SHERLOCK® predstavuje bezpečnostné dvere MATRIX

22. 03. 2018 Zdieľať

Značka SHERLOCK®, výrobca prvých bezpečnostných dverí na Slovensku, predstavila na veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre svoj nový produktový rad SHERLOCK® MATRIX. Všetky bezpečnostné dvere tejto značky si môžu zákazníci doplniť podľa vlastných požiadaviek inteligentnými bezpečnostnými technológiami renomovanej značky Yale. Tá je rovnako ako SHERLOCK® súčasťou skupiny ASSA ABLOY, najväčšieho svetového výrobcu a dodávateľa inteligentných riešení zabezpečenia bytových a nebytových priestorov.

„Používanie inteligentných technológií pri zabezpečení hlavného vstupného bodu – teda vstupných dverí – je v prípade kancelárskych budov dnes už samozrejmosťou. Najčastejšie sa používajú čipové karty, ale ani vstup na otlačok prsta nie je výnimočný. Využívanie inteligentných bezpečnostných technológií v domácnostiach je trendom vo vyspelých krajinách a s dverami SHERLOCK® MATRIX prichádza aj na Slovensko,“ povedal Juraj Hroš, bezpečnostný analytik SHERLOCK® ASSA ABLOY.

Bezpečnostné dvere SHERLOCK® sú podľa noriem platných v Európskej únii certifikované v troch bezpečnostných triedach (II., III. a IV.) a ich základom je kvalitné oceľové jadro. Zákazníkovi sú dodávané v sete s bezpečnostnou zárubňou a doplnkami rovnakej bezpečnostnej triedy. Ponuku doplnkov, medzi ktorými sú drevené a nerezové prahy a rôzne typy svetlíkov, teraz rozširujú najmodernejšie technologické riešenia radu Yale Smart Living. V ponuke sú bezpečnostné alarmy, inteligentné zámky, digitálne dverové priezorníky, IP kamery a sirény. Kompatibilné sú so všetkými modelmi dverí SHERLOCK® – CLASSIC, CLASSIC+, FAMILY, FAMILY+, EXCELLENT. 

Voliteľné doplnky bezpečnostných dverí SHERLOCK® MATRIX

Digitálny priezorník Yale

Digitálne priezorníky Yale sú najmodernejšou alternatívou klasického optického priezorníka. Vďaka inteligentnej technológii sa vyhnete neželanej návšteve bez toho, aby ste otvorili dvere. Vonkajší priestor pred vchodom do bytu alebo kancelárie monitoruje širokouhlá kamera. Tá je pri vyšších modeloch vybavená funkciou infračerveného snímania, vďaka čomu máte prehľad o dianí za dverami aj v úplnej tme. Nasnímaný obraz sa v závislosti od modelu priezorníka zobrazuje na LCD paneli s uhlopriečkou od 3,2 do 4,7 palca a zároveň zaznamenáva na pamäťovú kartu. Prostredníctvom mobilnej aplikácie môžete mať prístup k záznamu aj na diaľku, takže aj počas vašej neprítomnosti máte prehľad o tom, čo sa deje pred vašimi bezpečnostnými dverami.


SHERLOCK® predstavuje bezpečnostné dvere MATRIX

2144083
Assa Abloy

Digitálny priezorník YALE sa predáva v 4 modeloch: Basic 500, Memory+, Recording a Auto Imaging za cenu od 70 eur.

Inteligentný motorický zámok

Odomykanie klasickým kľúčom má svoje riziká a obmedzenia. Tie do veľkej miery eliminuje inteligentný motorický zámok Yale ENTR. V závislosti od konkrétneho modelu umožňuje odomykanie pomocou PIN kódu, čipu, odtlačku prsta alebo prostredníctvom mobilného telefónu. Mobilná aplikácia zároveň ponúka správu kľúčov. Užívateľ tak môže ľubovoľne aktivovať či deaktivovať kľúče, umožniť ich použitie len v určitý čas a deň. Rovnako jednoducho získa informáciu o aktuálnom stave dverí (zamknuté/odomknuté) a výpis použitia jednotlivých kľúčov. 


SHERLOCK® predstavuje bezpečnostné dvere MATRIX

2144081
Assa Abloy

Motorický inteligentný zámok YALE ENTR sa predáva za cenu od 400 eur.

Pohodlný, bezdrôtový monitorovací systém

Okrem digitálneho priezorníka a inteligentného zámku môžete bezpečnosť vašej nehnuteľnosti zvýšiť pomocou systému Yale Smart Living. Jeho základom je ovládacia jednotka Smart Hub, ktorú môžete riadiť pomocou aplikácie 

Smart Home z mobilného telefónu alebo cez internet odkiaľkoľvek na svete. V základnom balení nájdete aj pohybový snímač PIR a kontakt sledujúci otváranie okien či dverí. 

K ovládacej jednotke Smart Hub je možné dokúpiť ďalšie zariadenia pripájané bezdrôtovo. V ponuke sú pohybové senzory, IP kamery, klávesnice pre zadávanie bezpečnostných kódov, sirény a inteligentné zásuvky na vzdialené ovládanie svetiel a spotrebičov. S väčšinou príslušenstva komunikuje ovládacia jednotka výhradne na frekvencii 868 MHz s dosahom až 30 metrov, senzory, ktoré vyhotovujú fotografie alebo videozáznam, pracujú na frekvencii 2,4 GHz.

Inštalácia systému Yale Smart Living je jednoduchá a užívateľ ju bez problémov zvládne aj sám. Stačí rozmiestniť jednotlivé prvky, nainštalovať aplikáciu do mobilu, vyskúšať komunikáciu a v prípade potreby optimalizovať systém.

Ak sa klient rozhodne pre bezpečnostné dvere SHERLOCK® MATRIX, servisný technik zameria vstupný priestor, navrhne technické riešenie na mieru a vypracuje cenovú ponuku na celý set – vrátane zárubní, prahu, kovaní, zámku a  inteligentných bezpečnostných prvkov. „Každá seriózna firma urobí všetky spomínané práce bezplatne,“ zdôrazňuje J. Hroš. Zároveň upozorňuje na dôležitosť okamžitého a spoľahlivého servisu: „Ak klient nechce ohroziť bezpečnosť svojho majetku, havarijné situácie by mal riešiť len s autorizovanou servisnou službou. Na jej podmienky sa informujte už pri výbere dverí. Havarijný servis by mal byť dostupný non-stop, bez ohľadu na to, v ktorom meste či obci bývate. V takýchto situáciách totiž ide o čas. Rovnako dôležitá je kvalifikácia servisného technika, ktorý musí byť schopný posúdiť a najmä vyriešiť problém čo najefektívnejšie,“ zdôrazňuje J. Hroš. Z hľadiska bezpečnosti je podľa jeho slov nemenej dôležitý aj záručný a pozáručný servis, najmä pokiaľ ide o náhradné kľúče, výmenu bezpečnostných vložiek, dverových zámkov či iných doplnkov. 

Kategória: Aktuality
Tagy: bezpečnostné dvere sherlock
Zdieľať článok