyb, preto som roh nového sprchovacieho kúta posunul mimo hlavnej zóny, a v kúpeľni tak zostáva viac miesta. Zvnútra je kút priestranný, ale zvonku v kúpeľni neprekáža“ dodáva autor Kryštof Nosál.

Ku kútu patrí plochá asymetrická vanička z liateho mramoru, ktorá pracuje tiež na princípe pootočeného obdĺžnika. Užívateľ sa sprchuje na príjemne priestrannej obdĺžnikovej ploche a vďaka pootočeniu o 10 ° okolo nej vznikli aj odkladacie plochy na kozmetiku mimo zóny došliapnutia.

Kút 10AP4 svojim dizajnom nadväzuje na všetky ostatné súčasti konceptu 10 ° charakteristické pootočením či náklonom o 10 °. Okrem asymetrickej varianty ponúka RAVAK aj celú novú modelovú radu kútov 10 ° s klasickým štvorcovým alebo obdĺžnikovým pôdorysom.

Sprchovací kút 10AP4 má rozmery 120 x 90 cm (na užšej strane 75 cm), je orámovaný výrazným profilom, ktorý ale nepôsobí masívne, ale dodáva kútu jasné a moderné kontúry a z praktického hľadiska aj stabilitu, a tak umožňuje jednoduchú montáž. Rámy sú ponúkané v bielej farbe, lesklej kovovej, či v maximálne odolnej matnej úprave satin. Posuvné dvere sú vyplnené transparentným bezpečnostným sklom a vďaka ich vyklápaciemu systému sa kút veľmi ľahko udržuje v dokonalej čistote.


Pootočený sprchový kút RAVAK

Pootočený sprchový kút RAVAK
RAVAK

Sprchovací kút 10AP4, rozmery 120 x 90cm, cena na vyžiadanie u výrobcu.

www.ravak.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: kúpeľne Ravak sprchové kúty
Zdieľať článok