Zdravá záhrada zábavou pre deti i dospelých

05. 11. 2010
Zdieľať

Rastliny napadnuté voškami a neopelené kvety z nedostatku včiel na okolí – to je pre záhradníka nočná mora. Dobrým pomocníkom na tieto problémy je užitočný hmyz. Ak chcete spojiť užitočnú prácu so zábavou, skúste si zaobstarať jeden z unikátnych domčekov pre lienky, zlatoočky či včely-samotárky. Deti môžu tento užitočný hmyz pozorovať v špeciálne zostrojených „detských domčekoch“ s priloženým manuálom, ktorý zároveň slúži aj ako denník na záznamy.


Zdravá záhrada zábavou pre deti i dospelých

291958

Pre väčšie záhrady a dospelých možno tieto domčeky zakúpiť vo väčších veľkostiach. Drevené domčeky majú atraktívny dizajn, takže sa môžu stať užitočným, ale aj zaujímavým doplnkom vašej záhrady či balkóna. Sú vyrobené z masívneho FSC dreva.


Lienky a zlatoočky ničia vošky, včely-samotárky sú potrebné na opeľovanie kvetov a sú užitočné pre ovocie a zeleninu. Napríklad lienka za svoj život skonzumuje až 4 000 vošiek. V moderných záhradách si však svoj domov hľadajú iba ťažko. Vďaka špeciálnym domčekom tak môžete prispieť k ochrane tohto užitočného hmyzu a zároveň urobiť niečo pre svoju záhradu. Detské verzie domčekov slúžia nielen na zábavu, ale deťom približujú aj zákonitosti prírody.


Domček pre včely-samotárky možno ľahko rozložiť a sledovať tak formácie malých buniek, kde včely-samotárky kladú vajíčka alebo sú inak aktívne. Možno v ňom pozorovať aj postupný vývoj lariev. Domček je vyrobený z kvalitného FSC dreva a skladá sa z oddeliteľných buniek, ktoré sa môžu ľahko vyčistiť alebo skontrolovať. Včely-samotárky nevytvárajú roje a nebývajú agresívne. K domčeku včielky lákajú otvory, ktoré im ponúkajú chýbajúce bezpečie a pokoj. Včely-samotárky sú výborné na opeľovanie záhrad a pomôžu najmä vtedy, ak je nedostatok včiel a čmeliakov.


www.zelenadomacnost.com 

Kategória: Aktuality
Tagy: záhrada zd
Zdieľať článok

Diskusia