Malé aj veľké opravy

25. 05. 2018 Zdieľať

Ako na opravu prasklín v odkvape.


Malé aj veľké opravy

2185747

Odkvapové rúry sa môžu za celý rok zaplniť lístím a nečistotami. Ak ste to nestihli pred zimou, je najvyšší čas poriadne ich vyčistiť. Často stačí malou metličkou nečistoty vymiesť. Očistením odkvapovej rúry zistíte jej stav. Ak už zub času vyhlodal do rúry otvory alebo netesní spoj rúry, treba ju opraviť. Nemusíte hneď meniť celý odkvap, postačí použiť lepidlo a tmel v jednom, napríklad Pattex ONE FOR ALL UNIVERSAL. Nemusíte ani čakať na pekné počasie a sucho. Dá sa použiť 

aj v daždi, práve na opravu odkvapov. Vďaka jeho univerzálnemu použitiu a tmeliacim vlastnostiam je možné ním tmeliť špáry až do 2 cm. Preto je vhodný aj na tmelenie špár tam, kde bežné akrylové tmely väčšinou popraskajú. Tmel je možné následne pretrieť farbou a tak opravovanú časť skryť.

Kryt stĺpika

Vplyvom poveternostných podmienok počas roka alebo vystrájania našich detí sa môže ľahko stať, že kryt stĺpika na plote už nedrží tak ako predtým alebo úplne odpadol. Vtedy je dobré vrchnú časť stĺpika ochrániť pred dažďom. Na nalepenie krytu nám opäť postačí montážne lepidlo Pattex ONE FOR ALL UNIVERSAL. 

Prasknutá dlaždica

Teraz je tiež dôležité pripraviť bazén na letnú sezónu. V takýchto chvíľach sa odhalia drobné nedostatky. Odpadnutá dlaždička býva najčastejším problémom. Opäť nám pomôže Pattex ONE FOR ALL UNIVERSAL. Povrch nemusíme sušiť, toto lepidlo lepí aj vo vlhku. Stačí očistiť obidve lepené plochy, na dlaždicu naniesť Pattex a pritlačiť. Po chvíľke dlaždica drží na svojom mieste a my máme pripravený bazén na leto. 

www.pattex.sk 

Kategória: Aktuality
Tagy: montážne lepidlá
Zdieľať článok