Posuvné dvere s priamočiarym pohybom

18. 01. 2008
Zdieľať

Ak sa z priestorových dôvodov nedajú namontovať klasické krídlové dvere, môžeme si podľa priloženej výkresovej dokumentácie, popisu a fotografií sami vyrobiť posuvné dvere s priamočiarym pohybom. Dvere slúžia na úsporu tepelnej energie tým, že rozdeľujú chodbu na vstupnú (nevykurovanú) a ostatnú (temperovanú) časť.




Posuvné dvere s priamočiarym pohybom

130549

Tepelnú energiu šetria aj tým, že pri otvorení hlavných vchodových dverí, najmä v zime, nevnikne chladný vonkajší vzduch do celej chodby, ale iba do jej prvej časti – predsiene. Najmä pri poschodových domoch, kde vzniká tzv. komínový efekt, to znamená veľkú úsporu energie. Dvere sa riešia tak, že po odsunutí pohyblivého krídla nevznikne pod nohami mechanická prekážka. Ide teda o bezbariérové dvere, čo je v mnohých prípadoch neoceniteľné.


Posuvné dvere s priamočiarym pohybom

130556

Keď potrebujeme zabezpečiť prechod svetla, namiesto preglejky namontujeme plexisklo alebo sklo. Pri konštrukcii dverí musíme pamätať na to, aby po odsunutí posuvného krídla zostal priechod minimálne 620 mm kvôli preprave nábytku, aby sme nemuseli demontovať pevnú časť dverí. V našom prípade sa pevná časť posuvných dverí dodatočne zateplila doskami podobnými tatranskému profilu. Dodatočné zateplenie nie je na výkrese zakreslené, aby sa nenarušila zreteľnosť konštrukcie. Dvere aj bez zateplenia pevnej časti vykázali zreteľnú úsporu tepelnej energie.










Posuvné dvere s priamočiarym pohybom

130554


Posuvné dvere s priamočiarym pohybom

130553

Horná dráha priamočiarych posuvných dverí Rez spodným vedením priamočiarych posuvných dverí

Kategória: Nezaradené
Tagy: dvr posuvné dvere Urob si sám
Zdieľať článok

Diskusia